Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η Πάτρα ετίμησε τον όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη στον ήδη έτοιμο Ναό του (ΦΩΤΟ)

  • Από  την Μητρόπολη
Η Πάτρα ετίμησε τον όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη στον ήδη έτοιμο Ναό του (ΦΩΤΟ)
Στο ιερό παρεκκλήσιο που κατεσκευάσθη προς τιμήν του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου Πατρών, τιμήθηκε ευθύς αμέσως με την αγιοκατάταξη του, ο Όσιος και θεοφόρος πατήρ ημών Παίσιος ο Αγιορείτης.
Κατά ένα θαυμαστό τρόπο, που δηλώνει την οικονομία του Θεού, ενώ επερατώθη το Παρεκκλήσιο, ανεμένετο η Αγιοκατάταξη του Οσίου, (όποτε ήθελε γίνη) ώστε να τοποθετηθή η ιερά εικόνα του. Εθεωρήθη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ.κ.
Χρυσόστομο, ότι έπρεπε να τελεστούν τα Θυρανοίξια προς εξυπηρέτηση των λατρευτικών αναγκών της Ενορίας, χωρίς να γνωρίζη κάποιος ότι την άλλη ημέρα, θα κατετάσσετο εις τας δέλτους των Αγίων, επισήμως ο Όσιος πατήρ ημών Παίσιος ο Αγιορείτης. Έτσι την παραμονή της αγιοκατατάξεώς του ετελέσαμε τα Θυρανοίξια.
Εθεωρήσαμε ιδιαιτέρα ευλογία το γεγονός αυτό και διά τούτο την άλλην ημέρα από την αγιοκατάταξη ,στο ως άνω ιερό παρεκκλήσιο, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου με την συμμετοχή των Ιερέων του Ναού και άλλων Κληρικών και πλήθους πιστών οι οποίοι έσπευσαν να δοξολογήσουν τον Θεό και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα, του Οσίου Παισίου.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος βαθύτατα συγκινημένος, ανεφέρθη στην μεγάλη αγάπη του Κυρίου προς ημάς τους αμαρτωλούς, ώστε σε καιρούς απαράκλητους και σε εποχές αποστασίας να αποστέλλη τους οσίους του και τους αγίους ως παρακλήτους προς τους ανθρώπους, ώστε να έχουν βακτηρία και επιστηριγμό και πρέσβεις προς Κύριον για πρόοδο, υγεία και ευλογία στη ζωή τους.
Ανεφέρθη, επίσης, στο θαυμαστό γεγονός των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού, του αφιερωθέντος στον Όσιο Παίσιο την παραμονή της κατατάξεώς του εις τας δέλτους των αγίων. Μίλησε για την προσωπική σχέση πολλών Κληρικών από την Πάτρα και Λαικών, με τον ηγιασμένο και όσιο πατέρα ημών Παίσιο, για την μεγάλη ευλάβεια του Ορθοδόξου Ελληνικού Λαού και γενικώτερα,  προς τον Όσιο Παίσιο τον Αγιορείτη. Ακόμα και στο ότι ονόμασε ο Σεβασμιώτατος ένα εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής Γηροκομείου προ τεσσάρων ετών, Παίσιο, προς τιμήν του γέροντος Παισίου του Αγιορείτου.
Τέλος, ανεκοίνωσε ότι συντόμως θα τελεσθούν και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Παισίου.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου