Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

TO-ΘΑΥΜΑ- ΣΤΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ


TO-ΘΑΥΜΑ-
ΣΤΟ-ΔΗΜΟΤΙΚΟ-ΣΧΟΛΕΙΟ-ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ-ΠΑΤΡΩΝ

Πάτραι-1998-Αγαπητοί αναγνώστες, ---Επειδή πολλοί ζητούν να πληροφορηθούν-και δικαίως-περί αναντιρήτου και καταπληκτικού θαύματος, που συνέβη στην Ε’-τάξη του 4/θ Δημοτικού Σχολείου Σαραβαλίου Πατρών στις 21-4-1989-το πρωί, γι αυτό συνέταξα αυτήν την περιληπτική ενημερωτική επιστολή μου ούτως, .ώστε όσοι δεν βρούν κάποια κασέτα ¨η

εμάς ¨η κάποιο μαθητή μας για ν’ακούσουν τη φωνή των αυτοπτών μαρτύρων- διδασκάλων και μαθητών- να έχουν στα χέρια τους

κάποιο γραπτό κείμενο από ΥΠΕΥΘΥΝΗ και ΠΡΩΤΗ πηγή-‘’η από ανεύθυνους και κακόβουλους φημο-κατασκευαστές και ψιθυριστές σκοτεινών αντιχρίστων τοποθετήσεων και προελεύσεων με κίνητρα και σκοπούς ποικίλους και γνωστούς. ,..Αξίζει εδώ να σημειώσω ότι έχω στα χέρια μου ΓΡΑΠΤΑ-ΚΕΙΜΕΝΑ των ΑΥΤΟΠΤΏΝ δασκάλων και μαθητών, τα οποία εν καιρώ θα δημοσιευθούν προς δόξαν Θεού, ενίσχυσιν των πιστών και κατατρόπωσιν του διαβόλου και των συν αυτώ..

.. Υπογραμμίζω ακόμη ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η τμηματική αναδημοσίευση της παρούσης, ενώ αντιθέτως: ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ η ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΟΛΟΥ του κειμένου και η διάδοση του ΔΩΡΕΑΝ..
Η ΕΝΑΡΞΗ
Μαζί με τον διευθυντή του Σχολείου κ. Μ.Π. βρισκόμασταν εκείνη την ευλογημένη ώρα στο Γραφείο. Ήταν διάλειμμα, ώρα 10.20’-περίπου. ..¨Έξαφνα έρχονται μερικές μαθήτριες καλώντας με να πάω στην αίθουσα μου (Ε’-τάξη), να δώ κάτι φοβερό. Τρέχω και όταν μπήκα, βλέπω την εικόνα του Ένθρονου Παντοκράτορας

Σωτήρος Χριστού και διαπιστώνω ν’ανοιγοκλείνει ο Κύριος τα μάτια Του και να κινεί τις κόρες των ματιών Του δεξιά –αριστερά αργά-αργά. ..Παρά την ταραχή και το δέος που με κατέλαβε, συγκράτησα την ψυχραιμία μου, έδωσα εντολή στα παιδιά να πάνε να παίξουν-πράγμα που δεν έγινε βεβαίως –και επέστρεψα στο γραφείο όπου έμεινα μαζί με τον .κ Δ/ντή αντιμετωπίζοντας έτσι το φοβερό γεγονός με στάση ουδετερότητας.
Η-ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Όταν στις 10.40’-περίπου χτύπησε το κουδούνι και μπήκα στην αίθουσα όπου θα συνδίδασκα τις Ε’-και-ΣΤ’-τάξεις, αντικρίζω δύο τάξεις μαθητών σε κατάσταση έξαλλη, να σταυροκοπιούνται, να κλαίνε με αναφιλητά, να φωνάζουν «Παναγία βοήθεια»,κ.λ.π....Προσπάθησα να τα καθησυχάσω αλλά ματαίως. Σε μια στιγμή δε, όταν τους είπα ότι, αφού ξέρουν από θαύματα, γιατί κάνουν έτσι, ο μαθητής Χ.Γ.Ξ.-τής Ε’-τάξεως αναφωνεί εις επήκοον όλων; «Κύριε, άλλο είναι ν’ακούς για θαύματα κι άλλο να τα βλέπεις με τα μάτια σου»! Είχε απόλυτο δίκιο....

Προσπαθώντας ματαίως να επιβάλλω κάποια τάξη, άρχισα να διδάσκω για το Σάββατο του Αγίου Λαζάρου και όταν φθάνω στην Κυριακή των Βαΐων περί τις 10.55’, βλέπω τα παιδιά να πετάγονται έξαλλα και με φοβερές κραυγές κι αστείρευτα δάκρυα και να μου φωνάζουν; «Κύριε, κύριε κυττάξτε’πω! Πώ! Πω! Πώ!; Παναγία μου! Κύριε ελέησον’ Θεέ και Κύριε’Φοβερό!»!!.
Η εικόνα ήταν από πάνω μου. Στρέφω και βλέπω: Ο χριστός μας ανοιγόκλεινε τα χείλη Του, κινούσε τα δάκτυλα και των δύο Του χεριών και άλλαζε φοβερούς, καταπληκτικούς, απερίγραπτους, εξαίσιους, φαντασμαγορικούς, ανεπανάληπτους, απίθανους, συγκλονιστικούς χρωματισμούς. Ήταν κάτι θεσπέσιο!!!

Δεν σου έκανε καρδιά να ξεκολησεις τα μάτια σου απ’τη ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ εικόνα και ταυτόχρονα έτρεμες από φόβο....Καλώ αμέσως τον Δ/ντή, ο οποίος με έκδηλη τοις πάσι ταραχή διαπίστωσε κι εκείνος να έχει μετακινηθεί λοξά η εικόνα και να ιριδίζει ο χιτώνας του αριστερού χεριού του Κυρίου Ιησού..
Συμφωνήσαμε να κάνουμε Αγιασμό. Αφού φέραμε τά παραίτητα, πριν αρχίσουμε, είπα στα παιδιά να μη με διακόψουν, αλλά να λένε συνεχώς την «ευχή»-προσευχή; «Κύριε, Ιησού Χριστέ, Υιέ του Θεού, ελέησον ημάς». Εγώ ιερουργούσα, ο Διευθυντής έψαλλε και τα παιδιά με το μέτωπο στο δάπεδο προσεύχονταν. Στη μέση την αναγνώσεως του Αγίου Ευαγγελίου πετάχτηκαν και μου φώναξαν. Τα σταμάτησα αυστηροτατα και μετά το «Διευχών....»μου λένε:
Κύριε , δεν είδατε τι έγινε; Όχι, απαντώ. ...Κύριε, φοβερό.

Δεν είδα, διότι κύταζα κάτω. (Σημειώστε ότι ήμουν ακριβώς κάτω απ’τη θαυματουργή αγία εικόνα και διάβαζα, άρα δεν έβλεπα κείνη τη στιγμή προς τα πάνω).
Την .ώρα, Κύριε, που του μιλούσατε του Χριστού, έσκυψε και σας μιλούσε!!!
ΤΟ-ΤΕΛΟΣ-
Ήδη είχαν αρχίσει να έρχονται κι άλλοι συνάδελφοι και μαθητές των άλλων τάξεων. Κατά τις 12’, παρά....μπήκε η Νηπιαγωγός δις Α.Κ. και ρώτησε που οφείλεται αυτή η αναταραχή. Της νεύω να δει την εικόνα, που ήταν από πάνω μου. Και τι βλέπω; Μόλις την αντίκρισε, έφυγε

πανικόβλητη,φωνάζοντας και τρέχοντας προς την έξοδο του Σχολείου! ‘Όταν αργότερα τη ρωτήσαμε τι είδε, μας διαβεβαίωσε ότι ο Χριστός γύρισε το κεφάλι Του και την κοίταξε αυστηρά με ύφος παραπονεμένο ¨Ετοιμος να βάλει τα κλάματα....Κι ακόμη όταν μπήκε στην αίθουσα προς το τέλος του θαύματος (11.50’ περίπου) η συνάδελφος της Δ’, τάξεως δις Α.Ρ. διαπίστωσε με δέος ότι το κάδρο είχε φύγει από τη θέση του και κουνιόταν ελαφρά δεξιά –αριστερά σαν εκκρεμές. ..Φυσικά αυτό το είδα κι εγώ.
ΤΑ-ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ-
Το θαύμα διήρκησε από τις 10.20’, έως τις 12.00-δηλ. Επί 1-ώρα και 40’, (100’) τουλάχιστον. Ουδείς σοβαρός και νοήμων δύναται ν’αμφισβητήσει ό’τι δήποτε γράφω εδώ με το χέρι μου. Υπάρχουν και πολλά άλλα στοιχεία του θαύματος όπως η ροή Αίματος στα χείλη του Κυρίου, η τριπλή ευλογία που μας έδωσε, οι τρείς μαύρες βούλες-σκιές, που είδαν τα παιδιά στο χάρτη της Γ’. Τάξεως στις θέσεις των πόλεων;Αθήνα-Πάτρα-Ζάκυνθος!

ΜΑΚΑΡΙΟΙ-ΟΙ-ΜΗ-ΙΔΟΝΤΕΣ-ΚΑΙ-ΠΙΣΤΕΥΣΑΝΤΕΣ
Πλήθη πιστών συρρέουν για να προσκυνήσουν την αγία Θαυματουργή Εικόνα, που βρίσκεται στον κεντρικό Ιερό Ναό Παναγίας Σαραβαλίου Πατρών.
Τα τάματα και τα χρυσαφικά όλοι μπορούν να τα δούν. Άγνωστος δωρητής μου ενεχείρησε 100.οοο δραχ. –ενώπιον του Εφημερίου και του Προέδρου Κοινοτητας΄Σαραβαλίου γι’ανέγερση Ι.Ν...
Με ευχές και αγάπη Χριστού......Πρεσβύτερος...Κανέλλος-Κων/νος Ν.Φερτάκης
Θεολόγος –Διδάσκαλος Εφημέριος Κοιμήσεως-Θεοτόκου(Πετμεζά) Καστελλοκάμπου-Πατρών---Τηλ.(061),337267


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου