Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Πολλά τα αιτήματα μας προς τον Πανάγιο Θεό

  • Από  askitikon.eu
Πολλά τα αιτήματα μας προς τον Πανάγιο Θεό
Ένας ιερεύς παρατηρούσε κάποτε τον ουρανό με έκπληξη και θαυμασμό.
-Γιατί τόσο συνεπαρμένος; Τον ρώτησαν οι δικοί του.
-Βλέπω, είπε, διάφορες ομάδες Αγγέλων, που ανεβάζουν συνεχώς τα αιτήματα των χριστιανών στο θρόνο του Σωτήρος Χριστού.
Τα περισσότερα αιτήματα για να λυθούν τα πολλά βάσανα των ανθρώπων, όπως είναι οι αρρώστιες, οι αναπηρίες, η δυστυχία, η πείνα, η ανεργία κλπ. Άλλα για να σταματήσουν οι πόλεμοι, οι
αιματοχυσίες, η εγκληματικότητα και ότι ηθικό κακό βασιλεύει στον κόσμο. Άλλα πάλι είναι γεμάτα ευχαριστίες στον Θεό της αγάπης και άλλα απο ουράνιες δοξολογίες για τα πλούσια πνευματικά αγαθά, που παρέχονται στις ψυχές τους.
Η πιο ένδοξη όμως και λαμπροφόρος ομάδα των Αγγέλων είναι εκείνη που μεταφέρει, μαζί με τα αιτήματα, και τα καυτά δάκρυα της μετανοίας... Αυτά ανέρχονται σαν πολύτιμα μαργαριτάρια που στολίζουν τον ουράνιο θρόνο του Κυρίου. Είναι οι ευλογημένες εκείνες ψυχές, που ζητούν πρώτα τη «Βασιλεία του Θεού» με την κάθαρσι από τα πάθη, την συντριβή της καρδιάς, την ένωση τους με τον Θεό δια της Θείας Κοινωνίας, και την άφεση των αμαρτιών τους.
Πολλά τα αιτήματα μας δια μέσου των Αγγέλων προς τον Πανάγιο Θεό γίνονται για υλικά αγαθά κι όχι για πνευματικά. Είναι καλό να ζητούμε τα απαραίτητα για την διατροφή μας, τη στέγη και την εργασία μας, αλλά ασυγκρίτως ανώτερο θα ήταν να ζητούσαμε απο τον Θεό να μη μας λείψη η Θεία Λατρεία, η Θεία Κοινωνία, η ιερά Εξομολόγησις, το Ευαγγέλιο και ο καλός Πνευματικός πατέρας - Εξομολόγος, αφού πρώτα έχουμε ζητήσει τη «Βασιλεία του Θεού».
Όμως ένα είναι βέβαιο: Και τα αιτήματα μας και τις ευχαριστίες μας και τις δοξολογίες μα και του στεναγμούς μας ο Άγγελος - Φύλακας της ψυχής μας τα ανεβάζει μπροστά στο θρόνο του Θεού.
Από το βιβλίο:«Εμπειρίες κατά την Θεία Λειτουργία»
Πρωτοπρεσβύτερου Στεφάνου Κ. Αναγνωστόπουλου


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου