Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Σάλος για βιβλίο Ιστορίας της Γ΄Λυκείου. Αναγράφει τα Σκόπια ως «Μακεδονία»

Σωρεία αντιδράσεων προκαλεί το ζήτημα που έχει προκύψει με το βιβλίο Ιστορίαςγενικής κατεύθυνσης της Γ' Λυκείου, όπου απεικονίζεται χάρτης στον οποίο αναγράφονται τα Σκόπια ως ''Μακεδονία''.  Η ΟΛΜΕ δηλώνει ότι θα κάνει εισήγηση στο υπουργείο για άμεση διόρθωση, ενώ από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης τονίζει ότι είναι σαφές ότι τα Σκόπια δεν συγκροτούν τον χώρο της Μακεδονίας.
Το επίμαχο σημείο είναι ένας χάρτης στη σελίδα 130, ο οποίος αναφέρεται στην Ευρώπη της Γερμανικής κατοχής και στον οποίο τα Σκόπια αναγράφονται ως ''Μακεδονία''.
Το εν λόγω βιβλίο υπάρχει στα σχολεία από την περασμένη χρονιά και μέχρι πριν από λίγες ημέρες κανείς δεν έχει προσέξει αυτή τη... μικρή αλλά σημαντική λεπτομέρεια.
Η ΟΛΜΕ εχει, ήδη, επισημάνει το σφάλμα και αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη το ζήτημα να τεθεί σε διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας, προκειμένου να διαβιβαστεί αίτημα αλλαγής στο υπουργείο Παιδείας.

Φειδωλός στις δηλώσεις του για το θέμα εμφανίστηκε ο κ. Φίλης, ο οποίος, όταν ερωτήθηκε σχετικά, απάντησε: ''Δεν θέλω να κάνω δηλώσεις που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία. Υπάρχουν απο το νόμο εκπαιδευτικά όργανα, τα οποία θα αντιμετωπίζουν τέτοια ζητήματα. Ειναι, πάντως σαφές ότι η ΠΓΔΜ ιστορικά δεν συγκροτούσε το χώρο της Μακεδονιας και γεωγραφικά σίγουρα επίσης δεν συγκροτεί τον χώρο της Μακεδονίας απο μόνη της".
 
ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου