Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Αυτοί είναι οι μυστικοί παράδεισοι της Ελλάδας

Για όσους έχουν την διάθεση να ξεφύγουν από τον πολύ κόσμο και να εξερευνήσουν , ιδού ένας σύντομος οδηγός ορισμένων «μυστικών» παραδείσων στις ελληνικές θάλασσες
Μπορεί τα δημοφιλή και πολυσύχναστα νησιά της Ελλάδας όπως η Σαντορίνη, η Μύκονος ή η Κρήτη να προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες, εντυπωσιακά τοπία και έντονη νυχτερινή ζωή, για όσους όμως έχουν την διάθεση να ξεφύγουν από τον πολύ κόσμο και να εξερευνήσουν διαφορετικά τοπία, ιδού ένας σύντομος οδηγός ορισμένων λιγότερο κατοικημένων «παραδείσων» στις ελληνικές θάλασσες.

Καστελόριζο
Κάτοικοι: 492
Το κτίριο που έδωσε το όνομά του στο νησί είναι ένα κόκκινο οχυρό που χτίστηκε τον 14ο αιώνα. Το λιμάνι γεμάτο πολύχρωμα σπίτια δίνει μια αρκετά διαφορετική εντύπωση από το συνηθισμένο άσπρο φόντο των Κυκλάδων. Αξίζει κανείς να δει την περίφημη μπλε σπηλιά, την οποία επισκέπτεται μόνο δια θαλάσσης με βάρκα.


Ψαρά
Κάτοικοι: 458
Πολύ λίγος κόσμος επισκέπτεται καθημερινά το νησί από τη γειτονική Χίο, οπότε οι εξαιρετικές παραλίες των Ψαρών είναι σχεδόν πάντα ήσυχες.

Σίκινος
Κάτοικοι: 273
Ανάμεσα στην Ίο και την Φολέγανδρο, η Σίκινος διαθέτει ένα από τα πιο ελκυστικά τοπία στις Κυκλάδες.


Ανάφη
Κάτοικοι: 271
Ο μόνος οικισμός του νησιού, η Χώρα, βρίσκεται σε υψόμετρο 260 μέτρων προσφέροντας μια μοναδική θεά.

Σχοινούσα
Κάτοικοι: 225
Ανάμεσα στην Ηρακλειά και τα Κουφονήσια, η Σχοινούσα διαθέτει μοναδικές παραλίες. Αν και δεν υπάρχουν συγκοινωνίες, το νησί διαθέτει πανέμορφα μονοπάτια.


Αγαθονήσι
Κάτοικοι: 185
Πρόκειται για το νοτιότερο νησί των Δωδεκανήσων το οποίο προσελκύει αρκετούς ταξιδιώτες με σκάφη, αλλά και λάτρεις της ιστορίας, καθώς στο Αγαθονήσι βρίσκονται οι Θόλοι, θολωτά οικοδομήματα της προβυζαντινής περιόδου, μοναδικά στο Αιγαίο.

Δονούσα
Κάτοικοι: 183
Ο μύθος λέει ότι ο Διόνυσος επέλεξε αυτό το μικρό νησί για κρύψει την Αριάδνη, την κρητική πριγκίπισσα με την οποία ήταν ερωτευμένος.

Ηρακλειά
Κάτοικοι: 130
Με ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στις μικρές Κυκλάδες. Επτά μονοπάτια διασχίζουν το νησί για όσους επιθυμούν να το εξερευνήσουν.

Μαράθι
Κάτοικοι: 12
Το Μαράθι διαθέτει μόλις μία παραλία, κανένα δρόμο, κανένα αυτοκίνητο και κανένα κατάστημα. Κατοικείται από μια οικογένεια που έφτασε στο νησί το 1977 και από τότε καλωσορίζει τους επισκέπτες στην ταβέρνα της.
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου