Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Αρχιμ. Θεολόγος Σιμωνοπετρίτης: O θάνατος στους χριστιανούς πρέπει να βιώνεται ως χαρά (ΦΩΤΟ)

  • Από  poimin.gr
Αρχιμ. Θεολόγος Σιμωνοπετρίτης: O θάνατος στους χριστιανούς πρέπει να βιώνεται ως χαρά (ΦΩΤΟ)
Στη χθεσινοβραδινή Συνάντηση Νέων του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Τρικάλων προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο π. Θεολόγος από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.
Ευρισκόμενος στα Τρίκαλα επί τη παραμονή του Τιμίου Ξύλου και της χειρός της Αγίας Ενδόξου Ισαποστόλου και Μυροφόρου Μαρίας της Μαγδαληνής, ο π. Θεολόγος βρέθηκε ανάμεσα στους νέους του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου και ανέπτυξε λόγους πνευματικούς περί θανάτου.
Αρχικά τόνισε τη σπουδαιότητα της παρούσας ζωής, καθώς αυτή
αποτελεί τον δρόμο μετάβασης στην αιώνια ζωή.
Η ζωή μας, υπογράμμισε, πρέπει να έχει ποιότητα.
Και αυτή την ποιότητα μόνο η Εκκλησία μας δίνει την ευκαιρία να την αποκτήσουμε μέσα από τη μυστηριακή ζωή.
Πρέπει να ετοιμαζόμαστε για τον ουρανό. Η μνήμη του θανάτου ας γίνει καθημερινή μας μέριμνα.
Ο θάνατος, που είναι βέβαιος για όλους , αποτελεί μετάβαση στην πραγματική μας πατρίδα, όπως πολύ εκφραστικά είπε ο π. Θεολόγος.
Επομένως πρέπει να εκλαμβάνεται από τους ορθοδόξους ως ένα χαρούμενο γεγονός.
Ως χριστιανοί οφείλουμε να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στη θεία πρόνοια και να μη λησμονούμε πως οτιδήποτε συμβαίνει γίνεται κατά παραχώρηση Θεού.
Έτσι λοιπόν και ο θάνατος δεν πρέπει να θεωρείται τιμωρία αλλά ένδειξη θείας αγάπης.
Ο Θεός καλεί κοντά Του τον πιο κατάλληλο άνθρωπο στην πιο κατάλληλη ώρα. Τόσο ακριβής είναι η κρίση Του που δεν πρέπει να την αμφισβητούμε, ακόμα και αν μας φαίνεται ακατανόητη και ασύλληπτη.

Πρέπει πάντα να προσευχόμαστε για τους κεκοιμημένους, και παράλληλα να ετοιμαζόμαστε πνευματικά στην παρούσα ζωή για να τους συναντήσουμε στη μετά θάνατον ζωή.
Μέσα από όλους αυτούς τους λόγους του π. Θεολόγου αυτό που σφραγίστηκε στη συνείδηση των νέων είναι ότι ο θάνατος στους χριστιανούς πρέπει να βιώνεται ως χαρά γιατί οδηγεί στην δόξα της αιωνιότητας.

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου