Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Τέτοια αναπτυξη…

Posted by olympiada στο Νοεμβρίου 1, 2014

ECONOMIST ΜΗΝ ΕΠΕΝΔΥΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Πρώτη στη λίστα των χωρών που η Παγκόσμια Τράπεζα συστήνει στις επιχειρήσεις να μην επενδύσουν, βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει το περιοδικό Economist
Σύμφωνα με την έρευνα, που έχει τίτλο «Doing Business», η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη «μαύρη λίστα» των προς
επένδυση χωρών.
Ακολουθούν η Σλοβενία, η Ιταλία και η Κύπρος.
Όπως αναφέρει το Economist, τα αποτελέσματα της έκθεσης σηκώνουν αρκετή συζήτηση, καθώς είναι φανερό πως υπάρχει ένα έντονα αρνητικό κλίμα για την περιφέρεια της Ευρώπης, ειδικά μετά την εξάπλωση της κρίσης.
Το βασικό κριτήριο για μια σημαντική επένδυση είναι να υπάρχει στη χώρα ένα γρήγορο και ευέλικτο σύστημα υποδοχής του επενδυτή και όχι ένα νομικίστικο, ληθαργικό καθεστώς.

Και είναι αλήθεια, σημειώνει το άρθρο, πως σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Σλοβενία, που χτυπήθηκαν από την κρίση, το να ανοίξει κανείς μια επιχείρηση δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο -σε αντίθεση με τη Γερμανία και τη Γαλλία, όπου οι συνθήκες είναι σχεδόν ιδανικές.

Η κατάσταση έχει γίνει χειρότερη τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Σλοβενία χρειάζονται τουλάχιστον δύο μήνες για να υπογραφεί συμβόλαιο συνεργασίας με μια ξένη επιχείρηση. Στην Ελλάδα, αντιστοίχως, μπορεί να κρατήσει ακόμα και τέσσερα χρόνια. Το μόνο καλό είναι ότι οι δικηγόροι στη χώρα δεν θα μείνουν ποτέ χωρίς δουλειά, σημειώνει το δημοσίευμα.newsbomb (κειμενο μονο όχι φωτος)

Αλέξης

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Ήταν που στο τέλος του χρόνου θα βγαίναμε στις αγορές και θα προσελκύαμε επενδυτές... Οπωσδήποτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή