Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Σιατίστης Παύλος κατά Μιχαλολιάκου και Χρυσής Αυγής: Αναγνωρίζει ότι εκπαιδεύουν δολοφόνους

  • Από avgi.gr
Σιατίστης Παύλος κατά Μιχαλολιάκου και Χρυσής Αυγής: Αναγνωρίζει ότι εκπαιδεύουν δολοφόνους
«Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που είναι θρησκευόμενος να εκπαιδεύεται ως εγκληματίας» τόνισε σχετικά με τη Χρυσή Αυγή ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος μιλώντας στο Mega, την ώρα που ασκούσε αυστηρή κριτική στην απόσταση των λόγων και των πράξεων σχετικά με το προσφυγικό ζήτημα. Ο κ. Παύλος αναρωτήθηκε τι ακριβώς σημαίνει η πολιτική ευθύνη της δολοφονίας του Π. Φύσσα που ανέλαβε ο
Ν. Μιχαλολιάκος, παρατηρώντας ότι «ο πιο απλός τρόπος να την καταλάβω είναι ότι εκπαιδεύουν δολοφόνους».
Ο Χριστός ήταν ο πρώτος πρόσφυγας, καταφεύγοντας κυνηγημένος στην Αίγυπτο, θύμισε ο μητροπολίτης
Ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης σημείωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι «παγανιστική» οργάνωση και ότι «χρησιμοποιεί την Εκκλησία προκειμένου να κάνει τη δουλειά της» και έθεσε το ερώτημα αν η νοοτροπία της ανοχής σε ένα εγκληματικό μόρφωμα είναι δυνατόν να συμβιβαστεί με την αγάπη για την οποία μιλά ο Χριστός.
Αναφερόμενος στο προσφυγικό ζήτημα, ο κ. Παύλος υπογράμμισε ότι «είναι εύκολο σε δημόσιες εμφανίσεις να υποκρίνεται κανείς το ενδιαφέρον», υπενθυμίζοντας ότι στη θέση του πρόσφυγα μπορεί να βρεθούμε κι εμείς αύριο, όπως είχαν βρεθεί και οι προηγούμενες γενιές. Παράλληλα, σχολίασε ότι ο Χριστός ήταν ο πρώτος πρόσφυγας, αφού κατέφυγε κυνηγημένος στην Αίγυπτο.
«Όσο κι αν μερικές φορές δημιουργούνται προβλήματα, αυτοί οι άνθρωποι δεν παύουν να βρίσκονται σε πολύ κρίσιμη ώρα της ζωής τους» τόνισε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, σχολιάζοντας ότι οι πρόσφυγες τολμούν να ταξιδέψουν με επικίνδυνα μέσα μεταφοράς παίρνοντας μαζί τους μικρά παιδιά.
Τέλος, για το ζήτημα του χωρισμού Εκκλησίας - κράτους ο κ. Παύλος τόνισε ότι «η Εκκλησία δεν φοβάται τον χωρισμό κι επί της ουσίας θα την ωφελήσει», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι η σχέση της Εκκλησίας και πολιτείας δεν φτιάχτηκε «στα χαρτιά», αλλά οικοδομήθηκε στην ζωή και την Ιστορία.


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου