Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΒΡΩΜΕΡΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ... Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΕΙ !!!

Ποτάμι (ή και βόθρος): «Μόνο οι χλαμύδες και το χουντικό κιτς θα λείπουν από την παρέλαση»!


ImageHandler (14)_6
Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Μόνο οι χλαμύδες και το χουντικό κιτς των συνταγματαρχών θα λείπουν από τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου που οραματίστηκε ο υπουργός Αμύνης. Το «όραμα» του γνωστού εθνολαϊκιστή αρχηγού των ΑΝΕΛ προσυπέγραψε με ανεξήγητη(;) ευκολία η αρμόδια Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Από την πρώτη στιγμή το Ποτάμι χαρακτήρισε ως επικίνδυνη γελοιότητα κάθε προσπάθεια «εξύψωσης του λαϊκού φρονήματος» με στρατιωτικές μπάντες που θα παίζουν εναλλάξ εμβατήρια και δημοτικά. Αυτή την ανιστόρητη επίδειξη την πλήρωσαν για δεκαετίες οι Έλληνες και η κοινωνία μας.
Η χρήση των εθνικών επετείων και συμβόλων με το συγκεκριμένο «πολιτιστικό» styling των μετεμφυλιακών χρόνων και της χουντικής επταετίας στην Ελλάδα του 2015 δεν είναι ούτε αθώα ούτε για να «διασκεδάσει ο λαός». Είναι πηγή μεγάλων προβλημάτων αυτής της κοινωνίας.
Είναι μια βιτρίνα που έχει σπάσει εδώ και καιρό. Είναι η Ελλάδα των ανισοτήτων. Άρτος για τους ημέτερους – θεάματα για το πόπολο. Είναι η Ελλάδα της απομόνωσης και της μακαριότητας. Είναι η Ελλάδα που στο εσωτερικό κομπάζει και στο εξωτερικό άλλοτε λεονταρίζει κι άλλοτε επαιτεί. Είναι μια Ελλάδα που πληγώνει τα παιδιά της που παίρνουν το δρόμο της μετανάστευσης ή της ανεργίας. Είναι μια Ελλάδα που κρύβει την πραγματικότητά της κάτω από το χαλάκι ενός μουχλιασμένου εθνικισμού.
Οι εθνικές επέτειοι χρησιμοποιούνται από κάποιους ως μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για να βγουν στη δημοσιότητα. Ένα κλείσιμο του ματιού στα ακροδεξιά ακροατήρια για τα οποία έχουν ανοίξει διάπλατα οι πόρτες των ΑΝΕΛ. Είναι άλλωστε μαζί με τη Χρυσή Αυγή το μόνο πολιτικό κόμμα που μιλάει για δικαιώματα αποκλειστικά σε «Έλληνες το γένος».
Η αξιοπρέπεια και η ελπίδα δεν έρχονται με στρατιωτικές διατάξεις. Ούτε με πολυδάπανες στρατιωτικές παρελάσεις. Αυτό που στήνουν στο Σύνταγμα και σε άλλες πόλεις είναι μια εθνικιστική μετάλλαξη της Εθνικής επετείου, ένας εθνικιστικός φερετζές που θέλει να απομακρύνει τους Έλληνες από το σύγχρονο περιεχόμενο του υγιούς πατριωτισμού.
Σημείωση: Μετά το πέρας των εκδηλώσεων περιμένουμε τόσο από την κυρία Δούρου όσο και από τον κ.Καμμένο αναλυτικό οικονομικό απολογισμό. Να δούμε δηλαδή πόσα λεφτά σπαταλήθηκαν σε περιόδους «ανθρωπιστικής κρίσης» από την περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Αμύνης για τις εθνικιστικές παράτες».

defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου