Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ... !!!

17 Ιουνίου

Προβάλλονται μόνο τα σημαντικότερα!
Η πλήρης έκδοση της ημερομηνίας αυτής περιλαμβάνει 113 Γεγονότα, 26 Γεννήσεις και 13 Θανάτους.
Για να δείτε την πλήρη έκδοση ή να ενεργοποιήσετε τα φίλτρα θα πρέπει πρώτα να συνδεθείτε.   Δεν είστε ακόμα συνδρομητής; Μάθετε περισσότερα!
H Πλήρης Έκδοση διατίθεται και ως eBook στο Κατάστημα!  
μ. Χ.
1462
Ο Βλαντ Γ' ο Παλουκωτής (ο ρουμάνος ευγενής που ενέπνευσε τον μύθο του Δράκουλα) προσπαθεί να δολοφονήσει τον σουλτάνο Μεχμέτ Β', αλλά αποτυγχάνει και αναγκάζεται να αποσυρθεί από τη Βλαχία.
1917
Η Ελλάδα εισέρχεται επισήμως στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
1946
Ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το Γ' Ψήφισμα «Περί Εκτάκτων Μέτρων», που προβλέπει την ποινή του θανάτου «κατά των επιβουλευομένων την δημοσίαν τάξιν και την ακεραιότηταν του κράτους», δηλαδή των κομμουνιστών.
1962
Ιδρύεται ο Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων, ο οποίος σε πέντε χρόνια θα καλύψει όλες τις ανάγκες της χώρας σε σχολικά κτίρια (!), σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Καραμανλής.
1982
Ο αμερικανός πρόεδρος Ρόναλντ Ρίγκαν απευθύνεται στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και αποκαλεί τη Σοβιετική Ένωση «Αυτοκρατορία του Κακού».
1982
Ανακαλύπτεται κάτω από τη γέφυρα Μπλακφράιαρς του Λονδίνου το πτώμα του «Τραπεζίτη του Θεού» Ρομπέρτο Κάλβι. Ο Κάλβι προΐστατο της τράπεζας του Βατικανού Banco Ambrosiano, που χρεοκόπησε.
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου