Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

10 βότανα και μπαχαρικά για την απώλεια βάρους

Posted: Οκτωβρίου 2, 2014 at 9:00 πμ, Last Updated:
δέκα-βότανα-και-μπαχαρικά-για-την-απώλεια-βάρους
Οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν υποβληθεί σε δίαιτες αδυνατίσματος γνωρίζουν την δυσκολία της διαδικασίας: η δυσκολία έγκειται όχι μόνο στο να χάσουμε βάρος, αλλά και στο να διατηρήσουμε τα επιθυμητά επίπεδα κιλών μας. Ορισμένες φορές, ακόμη και αν ακολουθείτε μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και ασκείστε τακτικά, η διαδικασία απώλειας κιλών δεν είναι όσο γρήγορη θα επιθυμούσατε.

Τα βότανα και τα μπαχαρικά που ακολουθούν θα βοηθήσουν σημαντικά στην προσπάθειά σας να χάσετε βάρος:
Πράσινο Τσάι
Το Πράσινο Τσάι είναι ένα δημοφιλές πλέον συμπλήρωμα για την απώλεια βάρους, που χρησιμοποιούνταν στην Ανατολή πολλά χρόνια πριν. Πέραν της ενίσχυσης της συνολικής υγείας, το πράσινο τσάι ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και επιτρέπει τη γρηγορότερη καύση θερμίδων.

Λιναρόσπορος
Ο Λιναρόσπορος έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα όρεξης και να αυξάνει τα επίπεδα κορεσμού για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – μόλις υγραίνονται, διογκώνονται με φυσικό τρόπο στο στομάχι και εν συνεχεία απαιτείται αρκετός χρόνος για την πέψη.

Αλόη
Πολλοί θεωρούν ότι η αλόη είναι ευεργετική μόνο για το δέρμα, αλλά συγκεντρώνει επίσης ευεργετικές ιδιότητες και για όσους επιθυμούν να χάσουν κιλά. Καθαρίζει και αποτοξινώνει τον οργανισμό, και ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος ώστε να μπορείτε να καίτε θερμίδες αποτελεσματικά.

Triphala
Το Triphala δεν είναι στην πραγματικότητα ένα βότανο, αλλά μία σκόνη που παράγεται από τρία διαφορετικά ινδικά φρούτα. Για να την χρησιμοποιήσετε, τοποθετήσετε μία γεμάτη κουταλιά σε ένα ποτήρι νερό κατά τη διάρκεια της νύχτας – το πρωί, στραγγίστε το ποτήρι και πιείτε το – ενισχύει την υγεία του πεπτικού και μειώνει φυσικά την όρεξη.

Ginseng
Το Ginseng πρωταρχικά θα αυξήσει τα επίπεδα ενέργειας σας κατά τη διάρκεια δίαιτας. Επίσης, θα αυξήσει τον μεταβολισμό και θα κάνει πιο αποτελεσματική την καύση λίπους από τον οργανισμό. Μπορεί να ληφθεί είτε σε μορφή χαπιού είτε μέσω εκχυλισμάτων που μπορείτε να αναμίξετε με το τσάι σας.

Κανέλα
Η κανέλα είναι ένα πασίγνωστο μπαχαρικό σε Ανατολή και Δύση. Πέραν της εξαιρετικής γεύσης της, βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και μειώνει την επιθυμία για γλυκά. Μπορεί, επίσης, να κάνει πιο αποτελεσματικό τον μεταβολισμό για την καύση θερμίδων.

Κάρδαμο
Το κάρδαμο είναι ένα αρωματικό μπαχαρικό που μπορεί να βοηθήσει στη διαδικασία της πέψης, και βοηθά στην αποφυγή της συσσώρευσης αερίων που δημιουργούν φουσκώματα του στομάχου.

Σκόρδο
Το ενεργό συστατικό του σκόρδου ονομάζεται αλλικίνη, που βοηθά την υγεία της καρδιάς αλλά και του ανοσοποιητικού συστήματος, αλλά και είναι εξαιρετική και για την απώλεια βάρους. Η αλλικίνη μειώνει την όρεξη και αυξάνει τον μεταβολισμό, οδηγώντας στη μείωση των ποσοτήτων που τρώτε και στην αποτελεσματικότερη καύση θερμίδων.

Πιπέρι Καγιέν
Η πικάντικη, καυτερή «φύση» αυτού του πιπεριού ενισχύει τη λειτουργία της πέψης: ενισχύει τη σιελόρροια (σ.σ. pentapostagma.gr – έκκριση σάλιου) που στη συνέχεια βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να διασπά τις τροφές, και το γεγονός ότι είναι καυτερό βοηθά στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.

Μαύρο Πιπέρι
Το Μαύρο πιπέρι, συγκεντρώνει επίσης εξαιρετικές ιδιότητες για την απώλεια βάρους. Το ενεργό του συστατικό, η πιπερίνη, βελτιώνει τη διαδικασία της πέψης και ενισχύει τον γρήγορο μεταβολισμό των λιπών και των θερμίδων. Έχει δειχθεί ότι το μαύρο πιπέρι μπορεί να κάψει όσες θερμίδες «καίγονται» με ένα 20λεπτο περπάτημα.

pentapostagma.gr
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου