Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΔΕΙΤΕ πιο όμορφες πεζογέφυρες στον κόσμο! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

43431
Κάποιες αποτελούν θαύματα αρχιτεκτονικής, άλλες χρωστούν στη φύση την ύπαρξή τους!
Μερικές γέφυρες είναι πολύ πιο εντυπωσιακές τη νύχτα. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει η μήκους 240 μέτρων πεζογέφυρα πάνω από τον ποταμό Tees στη βορειοανατολική Αγγλία. Το είδωλο της γέφυρας αντικατοπτρίζεται στο νερό ενώ τα φώτα κατά μήκος της
αλλάζουν όταν περπατούν πεζοί πάνω της καθοδηγώντας τους στην απέναντι όχθη.

Iya Valley, Ιαπωνία





Σε αυτή την απομακρυσμένη και δυσπρόσιτη περιοχή της Ιαπωνίας έβρισκαν πάντα καταφύγιο οι παράνομοι και καταζητούμενοι της χώρας. Έτσι, εκατοντάδες χρόνια πριν, χρησιμοποίησαν δύο αναρριχητικά φυτά που φύτρωναν στις όχθες του ποταμού και τα έπλεξαν μεταξύ τους δημιουργώντας την μήκους 45 μέτρων γέφυρα. Αρχικά υπήρχαν μόνο σανίδες πλεγμένες μαζί με τα κλαδιά αλλά πλέον η γέφυρα έχει ενισχυθεί με σύρμα και πλαϊνά προστατευτικά.

Trift Bridge, Ελβετία


Η μεγαλύτερη πεζογέφυρα στις Ελβετικές Άλπεις έχει μήκος 170 μέτρων και κρέμεται σε ύψος 100 μέτρων πάνω από τη λίμνη Triftsee. Δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες που τολμούν να τη διασχίσουν.

Moses Bridge, Ολλανδία


Είναι η πιο κομψή πεζογέφυρα της λίστας μας αφού δεν βρίσκεται πάνω από το νερό αλλά μέσα σε αυτό. Συνδέει τις δύο όχθες της τάφρου στο φρούριο Fort de Roovere της πόλης Halsteren στα νοτιοδυτικά της χώρας. Είναι κατασκευασμένη από ένα high-tech ξύλο, το Accoya ενώ το όνομά της είναι εμπνευσμένο από το Μωυσή που σύμφωνα με τη Βίβλο διέσχισε την Ερυθρά Θάλασσα χωρίζοντάς τη στη μέση.

Festina Lente, Βοσνία & Ερζεγοβίνη


“Σπεύδε βραδέως” είναι η μετάφραση του λατινικού ονόματος της γέφυρας που διασχίζει τον ποταμό Miljaka στο Σαράγιεβο και οδηγεί στην εκκλησία της πόλης. Σχεδιάστηκε από τρεις φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών της πόλης, είναι κατασκευασμένη από ατσάλι με μήκος 38 μέτρων και εγκαινιάστηκε μόλις το καλοκαίρι του 2012.

Most Ljubavi, Σερβία



Η Γέφυρα της Αγάπης είναι η πιο γνωστή από τις 15 γέφυρες της πόλης Vrnjačka Banja και είναι γνωστή για τα αμέτρητα λουκέτα με ονόματα ερωτευμένων ζευγαριών κλειδωμένα στα κάγκελά της ως σύμβολο αιώνιας αγάπης. Η ιστορία έχει ως εξής: κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Nada, μια ντόπια δασκάλα ερωτεύτηκε τον στρατιώτη Relja, ο οποίος αφού αρραβωνιάστηκαν, έφυγε για να πολεμήσει στην Ελλάδα. Στη χώρα μας όμως ερωτεύτηκε μια νεαρή από την Κέρκυρα και διέλυσε τον αρραβώνα του με τη Nada, η οποία πέθανε από τη στενοχώρια της.

Randy Pausch Memorial Footbridge, ΗΠΑ


Η πεζογέφυρα εγκαινιάστηκε το 2009 προς τιμήν του καθηγητή της Επιστήμης των Υπολογιστών Randy Pausch, ο οποίος είχε χάσει τη μάχη με τον καρκίνο ένα χρόνο νωρίτερα. Η γέφυρα συνδέει τα κτίρια του πανεπιστημίου Carnegie Mellon University και έχει πάνω από 7.000 φώτα LED τα οποία δημιουργούν μοτίβα εμπνευσμένα από τις ομιλίες του καθηγητή. Για παράδειγμα, στο “σόου” που διαρκεί 15 λεπτά και επαναλαμβάνεται όλη μέρα, θα δείτε φωτισμένες φιγούρες πιγκουίνων να βουτούν στο νερό. Ο Pausch συνήθιζε να λέει πως ακόμα και στα πιο επικίνδυνα νερά ένας πιγκουίνος θα έπρεπε να είναι ο πιο γενναίος για να κάνει την πρώτη βουτιά.

War-Khasis Bridge, Ινδία


Πρόκειται για “ζωντανές” γέφυρες που δεν κατασκευάζονται αλλά μεγαλώνουν με το πέρασμα του χρόνου. Την ιδέα συνέλαβαν πριν αρκετούς αιώνες τα μέλη της φυλής War-Khasis στην βορειοανατολική Ινδία, ένα από τα πιο υγρά μέρη στον κόσμο. Καθοδήγησαν τις ρίζες του καουτσοκόδεντρου από τη μία όχθη του ποταμού στην άλλη, οι οποίες δημιούργησαν τελικά τη γέφυρα. Χρειάζονται περίπου 15 χρόνια για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία αλλά οι γέφυρες όσο περνάει ο καιρός γίνονται πιο γερές και μπορούν να αντέξουν το βάρος μέχρι και 50 ανθρώπων.

Reiman Bridge, ΗΠΑ


Η καλωδιωτή γέφυρα συνδέει την πόλη του Μιλγουόκι με το μουσείο τέχνης που μοιάζει με καθεδρικό στην άκρη της λίμνης Μίσιγκαν. Το φουτουριστικό design που θυμίζει πουλί υπογράφει ο Καλατράβα, ο οποίος σχεδίασε και το μουσείο. Η γέφυρα εγκαινιάστηκε το 2001.

Bridge of Flowers, ΗΠΑ


Η τσιμεντένια γέφυρα κατασκευάστηκε το 1908 για να συνδέει με τρόλεϊ τις πόλεις Shelburne και Buckland της Μασαχουσέτης. Ως το 1927 οι μεταφορές γίνονταν πλέον με φορτηγά κι έτσι η γραμμή καταργήθηκε και η γέφυρα γέμισε χορτάρια. Τότε, δύο γυναίκες, η Clara S. C. Barnard και η Antoinette Burnham είχαν την ιδέα να μετατρέψουν τη γέφυρα σε κήπο που διατηρείται εντυπωσιακός ως σήμερα.

Benson Footbridge, ΗΠΑ


Κρεμασμένη σε ύψος 32 μέτρων πάνω από τα νερά του καταρράκτη Multnomah στο Όρεγκον, η μήκους 14 μέτρων γέφυρα χτίστηκε το 1914 από Ιταλούς τεχνίτες της πέτρας με χρηματοδότηση του επιχειρηματία και φιλάνθρωπου Simon Benson.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου