Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015



ΝΙΑΤΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΕΤΕ

ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ 

Ένας νέος παρασύρθηκε στον κατήφορο της ανηθικότητας και κόλλησε Aids. Έτσι από τον πλάνο παράδεισο των ηδονών, κατέληξε  βαριά άρρωστος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Αθηνών. Εκεί γνώρισε τον μακαριστό πατέρα Ευσέβιο Γιαννακάκη, στον οποίο εξομολογήθηκε ειλικρινά μετανοημένος τις αμαρτίες του. Ο πατήρ Ευσέβιος τον νουθέτησε και τον παρηγόρησε τονίζοντας το άπειρο έλεος και την άπειρη αγάπη του Χριστού και αφού του
έδωσε την άφεση των αμαρτιών, του έδωσε την ευλογία να κοινωνήσει το Πανάγιο σώμα και το Τίμιο αίμα του Χριστού.
Όταν κοινώνησε αυτός ο νέος, ένιωσε μεγάλη χαρά και αγαλλίαση αλλά, και βαθιά κατάνυξη συναισθανόμενος τη δική του αμαρτωλότητα και την ανυπολόγιστη φιλανθρωπία του Χριστού. Τότε με πολύ συγκίνηση έλεγε: «Τι έχασα τόσα χρόνια που ζούσα μακριά από το Χριστό μέσα στην αμαρτία! Αχ Χριστέ μου, πόσο ευτυχής θα ήμουν αν σε είχα γνωρίσει νωρίτερα!».
  Νιάτα, ακούτε την συγκλονιστική ομολογία αυτού του νέου; Αν ναι, όσοι νέοι και νέες είστε αγνοί στην ψυχή και στο σώμα, διατηρήσατε την αγνότητά σας μέχρι τον γάμο, αλλά και μέσα στον γάμο να ζείτε αγνά και τίμια. Εσύ νέε πες στον εαυτό σου ότι δεν υπάρχει στον κόσμο άλλη γυναίκα, εκτός από την γυναίκα-σύζυγό σου. Και εσύ νέα πες στον εαυτό σου ότι δεν υπάρχει στον κόσμο άλλος άνδρας, εκτός από τον άνδρα-σύζυγό σου. 
Όσοι όμως νέοι και νέες ξεγελαστήκατε από την γυαλάδα του βούρκου της ανηθικότητας και χάσατε την αγνότητά σας, μην απελπίζεστε. Μετανοήσατε και επιστρέψατε στο Χριστό. Ο Χριστός με ανοιχτή την αγκαλιά του περιμένει την μετάνοια και την επιστροφή σας για να σας αποκαταστήσει στην αρχική ομορφιά σας και να σας χαρίσει την πρώτη στολή, όπως στον άσωτο υιό. Όσο νωρίτερα πάρετε την σωτήρια απόφαση της μετανοίας τόσο το καλύτερο για εσάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου