Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΣΠΑΝΙΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΙΕΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ

Posted: July 3, 2014 at 11:46 pm, Last Updated:

filotheos-zervakos«ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΩ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ, ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ» 1ο μέρος της ομιλίας του αγίου Γέροντος π ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΖΕΡΒΑΚΟΥ

«…Θέλω σαν πνευματικός πατέρας να σας κάνω ευτυχής. Να σας πω τον τρόπο και να σας δείξω τον δρόμο για να αποκτήσετε την πραγματική ευτυχία. Ο τρόπος και το μέσον για να γίνετε και εσείς και εγώ ευτυχείς δεν είναι άλλος από το να…»
(ακούστε την ομιλία που έκανε στις 7-10-1962 ο αείμνηστος
Γέροντος π. Φιλόθεος Ζερβάκος και θα οφεληθείτε πολύ.
Ο π. Φιλόθεος ήταν ηγούμενος στην Ιερά Μονή, στη Λογομβάρδα της Πάρου. Ήταν μεγάλος πνευματικός πατέρας και εξομολογούσε σε πολλά μέρη της Ελλάδος. Πνευματικό του παιδί ήτο και ο Μητροπολίτης Φλωρίνης π. Αυγουστίνος Καντιώτης, που από τα 10 του χρόνια τον οδήγησε ο πατέρας του για εξομολόγηση στο Μοναστήρι του.



(2ο Μέρος της ομιλίας)
Με απλά και Γραφικά λόγια, στις 7-10-1962, ο Γέροντας π. Φιλόθεος δείχνει τον τρόπο και τον δρόμο για να αποκτήσουμε σ’ αυτή την πρόσκαιρη ζωή την αληθινή ευτυχία και να βρεθούμε στον Παράδεισο. Ο Χριστός άνοιξε τον δρόμο, όποιος χριστιανός θέλει να είναι κοντά στον Χριστό, ας ακούσει τις συμβουλές του Γέροντα και δεν θα το μετανοιώσει.



ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου