Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Πατρών Χρυσόστομος: Χριστός και Ελλάδα μας χρειάζονται για να δούμε καλύτερες ημέρες στον τόπο μας (ΦΩΤΟ)

  • Από  την Μητρόπολη
Πατρών Χρυσόστομος:  Χριστός και Ελλάδα μας χρειάζονται για να δούμε καλύτερες ημέρες στον τόπο μας (ΦΩΤΟ)
Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία της Κυριακής 16.11.2014, στον Πανεπιστημιακό Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών, παρουσία της κ. Πρυτάνεως των Πρυτανικών Αρχών, Καθηγητών, Φοιτητών και πλήθους Λαού, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το βράδυ 19.11.2014, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, μεγάλη εκδήλωση από την Ιερά Μητρόπολη Πατρών, προκειμένου να τιμηθή η πεντηκονταετηρίς του Πανεπιστημίου.

 Η εκδήλωση είχε ως κεντρικό θέμα : « Ο Εθναπόστολος και Ισαπόστολος Κοσμάς ο Αιτωλός» αφού το τρέχον έτος είναι αφιερωμένο εις αυτόν με την ευκαιρία της συμπληρώσεως 300 ετών από την γέννησή του.
Ομιλητής ήτο ο πολιτικός επιστήμων κ. Κωνσταντίνος Χολέβας ο οποίος ανεφέρθη στο άγιο και μαρτυρικό πρόσωπο του μεγάλου διδάχου του Γένους και εστίασε σε δέκα συγκεκριμένα σημεία, τα οποία ανέπτυξε με γλαφυρότητα και σαφήνεια, τονίζοντας ότι ο λόγος του Πατροκοσμά είναι επίκαιρος, ιδιαίτερα σήμερα, αφού όντως « ψυχή και Χριστός μας χρειάζονται».
          Εν συνεχεία οι φοιτητικές ομάδες της Χριστιανικής Εστίας Πατρών, παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία το Θεατρικό « Κοσμάς ο Αιτωλός» ενώ ύμνους και επίκαιρα άσματα απέδωσε, θαυμάσια, η χορωδία « Κλείδα» Πατρών, υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως Πατρών κ. Δημητρίου Γαλάνη.
          Η εκδήλωση στο τρίτο μέρος παρελάμβανε χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος με λόγια συγκινητικά ανεφέρθη στο Πανεπιστήμιο Πατρών, χαρακτηρίζοντάς το « Φάρο τηλαυγή και αειλαμπή, για την Πάτρα, την Ελλάδα και τον κόσμο ολόκληρο».

Το Πανεπιστήμιο Πατρών έχει ως έμβλημά του την Εικόνα του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.
          Σημειωτέον ότι η ίδρυσή του ανεκοινώθη από τον αείμνηστο Πρωθυπουργό, Γεώργιο Παπανδρέου στις 30 Νοεμβρίου 1963, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ανδρέου.
          Καυχώμεθα για το Πανεπιστήμιό μας, και προσευχόμεθα για τις Πρυτανικές Αρχές, τους Καθηγητάς και τις χιλιάδες των Φοιτητών που φοιτούν εις αυτό.
          Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στον Ελλογιμώτατο Αναπληρωτή Πρυτάνεως, ευεργετήριο Γράμμα, για την πεντηκονταετή λαμπρή και μεγάλη προσφορά του Πανεπιστημίου και εν συνεχεία εκάλεσε τους εν ζωή Πρυτάνεις και ετίμησε τον καθένα επιδίδοντας ειδικό ευεργετήριο Γράμμα, για την προσφορά τους στην Επιστήμη και την Κοινωνία και την συνεργασία τους με την Αποστολική Εκκλησία των Πατρών.
         

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε θερμά όλους και ιδιαιτέρως το πλήθος των Πατρέων που κατέκλυσε το Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ως επίσης τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κερνίτης κ. Χρύσανθο, τις Πρυτανικές Αρχές και τους Καθηγητάς του Πανεπιστημίου, άπαντας τους Κληρικούς που συμμετείχαν στην εκδήλωση, τους Εκπροσώπους των Φορέων, ως και τους Κληρικούς και τους Λαικούς που συνείργησαν για να πραγματοποιηθή η συγκεκριμένη εκδήλωση και κατέληξε με νόημα «Σήμερα από τον αειλαμπή και τηλαυγή ναόν του πνεύματος, από το Πανεπιστήμιο Πατρών, ο Μητροπολίτης, οι Εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, οι Καθηγητές, ο Κλήρος και ο Λαός απευθύνομε μήνυμα, ελπίδος, ενότητος, ανθρωπιάς, πίστης στο Θεό, αγωνιστικότητος για την διατήρηση της πνευματικής μας ιδιοπροσωπίας και της Ελληνορθοδόξου ταυτότητος και παράδοσής μας και επαναλαμβάνομε εν ενί στόματι και μια καρδία ” Χριστός και Ελλάδα μας χρειάζονται„ για να δούμε φως και καλύτερες ημέρες στον τόπο μας».






ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου