Δευτέρα, 15 Σεπτεμβρίου 2014

ΠΑΠΟΥΛΑΚΟΣ, ο Άγιος του λαού

Posted: Σεπτεμβρίου 15, 2014 at 8:00 πμ, Last Updated:
papoulakos
Το ΕΛΛΑΣ – ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ και ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος παρουσιάζουν με υπερηφάνεια και συγκίνηση ένα ντοκιμαντέρ για τον μοναχό Χριστόφορο Παναγιωτόπουλο, πιο γνωστό ως Παπουλάκο, που σημάδεψε με την ζωή του, τα κηρύγματα, τις διδαχές αλλά και την εξορία του, την μετα-επαναστατική περίοδο της Ελλάδας που στέναζε κάτω από τους Βαυαρούς του Όθωνα.
Γεννημένος το 1780 στον Άρμπουνα Καλαβρύτων, ο Παπουλάκος, όπως έγινε ευρύτατα γνωστός, διέσχισε απ” άκρη σ” άκρη ολόκληρη την Πελοπόννησο κηρύττοντας τον Λόγο του Θεού, αφυπνίζοντας συνειδήσεις και καλώντας τους Χριστιανούς να αγωνιστούν για Ελλάδα και Ορθοδοξία!
Η δράση του αυτή, ενόχλησε σφόδρα το πολιτικό και εκκλησιαστικό κατεστημένο της εποχής, με αποτέλεσμα να διωχθεί ανηλεώς, να συλληφθεί και να εξοριστεί στην Άνδρο, όπου και εκοιμήθη εν Κυρίω το 1861.
Ο Δημήτρης Σωτηρόπουλος ταξίδεψε στα βήματα του Χριστόφορου Παναγιωτόπουλου, από τον Άρμπουνα Καλαβρύτων μέχρι την Ιερά Μονή Παναχράντου Άνδρου, αναζητώντας πληροφορίες, μαρτυρίες και στοιχεία για τον μοναχό Παπουλάκο.
Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναχράντου Γέροντας Ευδόκιμος, ο Καθηγητής ΤΕΙ Αθηνών και Πρόεδρος του Συλλόγου Αρμπουναίων Αθανάσιος Νασιόπουλος καθώς και ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος, απόγονος του Παπουλάκου, μιλούν για τον «νέο αυτό Απόστολο του Χριστού», σύμφωνα με τον Μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη!
Ένα ντοκιμαντέρ που θα συγκινήσει, θα προβληματίσει και εν τέλει θα απαντήσει στο ερώτημα: Ποιος ήταν ο Παπουλάκος, που αγαπήθηκε και μισήθηκε τόσο από τον Λαό και από τους πολιτικούς και εκκλησιαστικούς ταγούς αντιστοίχως; Γιατί τα όσα είπε παραμένουν επίκαιρα ειδικά στην σύγχρονη εποχή;
Πρόκειται για ένα Οδοιπορικό – ελάχιστο φόρο τιμής, ευγνωμοσύνης και ευχαριστίας σε έναν άνθρωπο αγράμματο, μα πλούσιο σε Θεία Χάρη και Πατριωτισμό…!ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου