Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

7 Οκτωβρίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 136 Γεγονότα, 32 Γεννήσεις και 19 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  
μ. Χ.
1571
Ο χριστιανικός στόλος υπό τον Δον Χουάν ντε Αούστρια καταστρέφει στη Ναύπακτο τον τουρκικό του σουλτάνου Σελίμ Β', σταματώντας οριστικά την Οθωμανική επέκταση προς τη Δύση. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας, σκοτώνεται ο ναύαρχος των τουρκικών δυνάμεων Αλί Πασά. (Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου)
1940
Τα γερμανικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Ρουμανία, εποφθαλμιώντας τις πετρελαιοπηγές της.
1955
Ο Άλαν Γκίνζμπεργκ διαβάζει το ποίημά του «Το Ουρλιαχτό» σε βραδιά ποίησης στο Σαν Φρανσίσκο. Το ποίημα γνωρίζει αμέσως μεγάλη επιτυχία, κάνοντας γνωστό στο ευρύ κοινό το κίνημα των μπίτνικς.
1979
Αεροπλάνο DC-8 της Swissair, που εκτελεί το δρομολόγιο Ζυρίχη - Πεκίνο, βγαίνει εκτός αεροδιαδρόμου, κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και παίρνει φωτιά. Από τους 156 επιβάτες οι 14 σκοτώνονται.
2003
Ο καθηγητής νομικής Βασίλης Σκουρής γίνεται ο πρώτος έλληνας πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
2004
Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, διαψεύδει τη διατύπωση που δημοσιεύματα αποδίδουν στον Κώστα Καραμανλή, σύμφωνα με τα οποία ο πρωθυπουργός στη διάρκεια γεύματος προς τους βουλευτές του κόμματός του φέρεται να είπε ότι «δεν θα επιτρέψει σε πέντε νταβαντζήδες να κυβερνήσουν τη χώρα».ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου