Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

9 μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη


Από τη Σκωτία μέχρι τη Σενεγάλη και από τις ΗΠΑ μέχρι τη μακρινή Κίνα, δείτε παρακάτω δέκα από τα πιο μαγευτικά, μυστηριώδη, εξωπραγματικά… αλλά καθόλα αληθινά μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Το αφιέρωμα παρουσιάστηκε στη στήλη Travel News and Features της Skyscanner.
  • 1. Lake Retba – Σενεγάλη
Μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη (1)
Το εντυπωσιακό και πολύ ιδιαίτερο χρώμα της λίμνης Retba στη Σενεγάλη οφείλεται στην άλγη, η οποία παράγει μια κόκκινη
χρωστική λόγω των υψηλών επιπέδων αλατότητας του νερού. Όταν η χρωστική και το αλάτι «ανακατευτούν» με τις ακτίνες του ήλιου, προκύπτει η ροζ απόχρωση στα νερά της λίμνης.
  • 2. Trulli – Ιταλία
Μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη (2)
Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, μέσα στα περίεργου αυτού σχήματος σπιτάκια δεν κατοικούν… Χόμπιτ, αλλά πραγματικοί άνθρωποι. Θα τα συναντήσετε στην κοιλάδα Itria στην περιοχή Apulia της νότιας Ιταλίας.
  • 3. Το τούνελ της αγάπης – Klevan, Ουκρανία
Μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη (3)
Πάρτε από το χέρι τον/την αγαπημένο/η σας και διασχίστε το φυσικά διαμορφωμένο «τούνελ της αγάπης» που βρίσκεται στο Klevan της Ουκρανίας. Σύμφωνα με το θρύλο, αν ζητήσετε κάτι μέσα από τα –ειλικρινή- βάθη της ψυχή σας, θα πραγματοποιηθεί.
  • 4. Antelope Canyon – Αριζόνα, ΗΠΑ
Μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη (4)
Η Μητέρα Φύση «ζωγράφισε». Αποτελεί έναν επίγειο παράδεισο για τους γεωλόγους, αλλά και για φωτογράφους που θέλουν να απαθανατίσουν τους εντυπωσιακούς φυσικούς φωτισμούς και τις σκιάσεις, που εναλλάσσονται κατά τη διάρκεια της ημέρας.
  • 5. Salar de Uyuni – Βολιβία
Μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη (5)
Το Salar de Uyuni της Βολιβίας είναι η μεγαλύτερη ξηρή λίμνη στον κόσμο.
  • 6. Red Seabeach – Κίνα
Μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη (6)
Η παραλία της Dawa στην περιοχή Liaoning της Κίνας φημίζεται για το… κατακόκκινο χρώμα της, το οποίο δεν οφείλεται στην απόχρωση της άμμου, αλλά στο φυτό Chenopodiaceae, το οποίο το φθινόπωρο τη μετατρέπει σε μια… «θάλασσα-φωτιά».
  • 7. To Sua – Σαμόα
Μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη (7)
Η «μεγάλη τρύπα» του νησιού Upolu στη Σαμόα είναι ίσως ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη στα οποία θα μπορούσε να φανταστεί κανείς τον εαυτό του να απολαμβάνει το μπάνιο του.
  • 8. MUSA (Underwater Museum of Art) – Κανκούν, Μεξικό
Μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη (8)
Το υποβρύχιο μουσείο τέχνης (Underwater Art Museum) στα ανοιχτά των ακτών του Κανκούν, δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό την προστασία του κοραλλιογενούς υφάλου. Περισσότερα από 400 έργα τέχνης του Jason Taylor deCaires εκτίθενται στο βυθό και όπως είναι φυσικό, η περιοχή αποτελεί δημοφιλή προορισμό για καταδύσεις.
  • 9. Fairy Glen – Σκωτία
Μαγευτικά μέρη στον πλανήτη Γη (9)
Η περιοχή Fairy Glen στο νησί Isle of Skye στα δυτικά των ακτών της Σκωτίας είναι ένα πολύ περίεργο μέρος. Φυσικά, δεν κατοικείται από «νεράιδες» (όπως λέει το όνομά του), ωστόσο όσο πιο βαθιά μπαίνει κανείς σε αυτό, τόσο πιο εύκολο είναι να φανταστεί έναν… εξωπραγματικό μικρόκοσμο να κρύβεται γύρω του.
Πηγή: Newsbeast.gr
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου