Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κόβουν Την Ανάσα

Τα 5 πιο επικίνδυνα αεροδρόμια του κόσμου -Προσγειώσεις ανάμεσα σε δρόμους και... παραλίες (φωτογραφίες)

plane-708_0
Για πολλούς είναι μία από τις πιο δύσκολες και αγωνιώδεις καταστάσεις. Άλλοι πάλι είναι απόλυτα ψύχραιμοι. Τι συμβαίνει όμως όταν ο διάδρομος προσγείωσης / απογείωσης βρίσκεται ανάμεσα σε ψηλές απόκρημνες κορυφές, ή λίγα μέτρα μακριά από τον ωκεανό, ή ακόμα ανάμεσα σε πολυσύχναστους δρόμους;

Τότε, η εμπειρία της προσγείωσης μπορεί να οδηγήσει ακόμα και
τους πιο έμπειρους ταξιδιώτες να κάνουν το σταυρό τους.
Το Hopper έκανε έρευνα και εντόπισε τους πιο τρελούς διαδρόμους προσγείωσης σε όλο τον κόσμο. Πριν λοιπόν αποφασίσετε να ταξιδέψετε σε ένα από τους παρακάτω προορισμούς με αεροπλάνο, σκεφτείτε το καλά.
Αεροδρόμιο Courchevel, Γαλλικές Άλπεις
plane 1
Ο εν λόγω αεροδιάδρομος βρίσκεται σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα θέρετρα για σκι στις Γαλλικές Άλπεις και είναι γνωστός όχι μόνο επειδή είναι ιδιαίτερα στενός, αλλά και επειδή σε αυτόν έχει προσγειωθεί με επιτυχία ο James Bond στο “Goldeneye”.
Διεθνές Αεροδρόμιο Princess Juliana, St Maarten της Καραϊβικής
plane 2
Ο διάδρομος προσγείωσης είναι μόλις λίγα μέτρα από την παραλία Maho όπου οι τουρίστες απολαμβάνουν τα μπάνια τους. Όσο ανατριχιαστική κι αν είναι πάντως η προσέγγιση κατά τη διάρκεια μία προσγείωσης, η εν λόγω παραλία αποτελεί σημείο συνάντησης για όλους όσοι ανυπομονούν να δουν τους κινητήρες από τις κολοσσιαίες ατράκτους των Boeing 747 και Airbus A330-200s να ταράζουν τα νερά της Καραϊβικής .
Αεροδρόμιο Paro Airport, Μπουτάν
plane 3
Το μικρό αεροδρόμιο βρίσκεται ανάμεσα στα βουνά των Ιμαλαΐων, ενώ μέχρι στιγμής μόνο μία χούφτα πιλότων έχει τα απαραίτητα προσόντα να προσγειώσει αεροπλάνο ανάμεσα στις 5.000 μέτρων απόκρημνες κορυφές που το περιτριγυρίζουν. Παρόλα αυτά, περισσότεροι από 200.000 τουρίστες καταφθάνουν κάθε χρόνο στην περιοχή για να επισκεφθούν μυστηριώδη μοναστήρια της περιοχής και να απολαύσουν τα υπέροχα τοπία του Εθνικού Πάρκου Jigme Dorji.
Αεροδρόμιο του Γιβραλτάρ
plane 4
Ο διάδρομος περνάει μέσα από τους δρόμους της πόλης και συγκεκριμένα μέσα από την κεντρική οδό Winston Churchill με κατεύθυνση προς τα χερσαία σύνορα με την Ισπανία. Πολλές φορές μάλιστα, οι πεζοί και αυτοκίνητα καλούνται να περιμένουν μέχρι να προσγειωθεί ή να απογειωθεί κάποιο Airbus.
Αεροδρόμιο Tenzing-Hillary Airport, Νεπάλ
plane 5
Βρίσκεται στις κορυφογραμμές των Ιμαλαΐων του Νεπάλ, 2.800 και πλέον μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και πήρε το όνομα του προς τιμή των του τολμηρού δίδυμου που αναρριχήθηκε για πρώτη φορά στο Έβερεστ. Ακόμα και μία λάθος κίνηση του πιλότου μπορεί να προκαλέσει το μοιραίο.
Πηγή: iefimerida.gr
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου