Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Αύριο τα Εγκώμια της Παναγιάς στο Μοναστήρι Της στο Γηροκομείο της Πάτρας

Αύριο τα Εγκώμια της Παναγιάς στο Μοναστήρι Της στο Γηροκομείο της Πάτρας
Όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος ο Πατραικός Λαός σύσσωμος, θα ανέβη στο ιερό Προσκύνημα της Παναγιάς της Γηροκομήτισσας, στο ιστορικό και ευλογημένο Μοναστήρι Της , όπου ευρίσκεται το Πανάγιο και θαυματουργό εικόνισμά Της, για να Της ψάλη τα ιερά εγκώμια, το θαυμάσιο αυτό ποίημα του αοιδίμου Μητροπολίτου Παλαιών Πατρών Διονυσίου, ποιηθέν το 1541μ.Χ. 

Η Ιερά Ακολουθία θα τελεσθή την Κυριακή 10 Αυγούστου 2014 και ώρα 7 μ.μ. χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιλίου, Πετρουπόλεως και Αχαρνών κ.κ. ΑΘΗΝΑΓΟΡΟΥ.
    Κάθε χρόνο παρατηρείται και μεγαλύτερη κοσμοσυρροή κατά την ημέρα των Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου, τα οποία ώρισε να ψάλλωνται από το 1996 , ο αείμνηστος Μητροπολίτης Πατρών Νικόδημος.
   Το Μοναστήρι της Παναγίας της Γηροκομήτισσας, συγκεντρώνει την ευλάβεια του Πατραικού Λαού και μαζί με το ιερό Αποστολείο, τον Ιερό δηλαδή Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, αποτελούν τους δύο πνευματικούς πνεύμονας της Ιεράς Μητροπόλεως και Αποστολικής Εκκλησίας των Πατρών.


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου