Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΙΣ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Posted by nektaritsa στο Δεκεμβρίου 21, 2014

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε σήμερα σε μια μνημειακή εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα των εργαζομένων στις κρατικές υπηρεσίες της ασφαλείας. ( kremlin ru )

Πρόεδρος Πούτιν: Καλησπέρα σας, αγαπητοί σύντροφοι, αγαπητοί βετεράνοι!

Σας συγχαίρω για την Ημέρα του υπαλλήλου των δυνάμεων ασφαλείας!

Σήμερα τιμούμε εκείνους που φυλάνε τα εθνικά συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, για την προστασία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας, της συνταγματικής τάξης και της ασφάλειας των πολιτών μας.


Αυτή η υπηρεσία απαιτεί ειδικές ιδιότητες, το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο , τη στερεά πίστη στη χώρα , στη δικαιοσύνη και πάνω από όλα στην  πατρίδα πάνω απ ‘όλα. Για αυτό και η ιστορία των δυνάμεων ασφαλείας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την ιστορία της χώρας μας.

Η Ιστορία της Μυστικής Υπηρεσίας είναι πλούσια σε φωτεινά κατορθώματα και θρυλικά ονόματα. Στη Ρωσία οι μυστικές υπηρεσίες, σέβονται όλες τις γενιές των ανθρώπων και φρόντισαν  τη χώρα μας από εξωτερικές και εσωτερικές απειλές, λατρεύουν τον ηρωισμό και το σθένος των βετεράνων μας.

 203274745
Κατά το επόμενο έτος θα γιορτάσουμε την 70η επέτειο της Μεγάλης Νίκης. Στην ήττα των δυνάμεων ασφαλείας του εχθρού, η Αντικατασκοπία, οι υπηρεσίες αναγνώρισης και η συνοριοφυλακή είχαν πολύτιμη  συμβολή.

Η χώρα μας πέρασε από τον «ψυχρό πόλεμο» στην άμεση επιθετικότητα της διεθνούς τρομοκρατίας. Και πάντα, οι αξιωματούχοι ασφαλείας ήταν στην πρωτοπορεία εκτελώντας το καθήκον τους. Και στην πρόσφατη ιστορία μας, το ξέρουμε καλά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ τα παιδιά που πλήρωσαν με τη ζωή τους ώστε αυτή η χώρα να αισθάνονεται ασφαλής στα χρόνια που η διεθνής τρομοκρατία πραγματικά «πίεζε», τόσο  ώστε φαινόταν ότι δεν θα τελειώσει ποτέ.

Είμαι βέβαιος ότι οι παραδόσεις των μελών της ασφάλειας θα είναι ένα αξιόπιστο, έγκυρο σημείο αναφοράς για όσους βρίσκονται στις τάξεις της. Και όποιος στο μέλλον, θα επιλέξει να αναλάβει αυτό το αξιοπρεπές επάγγελμα να γνωρίζει ότι είναι ένα επάγγελμα για την προστασία του λαού του.

Αγαπητοί σύντροφοι!

Σήμερα από εσάς εξαρτάται η κάθε  παρτίδα. Και ζητούνται οι υψηλότερες απαιτήσεις για την απόδοση και την ποιότητα της εργασίας για την ασφάλεια.

Η κατάσταση στον κόσμο απέχει μακρά από τη σταθερότητα: ένας αυξανόμενος αριθμός  απειλών και  κινδύνων αγνοούν το διεθνές δίκαιο. Στην πορεία χρησιμοποιούν όλα τα μέσα:  εκβιασμούς και προκλήσεις, καθώς και την οικονομική και μιντιακή πίεση .. επιχειρείται μια αποσταθεροποιήσει της εσωτερικής κατάστασης μιας χώρας ώστε να την θέσουν υπό πλήρη έλεγχο.

 Οι ισχυρισμοί  ότι η Ρωσία θα πρέπει να πληρώσει ακριβά για την ανεξάρτητη θέση της, επειδή υποστήριξε τους συμπατριώτες της στην Κριμαία και την Σεβαστούπολη, είναι πραγματικοί.

Είναι προφανές ότι για να μας φοβίσουν, θέλουν να απομονώσουν τη Ρωσία αλλά κανείς και ποτέ δεν θα πάρει τίποτα από εμάς. Προσπάθειες γίνονται πάντα, και κατά την πάροδο των αιώνων, ακόμα και στον εικοστό : στη δεκαετία του ’20 και του ’40 και αργότερα. Όπως τότε τίποτα δεν κατάφεραν, έτσι και τώρα . Ταυτόχρονα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να περάσουμε κάποιες δυσκολίες και να δίνουμε πάντα την κατάλληλη απάντηση σε τυχόν απειλές κατά της  εθνικής μας κυριαρχία , της σταθερότητας και της ενότητας της κοινωνίας μας.

Σε αυτό το πλαίσιο, επισημαίνω για άλλη μια φορά τη σημασία της σκληρού και ανένδοτου αγώνα μας κατά της τρομοκρατίας και του εξτρεμισμού. Φέτος, χάρη στις αποφασιστικές δράσεις σας εμπόδισατε 60 τρομοκρατικά εγκλήματα, μεταξύ των οποίων 8 επιθέσεις αυτοκτονίας. Καταστείλατα την δραστηριότητα  46 τρομοκρατικών και εξτρεμιστικών ομάδων.

Είναι απαραίτητη η περαιτέρω βελτίωση της αποτελεσματικότητας των προληπτικών εργασιών. Ενίσχυση της συνεργασίας με την κοινωνία των πολιτών, καθώς και της καταπολέμησης του εξτρεμισμού, του εθνικισμού και της ξενοφοβίας.

Η δραστηριότητα των ξένων μυστικών υπηρεσιών,  στη Ρωσία αυξάνεται. Έτσι, μόνο μέσω της αντικατασκοπείας φέτος αποκάλυψαμε περισσότερους από 230 εργαζόμενους σε προσωπικό και πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Η πιο σοβαρή προσοχή πρέπει να δοθεί στην προστασία των κρατικών συνόρων, εξασφαλίζοντας σταθερή λειτουργία της κυβέρνησης, την προστασία των οικονομικών συμφερόντων της Ρωσίας.

Ευρύ φάσμα των προβλημάτων στην Υπηρεσία Πληροφοριών Εξωτερικού. Ειδικά στον τομέα της πρόβλεψης και ανάλυσης των πιθανών κινδύνων και απειλών, καθώς και στην αξιολόγηση της φύσης και την πιθανή εξέλιξη των βασικών διεθνών εκδηλώσεων.

Σημειώνω και την επίπονη εργασία των υπαλλήλων της FSO. Πρώτα απ ‘όλα, διασφάλισαν την ασφάλεια των συμμετεχόντων και των επισκεπτών των χειμερινών Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι αλλά και άλλα σημαντικά  γεγονότα.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες!

Θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς και τους συνεργάτες σας για την ειλικρινή και ευσυνείδητη εργασία σας. Πιστέψτε στον πατριωτισμό και την αφοσίωσή σας, την αφοσίωση στην Πατρίδα μας, την επιμονή και την προθυμία σε τυχόν δοκιμασίες, ο καθένας από εσάς θα πρέπει να φέρει με  τιμή και  αξιοπρέπεια την υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων της μεγάλης χώρας μας.

Για άλλη μια φορά, συγχαρητήρια σε όλους τους παρόντες, όλο το προσωπικό ασφαλείας και όλους τους βετεράνους.

Επιτρέψτε μου να σας ευχηθώ ό, τι καλύτερο για την επερχόμενη, εορτή το 2015.

dimpenews

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου