Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Η 15χρονη που απέδρασε από τους Τζιχαντιστές σοκάρει: Μας έδειχναν κεφάλια και γελώντας μας ρωτούσαν αν είναι κάποιου γνωστού μας!

Posted: Οκτωβρίου 4, 2014 at 5:15 μμ, Last Updated:
320TZIXANTISTES
Μια 15χρονη, που έζησε στους Τζιχαντιστές τη φρίκη και τον εξευτελισμό σε όλους το μεγαλείο, κατάφερε να αποδράσει.
Μπορεί να θεωρείται από τις τυχερές για τις οποίες ο εφιάλτης επιτέλους τελείωσε, όμως οι πληγές της παραμένουν ανοικτές και άγνωστο αν θα μπορέσουν να κλείσουν ποτέ…
Την κοπέλα, που καλείται «Σάρ» για ευνόητους λόγους χωρίς αυτό να είναι το πραγματικό της όνομα,  βρήκαν δημοσιογράφοι της
Global Post σε έναν προσφυγικό καταυλισμό της Αρμπίλ, στο ιρακινό Κουρδιστάν όπου τους διηγήθηκε την ιστορία της.
Το μαρτύριο της, όπως διαβάζουμε στην iefimerida.gr, ξεκίνησε στις 3 Αυγούστου, όταν οι μαχητές του Ισλαμικού Χαλιφάτου άρχισαν να πλησιάζουν επικίνδυνα το χωριό όπου έμενε, το Ταλ Αζίρ, στην επαρχία Σινζάρ του Ιράκ. Oι τζιχαντιστές την απήγαγαν και την πούλησαν, όπως διηγείται η ίδια, «σε έναν γέρο και χοντρό».
Η Σάρα περιγράφει τους τζιχαντιστές «βρώμικους και τριχωτούς στο πρόσωπο και με άσχημη μυρωδιά». Της έδειχναν βίντεο με αποκεφαλισμούς γειτόνων της. «Σε κάποια βίντεο έβαζαν τα κεφάλια μέσα σε φούρνους και κατσαρόλες. Μερικές φορές πατούσαν και στέκονταν πάνω τους. Υπήρχαν τόσα πολλά κεφάλια. Ρωτούσαν «τον ξέρετε αυτόν;» και γελούσαν».
Ο «γέρος» τη χτυπούσε συχνά. Δύο φορές της πήρε αίμα από το χέρι της με μια μεγάλη σύριγγα, ώστε να την αποδυναμώσει. Φαγητό πολύ δεν της έδινε και η Σάρα συχνά λιποθυμούσε, ενώ πολλές φορές σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, ωστόσο δεν το έκανε γιατί θυμόταν την οικογένειά της.
Εξαναγκάστηκαν όλες να φορέσουν νικάμπ και πιέστηκαν να δηλώσουν ότι ασπάζονται το Ισλάμ-ειδάλλως, τους έλεγαν, θα σκότωναν όλους τους άρρενες της οικογένειάς τους. Άνδρες έλεγαν ότι οι γυναίκες ήταν τα «δώρα» τους. Καμία δεν επέστρεφε.
«Προσπαθούσαμε να δείχνουμε άσχημες. Κάποιες γυναίκες έκλαιγαν ή ούρλιαζαν ή προέβαλλαν αντίσταση, αλλά δεν είχε σημασία. Πάντα τις έπαιρναν μακριά. Μια κοπέλα κρεμάστηκε. Μια άλλη προσπάθησε, αλλά οι φρουροί τη σταμάτησαν και τη χτύπησαν πολύ άσχημα. Καμία άλλη δεν προσπάθησε ύστερα από αυτό».
Η Σάρα κατάφερε τελικά να διαφύγει μια Παρασκευή που οι «ιδιοκτήτες» της είχαν πάει στο τζαμί για προσευχή. Για τις υπόλοιπες κοπέλες, πάντως, που έμειναν στα χέρια αυτών των κτηνών, ο Γολγοθάς συνεχίζεται…

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου