Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014



ΓΙΑΤΙ  Ο  ΥΙΟΣ  ΤΟΥ  ΘΕΟΥ  
ΕΓΙΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
                                     ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ
 Δύο μετοχές που περιέχονται στο Σύμβολο της Πίστεως φανερώνουν  ποίο είναι το ταπεινό βρέφος που γεννήθηκε στην φάτνη της Βηθλεέμ. Η μία μετοχή είναι: «Γεννηθέντα» και η δεύτερη: «Σαρκωθέντα». Από ποιόν γεννήθηκε το βρέφος; «Εκ του Πατρός» άρα το βρέφος είναι Θεός αληθινός. Και από ποιόν σαρκώθηκε; «Εκ Πνεύματος Αγίου και Μαρίας της Παρθένου» άρα το βρέφος είναι άνθρωπος αληθινός. Ο  Ιησούς λοιπόν είναι τέλειος
Θεός και τέλειος άνθρωπος. Αυτή η αλήθεια έχει τεράστια σημασία, διότι ένας άνθρωπος, όσο καλός και ηθικός και αν είναι, χωρίς την πίστη και την αγάπη στο Θεανθρώπινο πρόσωπο του Ιησού Χριστού, δεν σώζεται.
Γιατί όμως ο Υιός του Θεού έγινε άνθρωπος; Για να μας σώσει από τον διάβολο και την τυραννική του εξουσία, από την αμαρτία και τις καταστροφικές της συνέπειες, από τον σωματικό και τον πνευματικό θάνατο, και από τον  Άδη και την αιώνια καταδίκη. Αλλά και  για να μας χαρίσει την Υιοθεσία και την ελευθερία των τέκνων του Θεού, την άφεση των αμαρτιών και την ειρήνη της ψυχής, την αφθαρσία και την αθανασία, τον παράδεισο και την αιώνια μακαριότητα και δόξα της βασιλείας των ουρανών.
Αλήθεια, πόσο σκεπτόμαστε αυτά τα τρισμέγιστα και ανεκτίμητα δώρα του ενανθρωπήσαντος Υιού του Θεού; Οι άγιοί μας όταν σκέφτονταν αυτά τα πράγματα έκλαιγαν ασταμάτητα από ευγνωμοσύνη προς τον φιλάνθρωπο Κύριο μας.
Μακάρι και εμείς αυτά τα Χριστούγεννα να μην παρασυρθούμε από τα κούφια και βρώμικα πράγματα του μακράν του Χριστού κόσμου, αλλά να εμβαθύνουμε όσο το δυνατό περισσότερο στο μυστήριο της ενσάρκου οικονομίας του Χριστού ώστε μέρα την ημέρα να αυξάνει στις καρδιές μας η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη προς τον Θεάνθρωπο Ιησού.                

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου