Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Χαστούκι στο μύθο για τους τεμπέληδες Ελληνες

Posted: June 27, 2014 at 11:02 pm, Last Updated:
ergasia-630x400
Οι… τεμπέληδες Έλληνες δεν είναι και τόσο τεμπέληδες τελικά. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από νέα μελέτη καταλύει τα στερεότυπα που επιχειρείται να περάσουν εδώ και τέσσερα χρόνια οι δανειστές της χώρας. Όπως προκύπτει από την έρευνα του επιστημονικού ινστιτούτου Coe-Rexecode Ρουμάνοι και οι Έλληνες είναι οι πιο σκληρά εργαζόμενοι Ευρωπαίοι.
Για την ολοκλήρωση της έρευνας το επιστημονικό προσωπικό χρησιμοποίησε τις πραγματικές ώρες εργασίας σε όλα τα κράτη της ΕΕ τα τελευταία 4 χρόνια.
Η έρευνα αφορούσε τον πραγματικό χρόνο που δαπανά κάθε εργαζόμενος στον χώρο εργασίας, σε αντίθεση με τις φαινομενικές ώρες, δηλαδή χωρίς τις ώρες που χάνονται σε αναρρωτικές άδειες, τη φροντίδα των παιδιών, τις διακοπές, τις απεργίες, ακόμα και τον χρόνο για τις μετακινήσεις.
Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι το 2013, οι εργαζόμενοι στη Ρουμανία με πλήρη απασχόληση δούλεψαν 2.099 ώρες – το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη. Οι Έλληνες βρίσκονται στη δεύτερη θέση, οι Ούγγροι στην τρίτη και οι Βούλγαροι και οι Κροάτες μοιράζονται την τέταρτη θέση.
Στο άλλο άκρο της λίστας, «φιγουράρουν» οι Φινλανδοί (1.648), οι Γάλλοι (1.661) οι Σουηδοί, οι Δανοί και οι Βέλγοι. Βρετανοί και Γερμανοί εργαζόμενοι κατέλαβαν τις μεσαίες θέσεις. Οι αριθμοί «σπάνε» τα στερεότυπα για μία ακόμα φορά κι αποδεικνύουν ότι οι τεμπέληδες δεν ξεκουράζονται κάπου νότια αλλά μάλλον στα βόρεια της Ευρώπης.

tribune.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου