Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Η κληρονομιά ενός Ελληνα

http://www.dimokratianews.gr/sites/default/files/pwliti5917.jpg?1391792644 Σαν σήμερα το 2008 έφυγε από τη ζωή ο τελευταίος μεγάλος Ελληνας ηγέτης. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Ο άνθρωπος που δίδαξε (σε όλους όσοι θέλουν να μάθουν) πόσο σπουδαίο, ανεκτίμητο αγαθό είναι η αξιοπρέπεια.
Ατομική και συλλογική. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος, ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, σήκωσε το ανάστημά του και τον τόπο του τόσο ψηλά, ώστε να κοιτάξει κατάματα τους πρωταγωνιστές της ελληνικής Ιστορίας.

Στο δημοψήφισμα για το κατάπτυστο Σχέδιο Ανάν, μια εφιαλτική επινόηση που σχεδιάστηκε για να εξαϋλώσει το κράτος της Κύπρου μας και για να δώσει κυρίαρχο λόγο στους Τούρκους εισβολείς και τους ξένους επικυρίαρχους, ο Τάσσος είπε «ΟΧΙ».

Δεν το άρθρωσε απερίσκεπτα, δίχως να εξηγήσει πόσο αποικιοκρατικό, άδικο, φιλότουρκο και βαθιά ανθελληνικό ήταν αυτό το σχέδιο. Περιέγραψε διεξοδικά τις βασικές πρόνοιες του σχεδίου και έκανε τους συντοπίτες του να καταλάβουν καλά πόσο μεγάλη σημασία είχε η πάνδημη απόρριψή του στο αντίστοιχο δημοψήφισμα.

Οι αντίπαλοι του Τάσσου στον αγώνα του δημοψηφίσματος ήταν, ασφαλώς, οι υπερδυνάμεις ΗΠΑ, Βρετανία και Ε.Ε., η Τουρκία, ένας εσμός μίσθαρνων ελληνόφωνων Εφιαλτών, πράκτορες των ξένων δυνάμεων με δημοσιογραφικό φερετζέ, σύσσωμη η «ανανεωτική» Αριστερά, η εθνομηδενιστική «διανόηση» του... εκσυγχρονισμού και ουκ ολίγοι «χρήσιμοι ηλίθιοι», που δεν έχαναν την ευκαιρία να μέμφονται τους Κύπριους αδελφούς μας επί εθνικισμώ!

Ο Τάσσος τούς νίκησε όλους! Μαζί με τον αγωνιζόμενο και ευφυή λαό της Κύπρου -και σχεδόν δίχως βοήθεια από το εθνικό κέντρο- ο Τάσσος Παπαδόπουλος έδειξε τι μπορούν να κάνουν οι Ελληνες όποτε έχουν ηγεσία εμπνευσμένη, πατριωτική και ικανή.

Ο,τι υπάρχει σήμερα όρθιο στην Κύπρο και δίνει ελπίδα για το αύριο φέρει τη σφραγίδα τούτου του ανυποχώρητου αγωνιστή της ΕΟΚΑ.

Αν δεν είχε πολεμήσει τόσο σφοδρά το Σχέδιο Ανάν, σήμερα η Κύπρος μας ουσιαστικά θα είχε περιέλθει στους Τούρκους και τα πλούτη της θα ήταν λαφυραγωγημένα από όσους έχουν την ισχύ να... αρπάζουν. Αυτή είναι η κληρονομιά που αφήνουν οι Ελληνες!


http://news.bbc.co.uk/media/images/40073000/jpg/_40073683_oxi300_ap.jpg
ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου