Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Κανείς δεν συγκινείται για την δραματική αλλαγή της ελληνικής γλώσσας!

Posted: Αυγούστου 25, 2014 at 12:01 πμ, Last Updated:
boltairos-elliniki-glwssa
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ
Κύριοι τα τελευταία χρόνια συντελείται γύρω μας μια δραματική αλλαγή που αφορά την ελληνική γλώσσα και κανείς δεν συγκινείται.
Συνεχώς αντικαθιστούνται ελληνικές λέξεις με ξένες κυρίως αγγλικές με αποτέλεσμα να καταχωρούνται στο υποσυνείδητο των ανθρώπων και να θεωρούνται σε λίγα χρόνια ως ελληνικές.
Δεν είμαι ειδικός ούτε έχω τις κατάλληλες γνώσεις για το θέμα αλλά κινήθηκα από καθαρά λόγους ευαισθησίας και ανησυχίας .
Υπεύθυνοι διαφημίστηκα γραφεία ,μέσα μαζικής ενημέρωσης και όσοι
απευθύνουν δημόσια λόγο.
Λόγοι αποδοχής χαμηλό πνευματικό επίπεδο –μιμητισμός .
Σύμπλεγμα κατωτερότητας.
Αποτέλεσμα δυστυχώς οι σημερινοί Έλληνες δε σέβονται καθόλου την ελληνική γλώσσα. Αντικαθιστούν πολλές λέξεις με αγγλικές και πάρα πολλές επιγραφές καταστημάτων είναι ΜΟΝΟ στα αγγλικά, λες κι απευθύνονται σε Άγγλους καταναλωτές, ενέργεια που μας προσβάλλει.
Έντυπα και κείμενα με μικτές λέξεις με προτάσεις μικτές που δεν διαβάζονται από κανέναν.

Ως προς τον τουρισμό, ο ξένος έρχεται στην Ελλάδα για να την γευτεί και να δει Ελλάδα, κάτι διαφορετικό όχι να αισθάνεται ότι είναι στην χώρα του.
Συμφωνώ στο να συνυπάρχει η ελληνική γλώσσα με άλλη η άλλες ξένες σε επιγραφές η έντυπα αυτό διευκολύνει και προάγει τον πολιτισμό.

Σε αντίθεση, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Γαλλία κλπ.) όχι μόνο δε βρίσκεις αγγλική επιγραφή ή τιμοκατάλογο, αλλά ενώ γνωρίζουν αγγλικά, σου μιλάνε μόνο στη γλώσσα της χώρας τους…!
Απευθύνω έκκληση σε όσους έχουν :
ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ : Ο απλός κόσμος
ΓΝΩΣΗ : Σύλλογο δασκάλων ,καθηγητών και πολιτιστικούς συλλόγους.
ΕΞΟΥΣΙΑ: Κάθε μορφής και τοπικούς φορείς .

Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τη ελληνική γλώσσα άσβεστη αυτή τη φλόγα του Πολιτισμού- ΜΗΤΕΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ και ας μεταδώσουμε τη γλώσσα των θεών σε όλο τον κόσμο.
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ .
Φιλικά

Νικόλαος Μπερόβαλης

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Φυσικά όλα ξεκινούν από τον πόλεμο στο ελληνικό αλφάβητο. Οι μαθητές της Α' Δημοτικού που διδάσκονται το ελληνικό παράλληλα με το λατινικό, στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών, πώς θα μάθουν την γλώσσα τους; Πώς θα μάθουν να μην γράφουν greeklish όπως οι περισσότεροι νέοι σήμερα; Το σχέδιο 《Κίσσινγκερ》, ακολουθείται κατά γράμμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή