Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Σισανίου Παύλος για Ιεχωβάδες: Kάνουν πλύση εγκεφάλου και μεταβάλλουν σε ρομπότ χιλιάδες ανθρώπους

  • Από  desk agioritikovima
Σισανίου Παύλος για Ιεχωβάδες: Kάνουν πλύση εγκεφάλου και μεταβάλλουν σε ρομπότ χιλιάδες ανθρώπους
Σε ένα κείμενο που καλύπτει κάθε απορία και παράλληλα κάθε αμφιβολία για τις προθέσεις των Ιεχωβάδων , προχώρησε ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος. Δε διστάζει να αναφέρει πως "δεν έχουν θρησκευτικές απόψεις αλλά εμπορεύονται θρησκευτικά θέματα"
Αναλυτικά το κείμενο του Σισανίου Παύλου:
Η οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά επιχειρεί να κάνει και στην Πατρίδα μας μια εντυπωσιακή εμφάνιση της οποίας τα κύρια
μέχρι τώρα στοιχεία είναι η συγκέντρωσή του στο γήπεδο της Ριζουπόλεως στην Αθήνα, η ανοικοδόμηση ενός μεγάλου τυπογραφικού συγκροτήματος στο Μαρούσι και ο νόμος 731/1977 που πρόσφατα ψηφίστηκε από την Βουλή και που για πρώτη φορά δεν υποχρεώνει τους χιλιαστές σε ένοπλη στρατιωτική θητεία. Μαζί με όλα αυτά οι γνωστές εξορμήσεις στα χωριά και στις πόλεις πυκνώνουν ενώ από την άλλη μεριά κάποιο δημοσιογραφικό συγκρότημα έμμεσα αλλά σταθερά τους έχει αναλάβει υπό την προστασία του.
Η Εκκλησία αντιδρά σε όλα αυτά, ίσως να είναι συζητήσιμος ο τρόπος της αντίδρασης, ενώ από την άλλη πλευρά δέχεται τις αόρατες επιθέσεις των προστατών της οργάνωσης, η οποία σε μερικές περιπτώσεις επιχειρεί να κάνει επίδειξη δυνάμεως απέναντι στην Εκκλησία. Οπότε το ερώτημα το οποίον τίθεται με ιδιαίτερη έμφαση είναι:
«Τι συμβαίνει τέλος πάντων με τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, τι πιστεύει αυτή η οργάνωση; Τι οργάνωση είναι; είναι θρησκεία ή όχι;
Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα επιχειρήσουμε να απαντήσουμε και για να μην αδικήσουμε τους Μ. του Ι. θα αναζητήσουμε την αλήθεια γι’ αυτούς μέσα από τα δικά τους κείμενα, εφαρμόζοντας το γραφικό λόγιο: «εκ του στόματός σου κρινώ σε πονηρέ δούλε».
Άλλωστε οι ίδιοι λένε ότι πρέπει να ελέγχωμε την πίστη μας, έστω κι’ αν είμαστε σίγουροι πως έχουμε την αλήθεια. Έτσι στο περιοδικό «ΞΥΠΝΑ» της 8.4.1961 διαβάζουμε:
«Δεν υπάρχει λόγος να φοβούμεθα την αλήθεια. Η αλήθεια μπορεί πάντοτε να αντικρούσει τον έλεγχο. Πόσο ζωτικά σπουδαίο είναι να γνωρίζουμε την αλήθεια. Η λατρεία μας θα είναι μάταιη στα όμματα του Θεού, εάν ακολουθούμε τις εντολές και διδασκαλίες ανθρώπων όπως εφανέρωσε ο Ιησούς» και καταλήγει: «αν φοβάται κανείς τον έλεγχο μπορεί να μην φθάσει ποτέ στην γνώση της αλήθειας».

Θα επιχειρήσουμε, λοιπόν, και εμείς σήμερα να ελέγξουμε και να κρίνουμε από τα δικά της κείμενα αν έχει την αλήθεια ή αν βρίσκεται στην πλάνη.
Α΄ Τι είναι και που στηρίζεται η οργάνωση
Στην πραγματικότητα η οργάνωση των Μ. του Ι. είναι μια πολυεθνική εταιρεία, η Πολυεθνική Εταιρεία η «ΣΚΟΠΙΑ». Η εταιρεία αυτή έχει την έδρα της στο Μπρούκλιν της Αμερικής. Πιστεύει ότι εκπροσωπεί τον Θεό επάνω στη γη. Πιστεύει ότι είναι «ο πιστός και φρόνιμος δούλος» για τον οποίο μίλησε ο Χριστός (Λουκά 19,22) και τον οποίο δούλο, την οργάνωση δηλαδή, εγκατέστησε ο Χριστός πάνω σε όλα τα υπάρχοντά του για να δίνει στους συνδούλους του την κατάλληλη τροφή σε κάθε καιρό. Πιστεύει ακόμη ότι ο δούλος (η οργάνωση) δέχεται κάθε φορά νέο και ζωηρότερο φως και οδηγείται σε «νέες αλήθειες». Θα δούμε βέβαια πόσο χρήσιμη είναι για την οργάνωση αυτή η θεωρία «περί ζωηροτέρου φωτός» για να μπορεί κάθε φορά να καλύπτει όλες της τις απάτες καθώς και την αντίληψή της ότι είναι «ο μοναδικός αγωγός του Ιεχωβά, μέσω του οποίου αποκαλύπτεται καθαρή σαν το κρύσταλλο η βιβλική αλήθεια».
Διαβάζουμε στην «ΣΚΟΠΙΑ» του έτους 1960 (σελ. 475-476).
«Γνωρίζουμε ότι ο Ιεχωβά χρησιμοποιεί την εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ του πιστού και φρόνιμου δούλου ως κυβερνώσα αντιπροσωπεία επάνω στην γη σήμερον»
Το κύριο έργο αυτής της αντιπροσωπείας είναι η τροφοδοσία των Μ. του Ι. η κατάλληλη προμήθεια πνευματικής τροφής για κάθε εποχή. Η διανομή γίνεται με το περιοδικό ΣΚΟΠΙΑ και τις άλλες εκδόσεις της εταιρείας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τον Κάρολο Ρώσσελ και το 1889 συγκροτήθηκε σε νομικό σωματείο. Στη συνέχεια όμως με τον διάδοχο του Ρώσσελ τον Ρόδερφορ εξελίχθηκε σε πνευματική δικτατορία «την δικτατορία του Μπρούκλιν῾ Η ολοκληρωτική δομή της εταιρείας συντελέστηκε το 1938 όταν οι τότε λεγόμενοι «Σπουδασταί των Γραφών» υπόγραψαν δήλωση ολοκληρωτικής υποταγής στη θέληση και την αυθεντία της εταιρείας.

Εμείς, η ομάς του λαού του Θεού αναγνωρίζουμε ότι η κυβέρνηση του Θεού είναι καθαρή ΘΕΟΚΡΑΤΙΑ και ότι η ΕΤΑΙΡΕΙΑ είναι ο ορατός εκπρόσωπος του Κυρίου επάνω στη γη και συνεπώς παρακαλούμε την εταιρεία να οργανώσει αυτή την ομάδα για υπηρεσία και να διορίσει τους διαφόρους υπηρέτες της για να μπορέσουμε όλοι να συνεργασθούμε με ειρήνη δικαιοσύνη, αρμονία και πλήρη ενότητα» (ΣΚΟΙΠΙΑ 1955 σελ. 325).
Σού θυμίζει τίποτα η δήλωση αυτή! αν όχι άκουσε και την συνέχεια:

«Τι περίοδος ειρήνης και ευημερίας εισήχθη. Πέρασαν οι ημέρες των εκλογών, των φιλονικιών και των δημοκρατικών ψηφίσεων. Ο Βασιλεύς Χριστός-Ιησούς ήταν επάνω στο πηδάλιο της επιγείου οργανώσεως, διότι αυτός έπρεπε να διευθύνει τους διορισμούς και να κατευθύνει στην διακυβέρνηση των συναθροίσεων του λαού του Ιεχωβά» (Σκοπιά 1955 σελ.321)
Έτσι με το πρόσχημα του θείου χρίσματος εγκαθίσταται η πιο απαίσια και στυγνή δικτατορία που θα καταδυναστεύσει, κάνοντας πλύση εγκεφάλου και μεταβάλλοντας σε ρομπότ και αφιονισμένες υπάρξεις χιλιάδες ανθρώπους. Η ανταρσία εναντίον της οργανώσεως θα ταυτισθεί με την ανταρσία εναντίον του Θεού. (βλέπε ΣΚΟΠΙΑ 1956 σελ. 270 και ΣΚΟΠΙΑ 1960 σ.471). Πού στηρίζεται όμως αυτή η δικτατορία; Μήπως στην Αγία Γραφή;
Η θέση της Γραφής
Θα έχεις δεί ότι όταν οι Μάρτυρες του Ιεχωβά σε πλησιάζουν είναι έτοιμοι να χρησιμοποιήσουν την Αγία Γραφή, την οποία συνήθως κρατούν στα χέρια τους και τις σελίδες της οποίας έχουν σημειωμένες. Ίσως να φαντάζεσαι τότε ότι η Αγία Γραφή είναι το πρώτο πράγμα για τους Μ. του Ι. σού κάνει ίσως και εντύπωση ότι μπορεί να σού λένε χωρία της Αγίας Γραφής από στήθους. Καί όμως να ξέρεις ότι η Αγία Γραφή δεν είναι το πρώτο πράγμα για τους Μ. του Ι. Το κυριώτερο είναι τα περιοδικά «Σκοπιά» και «Ξύπνα» καθως και οι άλλες εκδόσεις της εταιρείας. Νομίζεις ότι είμαι υπερβολικός; Άκουσε λοιπόν τι γράφει η «Σκοπιά»:
«Αν ένας προσπαθεί να βαδίσει μόνος του χωρίς την οργάνωση θα είναι ζήτημα χρόνου να βρεθεί σε ένδοια και αν παραμείνει μακρυά από την οργάνωση θα πεθάνει από έλλειψη πνευματικής τροφής».
και αλλού: «Η Σκοπιά είναι τροφή εν καιρώ που παρέχεται από την τάξη του πιστού και φρονίμου δούλου. Η πνευματική αυτή τροφή είναι το κυριώτερο πράγμα». (ικανοί Διάκονοι 57,7 ΞΥΠΝΑ 22.2.1963)
Δεν είναι λοιπόν η Αγία Γραφή η πνευματική τροφή αλλά η Σκοπιά. Γιά την ακρίβεια απαγορεύεται στους Μ. του Ι. να μελετούν μόνοι τους την Αγία Γραφή γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να ανακαλύψουν τις πλάνες και τα ψεύδη της Οργάνωσης. Ένας Μάρτυς του Ιεχωβά που γεννήθηκε μέσα στην πλάνη από γονείς μέλη της οργάνωσης, που εκπαιδεύθηκε από την Οργάνωση, που δούλεψε με πάθος για την Οργάνωση και πλάνεψε πολλούς και που στο τέλος φυλακίστηκε γιατί έμεινε πιστός στην οργάνωση και δεν δέχθηκε την στράτευση. Μέσα στην φυλακή όμως, για πρώτη φορά στη ζωή του μελέτησε την Αγία Γραφή μόνος του, χωρίς την «βοήθεια» της Οργάνωσης. Καί τότε έκπληκτος διεπίστωσε ότι η Αγία Γραφή δεν έλεγε αυτά που του είχε μάθει η Οργάνωση.
Διεπίστωνε ότι η Οργάνωση διέστρεφε την Αγία Γραφή. Τότε λοιπόν έγραψε ένα γράμμα στην τοπική του Οργάνωση και το κοινοποίησε σε χίλια (1.000) γραφεία της Οργάνωσης εντός και εκτός Ελλάδος. Στο γράμμα αυτό έγραφε στους «αδελφούς» του ότι ως αληθής Μάρτυς του Ιεχωβά οφείλει να κηρύττει τον αληθή λόγο του Θεού όπως αναφέρεται στην Γραφή και όχι τις ψευδοδιδασκαλίες της Οργάνωσης και καλούσε τους ηγέτες της Οργάνωσης σε διάλογο.
Επειδή όμως ήξερε τον ολοκληρωτισμό της Οργάνωσης έλεγε προς κάθε αναγνώστη της επιστολής του: «Αν η Οργάνωση, αντί να διαλεχθεί μαζί μου, λάβει εναντίον μου πειθαρχικά μέτρα, δηλαδή με διαγράψει, τότε θα ξέρετε το γιατί».
Ξεκίνησε δε ο άνθρωπος αυτός, αφού πρώτα επέστρεψε στην Εκκλησία και βαπρίσθηκε, ένα τεράστιο αγώνα για να οδηγήσει στην αληθινή πίστη αυτούς τους οποίους ο ίδιος είχε οδηγήσει στην πλάνη και το κατάφερε για πολλούς. Βλέπεις λοιπόν πόσο ελάχιστα σέβονται την Αγία Γραφή αυτοί οι δήθεν «Σπουδασταί των Γραφών»;
Να σκεφθείς ακόμη ότι οι Μ.Ι. κατηγορούν την Εκκλησία ότι εκτός από την Αγία Γραφή στηρίζεται και στην Παράδοση της Εκκλησίας και αυτοί ουσιαστικά απορρίπτουν όλη την Γραφή και στηρίζονται στην δική τους «παράδοση» δηλαδή στην τεχνουργία της πλάνης. Στην «Σκοπιά» (1955, σελ.22) θα δείς την οργάνωση να διδάσκει ότι χωρίς την Γραφή, μόνο με την «Σκοπιά» μπορεί κανείς να είναι Μ.Ι., χωρίς όμως την «Σκοπιά» με μόνη την Αγία Γραφή μελετώντας δεν μπορεί να είναι Μ.Ι. «θα πεθάνει από έλλειψη πνευματικής τροφής».
Η Οργάνωση των Μ.Ι., οργάνωση απάτης
Η οργάνωση των Μ.Ι. ισχυρίζεται ότι είναι ο μοναδικός αγωγός διά του οποίου η αλήθεια του Θεού φθάνει στην γη. Η δε Εταιρεία με τις εκδόσεις της μια «πλημύρα δημοσιεύσεων καθαρής σαν το κρύσταλλο αλήθειας. Βλέπετε, η Αγία Γραφή δεν περιέχει την αλήθεια και χρειάζεται η Οργάνωση!
Γεννιέται όμως ένα ερώτημα: Είναι δυνατόν να μεταβάλλονται οι αλήθειες του Θεού; Όχι φυσικά. Μόνο οι ανθρώπινες διδασκαλίες μεταβάλλονται. Άρα, αν η Οργάνωση είναι «ο αγωγός του Ιεχωβά» θα λέει την αλήθεια και πάντα την αυτή αλήθεια, η διδασκαλία της θα είναι πάντα σταθερή, αφού ο Χριστός «είναι χθες και σήμερον ο αυτός και εις τους αιώνας». Τα κείμενα όμως της ίδιας της οργάνωσης αποδεικνύουν ότι η Οργάνωση των Μ.Ι. είναι μια οργάνωση ΑΠΑΤΗΣ.
Ας δούμε λοιπόν τα κείμενα της Εταιρείας ΣΚΟΠΙΑ. Στο βιβλίο τους «Η αλήθεια ελευθερώσει υμάς» (σελ. 288-289) γράφονται οι απόψεις της Εταιρείας για τις πολιτικές Κυβερνήσεις. Διαβάζοντας βλέπουμε πως η οργάνωση των Μ.Ι. πίστευε ότι οι πολιτικές Κυβερνήσεις τάχθηκαν από τον Θεό. Το ίδιο επαναλαμβάνει στο βιβλίο «Γραφικές μελέτες» (τ.Α σελ. 302).
Αν όμως διαβάσεις την ΣΚΟΠΙΑ του 1929 σελ. 126, το βιβλίο το «ΦΩΣ» τ. Β σελ. 331, τότε θα πληροφορηθής ότι η προηγουμένη άποψη ήταν μια σατανική πλάνη και ότι οι πολιτικές Κυβερνήσεις τάχθηκαν από τον Διάβολο και ότι οι «υπερέχουσες εξουσίες» που αναφέρει ο Απόστολος Παύλος στην προς Ρωμαίους επιστολή του (κεφ. ιγ΄) δεν είναι οι πολιτικές Κυβερνήσεις, αλλά οι αξιωματούχοι της Οργάνωσης!!!
Είναι δυνατόν θα διερωτηθείς; Αν η Οργάνωση (δηλαδή η Εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ) είναι ο μοναδικός αγωγός του Θεού, τότε πως πέρασε από τον αγωγό αυτό μια σατανική πλάνη; Καί άραγε ποιά είναι η σατανική πλάνη η πρώτη ή η δεύτερη διδασκαλία; Μήπως λοιπόν η Εταιρεία ΣΚΟΠΙΑ ΔΕΝ είναι η αγωγός του Θεού, αλλά ο αγωγός του πονηρού;
Η Εταιρεία έχει μια πρόχειρη απάντηση σε κάτι τέτοιες περιπτώσεις. «Ο Ιεχωβά Θεός έδωσε περισσότερο φως και μάθαμε την αλήθεια». Φυσικά ο ισχυρισμός είναι αφελής. Ας τον δεχθούμε όμως για λίγο και ας έλθουμε στην «Σκοπιά» της 15ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου 1963 (σελ.197-211 και σελ. 171) και τότε θα μάθουμε και πάλι ότι οι πολιτικές Κυβερνήσεις τάχθηκαν από τον Θεό.
Χωρίς καμμιά ντροπή θα γράφουν ότι το 1929 (τότε που έλεγαν ότι οι πολιτικές Κυβερνήσεις τάχθηκαν από τον Διάβολο) το φως ήταν αμυδρό και οι κεχρισμένοι νόμιζαν ότι ο Σατανάς έταξε τις πολιτικές εξουσίες. Η άποψη αυτή διακηρύχθηκε μέχρι το 1963. Τότε όμως το «φως του Ιεχωβά» έλαμψε ζωηρότερα και όλοι στο ναό (δηλαδή στην οργάνωση) μπόρεσαν να διακρίνουν πως οι πολιτικές εξουσίες δεν είναι του Σατανά, αλλά αυτές που μιλάει ο Απόστολος. Πρόσεξε λοιπόν: Πριν από το 1929 οι πολιτικές Κυβερνήσεις είχαν ταχθεί από το Θεό. Το 1929 ανακαλύπτουν ότι αυτό ήταν δαιμονική πλάνη και η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές Κυβερνήσεις ήταν από τον Διάβολο και το 1963 ξαναγυρίζουν σε αυτή την δαιμονική πλάνη.
Το ερώτημα για την Οργάνωση των Μ.Ι. είναι καίριο: Μπορεί η οργάνωση να είναι ο αγωγός του Θεού και να διοχετεύει στους ανθρώπους δαιμονικές πλάνες; Μήπως λοιπόν δεν είναι αγωγός του Θεού αλλά του Διαβόλου; Δεν είναι όμως μόνο το θέμα των πολιτικών Κυβερνήσεων που δείχνει ότι η θεωρία «περί ζωηροτέρου φωτός» κάνει να ευοδούται η απάτη είναι και άλλα.
Περί Σοδομιτών
Στον Α΄ τόμο των Γραφικών Μελετών (σ. 121) διαβάζουμε ότι οι Σοδομίται δεν καταδικάσθηκαν ανεγκλήτως, αλλά θα λάβουν και άλλη τελική ευκαιρία να ευλογηθούν. Αυτή η άποψη είναι για την Εταιρεία μια αλήθεια καθαρή σαν το κρύσταλλο και φυσικά μια τέτοια αλήθεια δεν έχει ανάγκη αναθεωρήσεως. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει κάθε λογικός άνθρωπος.
Μην βιάζεσαι όμως. Πάρε την «Σκοπιά» του 1954 σελ. 61 και θα μάθεις τότε ότι το «ζωηρότερο φως» απεκάλυψε ότι οι Σοδομίται κατεδικάσθησαν ανεγκλήτως. Το άκουσες; αν θέλεις μπορείς να το επιβεβαιώσεις διαβάζοντας την σχετική «Σκοπιά». Καινούρια λοιπόν δαιμονική πλάνη πέρασε από τον «αγωγό του Θεού». Αυτή λοιπόν ήταν η καθαρή σαν το κρύσταλλο αλήθεια;
Καί όμως μετά από 10 χρόνια, στην «Σκοπιά» του 1965 (σελ.364) η Εταιρεία θα ξαναγυρίσει στην διαβολική πλάνη και θα πεί και πάλι ότι οι Σοδομίται δεν καταδικάσθηκαν ανεγκλήτως. Πότε λοιπόν ψεύδεται και πότε λέγει την αλήθεια η οργάνωση του Μπρούκλιν; Αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει και πολύ. Ας το βρούν μόνοι τους οι Μ.Ι. εάν έχουν λίγη αξιοπρέπεια και ελευθερία και δεν έχουν αλλοτριωθεί τελείως. Αυτό όμως που δείχνουν τα γεγονότα είναι ότι η οργάνωση ψεύδεται ασύστολα, ότι με απίστευτη ευκολία την χθεσινή «αλήθεια» την χαρακτηρίζει «δαιμονική πλάνη» και με την ίδια ευκολία επανέρχεται στην πρώτη ανάλογα με τα συμφέροντα της κάθε εποχής. Το «ζωηρότερο φως» του Μπρούκλιν αποδεικνύεται πυκνότατο σκοτάδι και η Εταιρεία Σκοπιά σαν το σκυλί ξαναγυρίζει εις το ίδιον εξέρασμα.
Μιά προσωπική μαρτυρία
Αλλά ας αφήσουμε τα υπόλοιπα πάμπολα παραδείγματα και ας ακούσουμε ένα πρώην μάρτυρα του Ιεχωβά, τον Γκρύντερ Πάπε που ήταν παιδί Μ.Ι. να μας πεί την προσωπική του ιστορία.
Ήταν ένας από εκείνους που γύριζαν από σπίτι σε σπίτι και όπως ο ίδιος χαρακτηριστικά είπε: «αν τότε μου λέγατε πως κάποια μέρα θα έπαυα να είμαι Μ.Ι. θα σας έλεγα ΠΟΤΕ. Πως όμως άλλαξε; Ας ακούσουμε την προσωπική του ιστορία όπως την διηγήθηκε πριν κάποια χρόνια σε διάλεξή του που έγινε στην Αθήνα. Είπε λοιπόν:
«Από το 1874 που ιδρύθηκε η Εταιρεία στο Πίτσμπουργκ οι Μ.Ι. πίστευαν στην κατά γράμμα ανάσταση του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ και ότι ήταν οι Κυβερνήτες, οι πρίγκηπες του νέου κόσμου, του Παραδείσου. Πολλά μάλιστα βιβλία περιέγραφαν την Ανάσταση αυτή. Γιά να δείξουμε δε την πίστη μας αυτή φτιάξαμε ακόμη και σπίτι στην Καλλιφόρνια για να μείνει ο Αβραάμ και το 1951 περιμέναμε την Ανάσταση του Αβραάμ και των λοιπών. Το 1951 στο Συνέδριο της Φραγκφούρτης την Πέμπτη το βράδυ, στο πρόγραμμα του συνεδρίου εκείνου ήταν και μια διάλεξη με τον τίτλο «και οι άρχοντες θα κυβερνήσουν με δικαιοσύνη». Όλοι οι μάρτυρες εκείνο το βράδυ πίστευαν στην Ανάσταση του Αβρααμ, του Ισαάκ του Ιακώβ. Είχαμε φτιάξει ακόμη και ραδιοφωνικό σταθμό, τον Β.Β.R. για να μιλήσει ο Αβραάμ στους κατοίκους της γης.
Στην διάλεξη αυτή, ο Αντιπρόεδρος της Εταιρείας είπε στους 100.000 περίπου συγκεντρωμένους των Μ.Ι.:
Αδελφοί, οι άρχοντες είναι εδώ!!!
ένα ηφαίστιο ενθουσιασμού ξέσπασε, ενώ όλοι κοιτούσαν στην σκηνή για να δούν τους Αβραάμ, Ισαάκ και Ιακώβ. Καί ο ομιλητής συνέχισε:
Ναι, αδελφοί, οι άρχοντες είναι εδώ! κοιτάξτε γύρω σας, κάθονται μεταξύ σας! Ο Ιεχωβά Θεός έδωσε νέο φως. Αντί για αυτούς, είναι οι ιεραπόστολοι και αξιωματούχοι των συναθροίσεων, αυτοί είναι οι άρχοντες του νέου κόσμου, τα στελέχη της Οργανώσεως των Μαρτύρων του Ιεχωβά»!!!
Ώστε δεν χρειάζεται να έλθει ο Αβραάμ! Επί 80 ολόκληρα χρόνια το πιστεύαμε αυτό και το κηρύτταμε από σπίτι σε σπίτι σαν αλήθεια του Θεού και τώρα οι άρχοντες είμαστε εμείς; Αυτό μου εδημιούργησε αμφιβολίες. Το είπα στους αδελφούς μου και εκείνοι μου είπαν: «Απομάκρυνε τις αμφιβολίες, είναι δαιμονικές. Θα σε οδηγήσουν έξω από την Οργάνωση», έτσι τις έδιωξα.
Στις 15 Μαΐου του 1955 όμως στο περιοδικό «Σκοπιά» στο 10ο τμήμα της σύγχρονης ιστορίας διαβάζαμε:
Με την έκδοση του βιβλίου «διεκδίκησις» το 1932 οι Μ.Ι. μπόρεσαν να καταλάβουν ότι η κίνηση της επιστροφής στην Παλαιστίνη προήρχετο από τον Σατανά που έχει εξαπατήσει ολόκληρη την οικουμένη εκτός από τους Μάρτυρες».
Αυτό δεν μπορούσε να ήταν αλήθεια. Οι Μ.Ι. από την αρχή της ιδρύσεώς τους το 1874 διακήρυτταν από σπίτι σε σπίτι, σαν κεντρική διδασκαλία αυτή την κίνηση της επιστροφής στην Παλαιστίνη σαν βέβαιο σημείο που αποδείκνυε το τέλος αυτού του κόσμου. Λέγαμε ότι ο Θεός οδηγεί τους Ισραηλίτας στην Παλαιστίνη και τώρα έπρεπε να πιστέψουμε ότι ο Διάβολος ήταν ο δημιουργός της διδασκαλίας αυτής. Πως μπορούσε να είναι αυτό αλήθεια; Αν ήταν αλήθεια, τότε εγώ ήμουνα ε ν ο χ ο ς. Διότι αυτή τη διδασκαλία την είχα κηρύξει από σπίτι σε σπίτι σαν διδασκαλία του Θεού. Αν η Σκοπιά είχε δίκαιο τότε οι Μ.Ι. διεκήρυτταν σε ολόκληρο τον κόσμο, σε εκατομμύρια ανθρώπους στο όνομα του Θεού και με την Βίβλο στο χέρι διαβολικές διδασκαλίες. Τότε ήταν ε ν ο χ ο ι όλοι οι Μ.Ι. σε όλο τον κόσμο γιατί κήρυτταν την αβεβαιότητα! Έτσι ξαναρώτησα τους αδελφούς μου.
Μήπως είναι τυπογραφικό λάθος; Άλλωστε αυτή η διδασκαλία βρισκόταν και στους δύο τόμους του βιβλίου «το φως» σαν κεντρική διδασκαλία. Καί η Σκοπιά είχε γράψει για το βιβλίο «Φ ω ς»:
«Έτσι μου επιβάλλεται η πεποίθηση ότι ο Δημιουργός του βιβλίου «Φ ω ς» δεν είναι ανθρώπινο ον. Κανείς άνθρωπος δεν θα μπορούσε να γράψει το βιβλίο αυτό και κανείς δεν το έγραψε. Αυτή η εξαίσια αποκάλυψη του λόγου της αληθείας μας την πρόσφερε η αποδεικνυομένη δύναμη του ζώντος Θεού. Ο Ιεχωβά Θεός είναι ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού».
Αν όμως εδώ είχε μιλήσει ο Θεός πως μπορούσε ο λόγος του Θεού να γίνει διαβολική διδασκαλία; Εκτός βέβαια αν δεν μίλησε μέσα από την οργάνωση των Μαρτύρων του Ιεχωβά ο Θεός. Τότε ωδηγήθηκα στην δικαστική επιτροπή της οργανώσεως, καταδικάσθηκα σαν αντάρτης εναντίον του Ιεχωβά Θεού και της Αγίας του Οργανώσεως και εκδιώχθηκα από την οργάνωση.
Τότε γκρεμίσθηκε μέσα μου ένας ολόκληρος κόσμος. Μού φαινόταν ένα κακό όνειρο. Από μικρό παιδί είχα μάθει ότι η Εκκλησία είναι του Διαβόλου, ότι οι Κυβερνήσεις είναι εγκληματικές και κακούργες, πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη πουθενά έξω από την οργάνωση. Τότε κατέφυγα στα δημοσιεύματα της «Σκοπιάς». Τα είχα όλα στο σπίτι μου από την 1.7.1879 μέχρι τα τελευταία. Συγκρίνοντάς τα μεταξύ τους με τρόμο διαπίστωσα ότι ήταν γεμάτα αντιφάσεις. Τον Αβραάμ π.χ δεν τον περίμεναν μόνο το 1951 ή το 1953 για πρώτη φορά. Γιά πρώτη φορά τον περίμεναν το 1925. Πίστευαν τότε ότι θα πήγαιναν στον ουρανό και πούλησαν γι’ αυτό τα υπάρχοντά τους όλα. Καί το 1925 οι Μ.Ι. ανέβηκαν στις πιο ψηλές κορυφές της περιοχής τους ντυμένοι στα λευκά. Στα χέρια τους κρατούσαν βάγια και πίστευαν ότι θα πάνε στο Χριστό. Το 1925 όμως πέρασε και η Εταιρεία Σκοπιά χωρίς καμμιά ντροπή έγραφε στο περιοδικό «Χρυσούς αιών» το σημερινό «Ξύπνα»:
«Αλλά, αγαπητοί αδελφοί, δεν πρέπει να είστε λυπημένοι. Ο Ιεχωβά Θεός έδωσε περισσότερο φως. Γι’ αυτό ορμείστε έξω και μη ρωτάτε πολύ, μη ρωτάτε ποτέ. Κηρύξτε, κηρύξτε τον βασιλέα και την βασιλεία. Γιατί είσαστε τόσο εγωιστές και θέλετε να πάτε από τώρα στον ουρανό, αφού υπάρχει τόσο πολλή δουλειά στην γη»
Δηλαδή αντί για μετάνοια και συγγνώμη, θράσος και εμπαιγμός.

Πριν από κάποια χρόνια οι Μ.Ι. πήραν τα παιδιά τους από τις ανώτερες σχολές της Ευρώπης και της Αμερικής. Τι τις χρειάζεστε τις σπουδές τους είπαν. Τον Οκτώβριο του 1975 θα έλθει η συντέλεια. Τον Μάρτιο του 1975 σε δημόσια διάλεξη στο Λύντς έλεγαν: «Δεν χρειάζεται πιά να ταπετσάρουμε τα σπίτια μας γιατί τον Οκτώβριο του 1975 περιμένουμε το τέλος αυτού του κόσμου».
Η Εταιρεία «Σκοπιά» το 1966 είχε βγάλει ένα καινούριο βιβλίο. «Λαμπρό ακτινοβόλο φως από το Θεό», έτσι σκέφθηκαν οι Μάρτυρες τότε και πήραν το βιβλίο στα χέρια τους.
«Μόνο λίγα χρόνια ακόμη χρειαζόμαστε να συνεχίσουμε το εξαντλητικό μας έργο, να πηγαίνουμε από σπίτι σε σπίτι. Έξι χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας τελειώνουν το Φθινόπωρο του 1975. Ο νέος κόσμος έφθασε».
Αυτά έγραφε το βιβλίο και τα πίστεψαν πολλοί και έγιναν Μάρτυρες του Ιεχωβά. Η Εταιρεία Σκοπιά βασισμένη σε γραφικά εδάφια που τα είχε όμως ξεριζώσει από τη συνάφειά τους είχε συναρμολογήσει ένα καινούριο χρονολογικό υπολογισμό, τον πέμπτο κατά σειρά από τότε που ιδρύθηκε.
«Έξι χιλιάδες χρόνια ανθρώπινης ιστορίας. Το 4.026 π.Χ δημιουργήθηκε ο Αδάμ και η Εύα. Το 1975 τελειώνουν τα 6.000 χρόνια».
Έτσι η Εταιρεία Σκοπιά έγραφε στο μυστικό δελτίο της, στη «Διακονία της Βασιλείας» του 1968:
«Σκεφθήτε, αγαπητοί αδελφοί. Μένουν μόνο 90 μήνες ώσπου να τελειώσει αυτός ο κόσμος, ως τον Αρμαγεδόνα»
Όμως οι 90 μήνες πέρασαν το φθινόπωρο του 1975. Τι έγινε όμως το 1975; Απολύτως ΤΙΠΟΤΑ. Θέλετε τώρα να μάθετε τι είπαν οι Μ.Ι. ; Είπαν ότι πήραν καινούριο φως, καινούριες αλήθειες από τον Θεό. Έτσι στην «Σκοπιά» της 1.1.1976 διαβάζουμε το εξής κείμενο που αναμφισβήτητα είναι μνημείο θρασύτητας:
«Επειδή ο Ιεχωβά Θεός προφανώς δεν υπολογίζει τον χρόνο από την δημιουργία του Αδάμ, επειδή κάτι θα είχε συμβεί, πρέπει να συμπεράνουμε ότι λογαριάζει τον χρόνο από την Δημιουργία της Εύας, και αυτή δημιουργήθηκε αργότερα. Διότι σκεφθείτε, αφού ο Ιεχωβά Θεός δημιούργησε τον Αδάμ, τα ζώα, τα φυτά, τα πουλιά και τα οδήγησε μπροστά στον Αδάμ και εκείνος τους έδωσε τα ονόματα, τελικά έφτιαξε την Εύα. Πόσος ήταν ο καιρός δεν το γνωρίζουμε».
Καί το πιο τρομερό είναι ότι όλα αυτά είναι κατωχυρωμένα με γραφικά εδάφια. Βγαλμένα από τα φυσικά τους πλαίσια συνάπτονται με άλλα άσχετα. Καταλήγοντας πλέον δύο πράγματα μου έκαναν εντύπωση και πιστεύω και σε κάθε λογικό άνθρωπο. Το πρώτο είναι τι τρομεροί έμποροι του ψεύδους και της απάτης είναι η συμμορία που από το Μπρούκλιν της Αμερικής διεθύνει την οργάνωση και το δεύτερο πόσο ανάπηροι πνευματικά είναι οι Μ.Ι. ώστε να υποτάσσονται και να καταπίνουν τέτοια χονδροειδέστατα ψεύδη. Η περίπτωσή τους θυμίζει το «πετάει ο γάιδαρος; πετάει».
Τα αίτια του ζήλου τους
Αξίζει να ρίξουμε μια ματιά ακόμη σε μερικά χαρακτηριστιά της ζωής τους. Έχουμε παρατηρήσει με πόση επιμονή προσπαθούν οι Μ.Ι. να μεταδώσουν τις ιδέες τους. Μερικές φορές μάλιστα τους θαυμάζουμε γιατί τους θεωρούμε συνεπείς έστω και εάν δεν συμφωνούμε μαζί τους. Καί όμως ο ζήλος τους αυτός δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν αρετή. Είναι καρπός εσωτερικού καταναγκασμού και ψυχολογικής βίας. Η μοναδική αρετή για την οργάνωση είναι η διάδοση των δοξασιών και εντύπων της Οργανώσεως. Καμμιά άλλη ηθική αλήθεια και θεική εντολή δεν υφίσταται, ούτε η προς τον πλησίον αγάπη, ούτε ακόμη και αυτή η συζυγική πίστη και αγάπη, πολύ δε περισσότερον η οικογένεια. Το Μπρούκλιν απαλάσσει τους συζύγους μάρτυρας όλων των προς τον γάμον και την οικογένεια υποχρεώσεων και καθηκόντων τους και αυτό γίνεται στο όνομα του Ιεχωβά.
Μοναδικό μέσο σωτηρίας του ανθρώπου για τους Μ.Ι. είναι η ένταξή τους στην οργάνωση και η διάδοση των εντύπων και δοξασιών της οργανώσεως. Κανείς δεν απαλάσσεται από την δραστηριότητα αυτή. Υπάρχει ένα πραγματικά σατανικό σύστημα αγρύπνου καθημερινής παρακολουθήσεως εκάστου μάρτυρος με την οποία ασκείται μια τεραστίας εντάσεως ψυχολογική βία. Η πίεση αυτή κορυφώνεται με την απειλή εκδιώξεως από την όργάνωση.
Ας αφήσουμε μια άλλη μάρτυρα του Ιεχωβά την Renate Sprung που τελικά ξαναβρήκε μαζί με τον άνδρα της τον δρόμο προς την Εκκλησία και που ξέρει καλά το πνεύμα της οργανώσεως. (Η Δικτατορία του Μπρούκλιν σ. 157-9)
Τα παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά, αλλά δεν είναι τα μοναδικά δυστυχώς. Φθάνουν στο σημείο να απαλλάττουν τους οπαδούς και της συζυγικής ακόμη αγάπης, αν το έτερο μέλος δεν θελήσει να γίνει Μ.Ι. και αυτός είναι ο λόγος διά τον οποίο διαλύονται όλοι οι γάμοι μετά τον προσηλυτισμό του ενός των συζύγων. Ο ζήλος λοιπόν που προκαλεί τόση εντύπωση είναι καρπός μιάς φοβεράς καταπίεσης και βίας ψυχολογικής.
Γιατί οι Μ.Ι. υπακούον τυφλά.
Είναι αποτέλεσμα αυτό μιάς συνεχούς πλύσεως εγκεφάλου. Σύμφωνα με αυτήν ο αρχηγός του Μπρούκλιν και ιδιαίτερα ο Πρόεδρος συνιστούν την ανώτατη αυθεντία σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι οι «πρίγκηπες» του νέου κόσμου, ο αγαθός και φρόνιμος δούλος, η διώρυγα του Θεού. Πιστεύεται ότι ο Θεός δεν πολιτεύεται με άτομα αλλά με την Οργάνωσή του. Όχι η Αγία Γραφή, αλλά το Μπρούκλιν καθορίζει τι είναι αλήθεια και πως πρέπει κανείς να χρησιμοποιεί τον χρόνο του.
Οι Μ.Ι. καυχώνται πολλές φορές για την ηθική ζωή τους εν αντιθέσει με πολλούς χριστιανούς ή και κληρικούς τους οποίους κατηγορούν ότι δεν ζούν σύμφωνα με το Ευαγγέλιο. Αλλά τόσο η προσωπική ζωή των ηγετών της Οργανώσεως όσον και οι μεταξύ τους σχέσεις όπως τις εκθέτουν οι ίδιοι, παλαιά μέλη των Μ.Ι., φανερώνει πόσο μεγάλος μύθος είναι κάτι τέτοιο. Άλλωστε από τους μέχρι τώρα τρεις αρχηγούς της οργανώσεως, ο ένας αντικρούει και απορρίπτει τις «θεικές διδασκαλίες» του άλλου σαν πλάνες.
Τι είναι η οργάνωση.
Είναι μια πολυεθνική Εταιρεία. Μιά τεράστια οικονομική επιχείρηση και το κέρδος από την διάδοση των εντύπων ήτο τεράστιο. Το έτος θανάτου του Ρώσσελ (1916) η Εταιρεία είχε κύριο κεφάλαιο εξ 1.500.000 δολλαρίων και από την άλλη μια πολιτική οργάνωση με στόχο την παγκόσμια επικράτηση. Μιά ρατσιστική ιδεολογία διαπνέει τους Μ.Ι. και πίσω από αυτήν φαίνεται ότι κρύβεται ένας άλλος ρατσισμός, ο διεθνής σιωνισμός.
Η οργάνωση εργάζεται συστηματικά με σκοπό την διάσειση των θεμελίων της Θρησκείας αλλά και κάθε κρατικού και διεθνούς οργανισμού. Διά τα Ηνωμένα Έθνη π.χ. η Σκοπιά (γερμανική έκδοση 1959 σελ. 171) λέγει:
«Σχετικώς με τα Ηνωμένα Έθνη, οι Μ.Ι. διακηρύττουν με θάρρος τον λόγο του Θεού, διά την διεθνή ταύτην οργάνωσιν της ειρήνης, όπως ακριβώς ο Θεός διέταξεν. Καί ο Ιεχωβά είπε: «κάτω και αυτά»!!!
Τώρα, το πότε το είπε ο Ιεχωβά είναι μια άλλη ιστορία. Καί ένα άλλο έντυπό τους γράφει:

«Η χριστιανοσύνη πρέπει με πόλεμο, με αναρχία, με πείνα, με λοιμό να μεταβληθή από το ένα άκρο στο άλλο εις έρημον και να προκαλέσει την ειρωνεία και τον χλευασμό των Εθνικών»
Ακούσατε, μιλάνε για πόλεμο οι «ειρηνικοί αυτοί άνθρωποι» που δεν πιάνουν όπλα. Η θρησκεία γι’ αυτούς είναι ένα επικάλυμμα για την πραγματοποίηση των στόχων τους.

Επίλογος
Δεν μπήκα στον κόπο να αναλύσω τις θρησκευτικές απόψεις των Μ.Ι. γιατί αυτό το θεωρώ παγίδα. Η οργάνωση, εφόσον όπως είπαμε είναι μια πολυεθνική εταιρεία της οποίας το επίσημο όνομα είναι «Μετοχική και φυλλαδική Εταιρεία η «Σκοπιά» δεν έχει θρησκευτικές απόψεις αλλά εμπορεύεται θρησκευτικά θέματα προς ίδιον όφελος και αύτό αποδεικνύεται περίτρανα από τις διαρκείς αλλαγές των θέσεών της. Η εταιρεία που σήμερα αρνείται π.χ. την τιμή στον Τίμιο Σταυρό του Κυρίου, την εποχή γύρω στο 1927 και νωρίτερα κυκλοφορούσε, με τον Τίμιο Σταυρό σε περίοπτη θέση του εξωφύλλου.

Οφείλουμε βέβαια να κάνουμε διάκριση ανάμεσα στο κυβερνών σώμα και της ηγεσίες της οργάνωσης με τους απλούς και αφελείς οπαδούς της. Χρειάζεται να τους αντιμετωπίζουμε με ευγένεια, χωρίς ύβρεις, να είμαστε κατατοπισμένοι, να ζητούμε ενημέρωση και να προσπαθήσουμε να τους βοηθήσουμε να αρχίσει η λειτουργία της σκέψεώς τους.


Δυστυχώς, νόμος της Ελληνικής Πολιτείας τους έδωσε την δυνατότητα να αυτοπροσδιορίζονται ως «Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά» την στιγμή που απορρίπτουν ότι ο Ιησούς Χριστός είναι «ο» Ιεχωβά Θεός. Ο λόγος αυτής της προσθήκης είναι για να εξαπατούν τους αφελείς. 

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου