Μου είπαν μερικοί ότι σκανδαλίζονται , γιατί βλέπουν πολλά στραβά στην Εκκλησία , και εγώ τους είπα :
Αν ρωτήσης μια μύγα : «έχει λουλούδια εδώ στην περιοχή; » , θα πη : «δεν ξέρω΄εκεί κάτω στον λάκκο έχει κονσερβοκούτια , κοπριές , ακαθαρσίες «, και θα σου αραδιάσει όλες τις βρωμιές στις οποίες πήγε .

Αν όμως ρωτήσεις μια μέλισσα : «είδες καμμιά ακαθαρσία εδώ στην περιοχή» , θα σου πη : «ακαθαρσία ; όχι , δεν είδα πουθενά΄ εδώ ο τόπος είναι γεμάτος από ευωδιαστά λουλούδια » και θα σου αναφέρη ένα σωρό λουλούδια του κήπου , του αγρού κ.λ.π. Βλέπεις , η μύγα ξέρει μόνον που υπάρχουν σκουπίδια , ενώ η μέλισσα ξέρει πως εκεί πέρα είναι ένας κρίνος , πιο εκεί ένα ζουμπούλι…….
΄Οπως έχω καταλάβει , άλλοι άνθρωποι μοιάζουν με την μέλισσα και άλλοι με την μύγα . Αυτοί που μοιάζουν με την μύγα ψάχνουν σε κάθε περίπτωση να βρούν τι κακό υπάρχει και ασχολούνται μ΄αυτό΄ δεν βλέπουν πουθενά κανένα καλό . Αυτοί που μοιάζουν με την μέλισσα βρίσκουν παντού ό,τι καλό υπάρχει .

Ο βλαμμένος ο άνθρωπος βλαμμένα σκέφτεται , όλα τα παίρνει αριστερά , όλα τα βλέπει ανάποδα . Ενώ,όποιος έχει καλούς λογισμούς , ό,τι και να δη , ό,τι και να του πης , θα βάλει καλό λογισμό.
Άγιος Παΐσιος ο αγιορείτης