Ειναι φανερό οτι θέλουν να ρίξουν την κυβέρνηση ! Δεν χωρά αμφιβολία γι αυτό κι έχουν επιστρατεύσει όλες τις δυνάμεις τους
Της Μαρίας Γιαχνάκη
Τηλεοπτικοί σταθμοί που πριν καιρό υποστήριζαν τον Τσίπρα τώρα τον μάχονται προβάλλοντας προς τον κόσμο μια ανικανότητα που φρόντισαν οι ίδιοι να δημιουργήσουν στο μυαλό των πολιτών και
για να ειναι πιο πειστικό το σενάριο τους υπερπρόβαλλαν τα πλάνα απο τις ουρές των συνταξιούχων στις τράπεζες , κάλεσαν τον Άδωνι Γεωργιάδη να ουρλιάζει υπέρ του «ναι»λέγοντας οτι ήρθε η καταστροφή μας !
Επιστράτευσαν τον Σταυρο Θεοδωράκη πρώην δημοσιογράφο – εστιάτορα -πρόεδρο του ποταμιού να καταγγέλλει κάθε μέρα απο το σπίιτι του, το γραφείο του, το στούντιο ποζάροντας μπροστά απο πανάκριβους πίνακες οτι ο κόσμος θα πεινάσει! Δηλαδή τώρα ο κόσμος δεν πεινάει ;
Έδωσαν βήμα στους εμπειρότατους στην επικοινωνία βουλευτές -υπουργούς που χρόνια τώρα μας σπρώχνουν στον πάτο της θάλασσας , εκμεταλευόμενοι δικομματισμούς και ανικανότητα του έλληνα ψηφοφόρου να τους πετάξει απο την εξουσία !
Αυτοί οι πρώην υπουργοί λοιπόν έχουν την άνεση να βγαίνουν και να ψεύδονται ακόμη ασύστολα ρίχνοντας τις ευθύνες της κατάρρευσης της χώρας σε μια κυβέρνηση που διαπραγματεύεται!
Και ειναι λογικό να αφρίζουν διότι αυτοί δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ! Δεν ήθελαν να διαπραγματευτούν ! Ήθελαν απλώς να δουλέψουν το σχέδιο ξεπουλήματος της χώρας.

Το σενάριο όλων αυτών δημιουργήθηκε για να μας πείσουν να ρίξουμε την κυβέρνηση!
Διότι περί αυτού πρόκειται .

Πολυ απλό :
Δοκιμασμένη συνταγή !
Βουλευτές που ουρλιάζουν !
Πλάνα και φωτογραφίες από κόσμο και κυρίως συνταξιούχους που στέκονται σε ουρές τραπεζών !
Κοντινά πλάνα στα προσωπά τους που ειναι ταλαιπωρημένα ! Συνεχή ροή των δηλώσεων ευρωπαίων ηγετών οτι θα φύγουμε από την Ευρώπη αν θα ψηφίσουμε όχι !

Ουρλιάζουν τα τσιράκια του Δ.Ν.Τ στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι η χώρα θα μείνει απο καύσιμα και κρύβουν τις δηλώσεις πετρελαϊκών εταιριών οτι υπάρχουν αποθέματα !
Φωνάζουν οτι η χώρα θα μείνει απο φάρμακα και αποκρύπτουν τις δηλώσεις φαρμακοβιομηχανιών ελληνικών ότι μπορούν να υπέρ καλύψουν την αγορά !

Όχι αυτήν την αλήθεια δεν την θέλουν , θέλουν την άλλη αλήθεια την δική τους, αυτήν που έφτιαξαν εκείνοι, αυτήν που τους συμφέρει για να φτάσουν στον στόχο τους ! Σε μια δημοκρατική χώρα το δημοψήφισμα ειναι δικαίωμα του λαού και αφού δεν μπορούν να το σταματήσουν αποφάσισαν να το πυρπολήσουν προσπαθώντας να εκβιάσουν ψυχολογικά τον λαό !
Και είναι εύκολο να το καταφέρουν διότι ο κόσμος ειναι κουρασμένος από την λιτότητα από την ανεργία απο την ανέχεια , καταστάσεις ,που αυτοί που φωνάζουν σήμερα, δημιούργησαν .
Αφού ο κόσμος είναι λοιπόν καταβεβλημένος ειναι πολύ εύκολο να καταστεί και φοβισμένος !
Και ο φοβισμένος δεν θελει αλλαγές διότι νιώθει ότι δεν εχει τη δύναμη να παλέψει .

Και όσους δεν εξαθλιωσαν τα προηγούμενα χρόνια κατάφεραν να τους διαφθείρουν να τους βολέψουν έτσι ώστε σήμερα να μην θέλουν να ξεβολευτούν ,να φοβούνται να σηκώσουν κεφάλι μην χάσουν τον καφέ τους την ταβέρνα τους τα ψώνια τους και την μίζερη μικρή καθημερινότητα τους που την εχουν στήσει υποχρεωτικά δίπλα απο τους κάδους σκουπιδιών απο όπου τρώνε οι εξαθλιωμένοι , δίπλα απο τις ουρές των συσσιτίων που στέκονται οι Έλληνες , δίπλα απο τις κλεισμένες πόρτες που κρατούν σφραγισμένα δράματα οικογενειών που λιώνουν απο την πείνα την ανεργεια την απογοήτευση ! Αλλα κάνουν οτι δεν τα βλέπουν ! Είδαν μονο τις ουρές στις τράπεζες αυτες τις μέρες ! Τραγική ειρωνεία !
Αν οι Έλληνες αυτήν την φορά δεν πάρουν την ηρωική απόφαση να δηλώσουν όχι στην λιτότητα όχι στα βαριά μέτρα όχι στο σχέδιο που θελει την ολοκληρωτική παράδοση της χωρας μας στους δανειστές τότε θα ειναι άξιοι της μοίρας τους !
Μιας μοίρας που δεν θα μπορούν να αλλάξουν γιατί πλέον θα εχουν δώσει το δικαίωμα και το ελεύθερο να μπουν στα σπίτια μας και να αρπάξουν οτι εχει απομείνει.
Ούτως ή άλλως η κατάσταση ειναι δύσκολη και φταίμε γι αυτό διότι το επιτρέψαμε ολα αυτά τα χρόνια.
“Ομως αν αυτή η κυβέρνηση δεν μας προδώσει και μας λεει αλήθειες και ειναι αποφασισμένη πρέπει να στηριχθεί όχι για να την κάνουμε πιο δυναμική αλλα να την στηρίξουμε για την πατρίδα και να πάμε δυαντοί σε μια διαπραγμάτευση όχι σε μια παράδοση με ψηλά τα χέρια.

Δεν ειναι τυχαίο οτι ζήτησαν στην διαπραγμάτευση να φύγει το Δ.Ν.Τ . Οι χώρες που κατάφεραν να το κάνουν
Ισημερινός , Τουρκία Ισλανδία Ασία κλπ στάθηκαν στα πόδια τους παρόλο που πέρασαν και αυτές μια περίοδο απίστευτου εκβιασμού και εκφοβισμού ! Διαβάστε για τις ΄χωρες που πέταξαν το ΔΝΤ.
Οι ηγέτες τους ομως έδειξαν πολιτική τόλμη και τα κατάφεραν ! Γιατι οι Έλληνες λοιπόν να υποταχθούν ; Γιατί να παραδωθούν άνευ όρων;
Δεν είμαι αριστερή δεν συμφωνώ σε πολλά από τα όσα πρεσβεύει το μεγαλύτερο μέρος των στελεχών της κυβέρνησης περί αθεΐας , περί υπέρπροβεβλημένης αποδοχής μιας πολύ ελεύθερης κουλτούρας που τα θελει όλα για “ολους ίσα χωρίς διαχωρισμούς .

Έχω πολλές φορές αρθρογραφήσει για την αντίθεση μου όσον αφορά στην στάση τους απέναντι στην θρησκεία και την ορθόδοξη κουλτούρα αλλά δεν μπορώ να μην ειμαι δίπλα τους σε μια στιγμή που μάχονται για την πατρίδα μας ! Γιατί δεν μπορώ να είαμι με όλους τους προηγούεμενους που μας πρόδωσαν πολλές φορές ούτε με αυτούς που μα ςέφτασαν εδώ που μας έφτασαν.
Αυτο έπρεπε να κάνουν και οι υπόλοιποι Έλληνες πολιτικοί , να συνεργαστούν μαζι τους και όχι να στήνουν τώρα την πολιτική τους καριέρα πάνω στις στάχτες που επιθυμούν να δουν αόο τις διαπραγματεύσεις για την χώρα μας, ούτε να προσπαθούν να βγάλουν παράνομο το δημοψήφισμα το οποίο φοβούνται !
briefingnews.gr