Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015



Τα συστημικά ΜΜΕ στα οποία εργάζονται οι δημοσιογράφοι που εκπαιδεύτηκαν από το ΔΝΤ για να «περάσουν» τα Μνημόνια στον ελληνικό λαό, εξαφάνισαν τις αποκαλύψεις που έκανε στη Βουλή ο πρώην υπουργός και εκπρόσωπος μας στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Η εξαφάνιση του μεγάλου σκανδάλου είναι απόλυτα δικαιολογημένη γιατί τα ΜΜΕ ήταν και αυτά μεμυημένα από τους δανειστές. Τα ψέματα που έλεγαν οι Έλληνες δημοσιογράφοι – υπάλληλοι του ΔΝΤ ήταν σε γνώσιν των αφεντικών και των διοικήσεων των συστημικών ΜΜΕ.

Η κυβέρνηση όμως, δεν άφησε να εξαφανιστεί το σκάνδαλο και με ενέργειες της Βουλής και της κυβέρνησης καλούνται οι δανειστές και ιδιαίτερα το ΔΝΤ και η ευρωπαϊκή επιτροπή να δώσουν τη λίστα των δημοσιογράφων που πέρασαν τα «σεμινάρια» επ' αμοιβή για να ξεγελάσουν το λαό.



Ο κ. Ρουμελιώτης καταθέτοντας στην Επιτροπή αλήθειας της Βουλής αποκάλυψε ότι αριθμός Ελλήνων δημοσιογράφων πέρασαν «σεμινάρια» με μεγάλες αμοιβές για να εξηγούν στον ελληνικό λαό πως τα Μνημόνια ήταν σωτήρια και να προβάλουν τις απόψεις του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι δημοσιογράφοι τους οποίους συναντούσε στην Ουάσινγκτον του είχαν αποκαλύψει ότι είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν αυτά τα σεμινάρια. Και πρόσθεσε ότι η Επιτροπή της Βουλής μπορεί να ζητήσει επισήμως από το ΔΝΤ να της δοθεί η λίστα με όλα τα ονόματα και ότι πρέπει η επιτροπή να απευθυνθεί στον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ταμείου κ. Τζέρυ Ρέϊς.
Η επιτροπή όταν άκουσε τις αποκαλύψεις του κ. Ρουμελιώτη αναστατώθηκε και η Πρόεδρος κα Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέθεσε σε μέλος της Επιτροπής να συντάξει σχετικό αίτημα.
Ο κ. Ρουμελιώτης κατέθεσε ακόμα ότι εκπαιδεύτηκε και ομάδα καθηγητών οικονομολόγων, οι οποίοι μετά με λυσσαλέο τρόπο και σαθρά επιχειρήματα προσπαθούσαν να πείσουν τους Έλληνες και τους ξένους ότι το χρέος ήταν βιώσιμο. Και αυτή την κατηγορία ο κ. Ρουμελιώτης την ενέταξε σε εκείνους που υπηρετούσαν σκοπιμότητες των αφεντικών τους.

Ο υφυπουργός Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, παλιός και έμπειρος δημοσιογράφος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για της αποκαλύψεις Ρουμελιώτη ζήτησε ο κ. Πολ Τόμσεν και ο Τζέρυ Ρέϊς να αποκαλύψουν πάραυτα τα ονόματα όλων των Ελλήνων δημοσιογράφων που εκπαιδεύτηκαν είτε στην Αμερική είτε εδώ στην Ελλάδα για να κάνουν τις άθλιες πλύσεις εγκεφάλου στον ελληνικό λαό.

Επίσης ο κ. Κουίκ ζητά να πληροφορηθεί:

1. Πόσο κόστισε αυτή η «εκπαίδευση»

2. Πότε αποφασίστηκε, με ποιανού την εισήγηση και ποιοι το γνώριζαν από την ελληνική κυβέρνηση και ενδεχομένως και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις

3. Σε ποιες ημερομηνίες και σε ποιες πόλεις εκτελέστηκαν τα «εκπαιδευτικά προγράμματα» και πόσες μέρες διήρκησαν

4. Με ποιες διαδικασίες και με ποιες προϋποθέσεις επελέγησαν οι «εκλεκτοί» δημοσιογράφοι

5. Πόσα χρήματα εισέπραξε ως αποζημίωση ο καθένας

6. Και ποιος έβαλε την τελική υπογραφή για αυτό το απίστευτο πρόγραμμα.

«Αναμένω, επίσης, να ανακοινώσουν και τα ονόματα των Ελλήνων οικονομολόγων, που κλήθηκαν για «εκπαίδευση», θέτοντας τα ίδια ερωτήματα που θέτω και για τους δημοσιογράφους» πρόσθεσε στην δήλωσή του, καταλήγοντας «αναμένω αντιδράσεις της ΕΣΗΕΑ. Δηλώνω επίσης, ότι δεν με εκπλήσσει το γεγονός, ότι κανάλια Πανελλαδικής εμβέλειας, σιώπησαν για το θέμα ή δεν το «άνοιξαν» όπως όφειλαν».

ΠΟΕΣΥ: Εξηγήσεις για τους δημοσιογράφους που "εκπαίδευε" το ΔΝΤ

Την αντίδραση της ΠΟΕΣΥ προκάλεσε η αποκάλυψη του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτη Ρουμελιώτη ότι Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΕΣΥ:

Με αφορμή το θόρυβο και τις δυσμενείς εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν για τον κλάδο από τις δηλώσεις στη Βουλή του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ Π. Ρουμελιώτη ότι «Έλληνες δημοσιογράφοι παρακολουθούσαν σεμινάρια του ΔΝΤ και "εκπαιδεύονταν" για να προβάλλουν αποτελεσματικά τις απόψεις του Ταμείου σχετικά με την ελληνική κρίση χρέους, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της και τα Μνημόνια», η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών θα ασχοληθεί με το θέμα κατά την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αύριο Πέμπτη 18 Ιουνίου, με πρόθεση να ζητηθούν εξηγήσεις και διευκρινήσεις, τόσο από τον πρώην εκπρόσωπο όσο και από το ΔΝΤ.
Επισημαίνεται ότι κ, Ρουμελιώτης παρότρυνε την Επιτροπή της Βουλής «να ζητήσει επισήμως να της δοθούν ονόματα από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέϊς».


 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου