Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΕΥΧΟΝΤΑΙ ΚΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ!!!Η ΘΥΕΛΑ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ!!

Αναφέρουμε εδώ και πολύ καιρό, ότι η δύση και συγκεκριμένα οι ΗΠΑ, εξωθούν την κατάσταση στην Ανατολική Ευρώπη και την Βαλτική, σε ευθεία σύγκρουση με την Ρωσία. 

Επίσης σας παρουσιάσαμε χάρτη ο οποίος καταδεικνύει την διάταξη των ρωσικών δυνάμεων στις αποκαλούμενες, δυτική και νότια στρατιωτική περιφέρεια.
 
 
 
Με απλά λόγια τουλάχιστον δύο με τρεις ρωσικές στρατιές μαζί με αεροπορικές δυνάμεις που περιλαμβάνουν εκατοντάδες αεροσκάφη και ελικόπτερα είναι « προσανατολισμένες» προς Νότο, με στόχο την Κριμαία, Μαύρη Θάλασσα, και την Μολδαβία . 

Ενώ από την άλλη πλευρά οι ΗΠΑ, ενισχύουν συνεχώς με άρματα μάχης, και τεθωρακισμένα, τις χώρες της Βαλτικής, καθιστώντας παράλληλα την Πολωνία το κύριο χώρο συγκέντρωσης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ. 

Όλα αυτά τα υπενθυμίζουμε διότι, σύμφωνα με τον ρωσικό τύπο το «σενάριο» που θα εμπλέξει Ρώσους και ΝΑΤΟ «ετοιμάζεται» πυρετωδώς με «νομιμοφανείς» τρόπους και με την «βοήθεια» της δικαιοσύνης , αναφέρει η ρωσική ιστοσελίδα contextap.ru

Συγκεκριμένα, το συνταγματικό Δικαστήριο της Μολδαβίας σχεδιάζει τον Μάιο να εξετάσει την ουδετερότητα της χώρας, λόγω της παρουσίας ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο έδαφός της. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή 13 Μαρτίου , στους δημοσιογράφους ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας Alexandru Tanase. 

«Αυτό είναι ένα πολύ συγκεκριμένο αίτημα. Αφορά όχι μόνο την ερμηνεία των άρθρων του Συντάγματος, που μιλούν για την ουδετερότητα, αλλά σύμφωνα με το κράτος δικαίου, ερωτάται η νομιμότητα της παρουσίας ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της Μολδαβίας », δήλωσε ο πρόεδρος του ανωτάτου δικαστηρίου της Μολδαβίας . 

Ο A.Tenase υπέδειξε ότι η συζήτηση και η απόφαση θα είναι πολύ δύσκολη. Υπενθυμίζεται ότι το αίτημα για το θέμα αυτό, τέθηκε αρχικά από το Φιλελεύθερο Κόμμα τον περασμένο φθινόπωρο, κατά την διάρκεια της εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές . 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Φιλελεύθεροι ζήτησαν να δοθεί ερμηνεία για την κατάσταση της ουδετερότητας του κράτους, η οποία κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα, καθώς και την συμμόρφωση με το παρόν άρθρο του Συντάγματος. Επιπλέον, τους ενδιαφέρει, εάν υπάρχει αντίφαση σε αυτό το θέμα, μεταξύ του Συντάγματος και της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας της Μολδαβίας. 

Επιπλέον, το Φιλελεύθερο Κόμμα ζητά απάντηση στο ερώτημα εάν η παρουσία των ρωσικών στρατευμάτων, στο έδαφος της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας στην Μολδαβία, αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ουδετερότητας του κράτους. 

«Το δικαστήριο ευνοεί την απόφαση εντός της δικαιοδοσίας του. Εμείς δεν μπορούμε να αρνηθούμε να εξετάσουμε την αίτηση ερμηνείας, εκτός εάν υπάρχει διαφορετική διάταξη, η οποία δεν χρειάζεται ερμηνεία. Σε αυτήν την περίπτωση, θα θέσουμε τα πραγματικά ερωτήματα, εξετάζοντας τα », δήλωσε ο A.Tenase .

Σύμφωνα λοιπόν με ανάλυση στο pentapostagma.gr, εδώ έχουμε μια ευθεία αμφισβήτηση της ιστάμενης κατάστασης ασφαλείας στην Μολδαβία. Δεν προδικάζουμε αποφάσεις αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι η απόφαση θα είναι καταδικαστική για τους Ρώσους στρατιώτες . Έτσι θα έχουμε ένα νέο γύρο κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας για την Μολδαβία. Η οποία έχει ήδη εισέλθει στο προθάλαμο του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ από την πλευρά του υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να ενεργήσει για λογαριασμό του στην Μολδαβία εναντίον των Ρώσων στρατιωτών. Πιθανόν και να εμφανιστούν «Αντάρτες» οι οποίοι θα πολεμούν για την ανεξαρτησία της Μολδαβίας.

«Η συνέχεια του έργου επί της οθόνης».
Το επικίνδυνο της υπόθεσης στο ζήτημα αυτό όμως , είναι ότι θα εμπλακεί και η Ρουμανία στην υπόθεση αυτή, ενώ την ίδια στιγμή ΗΠΑ και Ρωσία, «μάχονται» για την «κατάκτηση» της Σερβίας. Το ίδιο συμβαίνει και με την Βοσνία η οποία θεωρείται «υποψήφια» προς ένταξη στο ΝΑΤΟ , έχοντας όμως σχεδόν δεδομένη την άρνηση των Σερβοβοσνίων να συναινέσουν σε αυτήν . Όλα αυτά, διαδραματίζονται την στιγμή που η ΠΓΔΜ ευρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης , και οι Αλβανοί ονειρεύονται την Μεγάλη Αλβανία. Είναι λοιπόν κατανοητό ότι μια επικείμενη « σπίθα» στην Μολδαβία, κοντά στην πυριτιδαποθήκη που ονομάζεται Βαλκάνια, θα προκαλέσει «αλυσιδωτές εκρήξεις», με ανυπολόγιστες συνέπειες για όλη την Ανατολική Μεσόγειο , συμπεριλαμβανόμενης και την Ελλάδος. Δεν ξεχνάμε φυσικά την Τουρκία η οποία καιροφυλακτεί και σε μια τέτοια κατάσταση είναι σίγουρο ότι θα θελήσει να δράσει στο Αιγαίο Πέλαγος εναντίον της χώρας μας. 
Η Υπερδνειστερία (επίσης:Τρανσνίστρια), είναι περιοχή της Μολδαβίας στην Ανατολική Ευρώπη. Το μη αναγνωρισμένο αυτό κράτος είναι εκ των πραγμάτων ανεξάρτητο από τη Μολδαβία από τις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, οπότε και διακήρυξε την ανεξαρτησία του και βοηθημένο από Ρώσους, Κοζάκους και Ουκρανούς εθελοντές, και τη 14η Ρωσική (πρώην Σοβιετική) Στρατιά, νίκησε τις Μολδαβικές δυνάμεις στον Πόλεμο της Υπερδνειστερίας. Ενώ υπάρχει κατάπαυση του πυρός από το 1992, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναγνωρίζει την Υπερδνειστερία ως περιοχή «παγωμένης διαμάχης». Η αυτοδιάθεσή της είναι διαφιλονικούμενη. Η Υπερδνειστερία συνεχίζει να ισχυρίζεται ανεξαρτησία και διατηρεί κυριαρχία στην περιοχή της. Σε δημοψήφισμα στις 17 Σεπτεμβρίου 2006 οι ψηφοφόροι της αυτοανακηρυγμένης Δημοκρατίας ψήφισαν με ποσοστό 93,1% υπέρ της ανεξαρτητοποίησής τους από τη Μολδαβία και της ένωσης με τη Ρωσία (με την οποία η περιοχή δεν συνορεύει). Δεν φαίνεται ότι η Ρωσία θα αποδεχτεί την ένωση με την Υπερδνειστερία στο άμεσο μέλλον. 


pentapostagma.gr
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου