Το λαχανικό που μας αποτοξινώνει από την ατμοσφαιρική ρύπανση
Posted: June 22, 2014 at 9:29 pm, Last Updated: June 22, 2014 at 7:10 pmΕίναι κατά κοινή ομολογία από τα λαχανικά που οι περισσότεροι δεν το θα προτιμήσουν για σαλάτα στο τραπέζι τους Ωστόσο, τα αποτελέσματα έρευνας της Σχολής Δημόσιας Υγείας του πανεπιστημίου Johns Hopkins στην Βαλτιμόρη των ΗΠΑ, σίγουρα θα κάνουν και τους πιο δύσπιστους από εσάς να αναθεωρήσουν και να αρχίσουν να τρώνε πιο τακτικά το συγκεκριμένο λαχανικό.
Ο λόγος σύμφωνα με το onmed, γίνεται για το μπρόκολο και τις ευεργετικές του ιδιότητες για τον οργανισμό μας, αφού, εκτός των άλλων, τον βοηθάει να αποβάλλει υψηλές ποσότητες βενζολίου και ακρολείνης, γνωστών καρκινογόνων ουσιών για τον άνθρωπο και ιδιαίτερα επιβλαβών για το αναπνευστικό του σύστημα.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι οι άνθρωποι που ακολουθούν δίαιτα πλούσια σε σταυρανθή λαχανικά, όπως το μπρόκολο, έχουν μειωμένο κίνδυνο εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.
Ειδικότερα το μπρόκολο, ωστόσο, είναι μια πλούσια πηγή γλυκοραφανίνης, μιας χημικής ουσίας που βοηθάει στην παραγωγή σουλφοραφάνης. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η σουλφοραφάνη αυξάνει τα ένζυμα που βελτιώνουν την ικανότητα του σώματος να αποβάλλει ρυπογόνες ουσίες, όπως το βενζόλιο και η ακρολείνη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για τις ανάγκες της έρευνας, οι επιστήμονες εξέτασαν 291 συμμετέχοντες (62 άντρες και 229 γυναίκες ηλικίας από 21 έως 65 ετών) από περιοχές στην Κίνα, όπου καταγράφονται ιδιαίτερα μεγάλες τιμές ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η ανάλυση στο αίμα και τα ούρα των συμμετεχόντων έδειξε ότι οι άνθρωποι που κατανάλωναν τακτικά μπρόκολο παρουσίασαν 61% μεγαλύτερες εκκρίσεις βενζολίου και 23% μεγαλύτερες εκκρίσεις ακρολείνης από τον οργανισμό τους καθ’ όλη τη διάρκεια των 12 εβδομάδων που διήρκεσε η έρευνα.
Πηγή: onmed.gr
ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου