Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ... ΤΕΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΒΛΕΠΟΥΝ ... ;;;

Η κυβέρνηση του Σουδάν ανασκευάζει τις δεσμεύσεις της για την απελευθέρωση της χριστιανής Meriam

Posted: June 2, 2014 at 8:14 pm, Last Updated: June 2, 2014 at 11:44 pm

Νέα απογοητευτική τροπή πήρε η υπόθεση της 27χρονης ορθόδοξης χριστιανής  μητέρας από την Αιθιοπία που έχει καταδικαστεί σε θάνατο στο Σουδάν με την κατηγορία της αποστασίας .

1244128217_B972829977Z.1_20140601190523_000_GSV2HR5FI.2-0
 Το Χαρτούμ αρνήθηκε χθες Κυριακή την προαναγγελθείσα απελευθέρωσή της. Ουσιαστικά ισχυρίζεται ότι παρερμηνεύθηκαν δηλώσεις κάποιου υπευθύνου.  Η καταδίκη της εγκύου τότε, Meriam Yahia Ibrahim Ishag, είχε προκαλέσει τη διεθνή κατακραυγή.
Οι σουδανικές αρχές διαψεύδουν με δηλώσεις τους τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που την έφεραν να αποφυλακίζεται εντός των προσεχών ημερών. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την Κυριακή 1η Ιουνίου. Την προηγούμενη πολλά μέσα μετέδιδαν την δέσμευση του Abdallah al Azrak, στελέχους του Υπ. Εξωτερικών της χώρας  :
Η γυναίκα θα απελευθερωθεί τις ερχόμενες ημέρες σύμφωνα με τις νόμιμες σχετικές διαδικασίες και την ανάληψη πρωτοβουλιών εκ μέρους της δικαστικής εξουσίας  και του Υπ. Δικαιοσύνης.”.
Τώρα η κυβέρνηση του  Χαρτούμ ανασκευάζει τις δεσμεύσεις της για την επικείμενη απελευθέρωση της   Meriam Yahia Ibrahim Ishag θα εξαρτηθεί από το αν θα κατατεθεί προσφυγή από την  υπεράσπιση :
Αυτό που ουσιαστικά είπε ο   Azraq στα media είναι ότι η υπεράσπιση προσέφυγε κατά της ετημυγορίας […] και ότι αν το Εφετείο  κάνει αποδεκτή την προσφυγή  θα απελευθερωθεί”.
Η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται στις υποθέσεις της δικαιοσύνης γιατί αυτή είναι ένας θεσμός ανεξάρτητος” πρόσθεσε με  δελτίο τύπου η κυβέρνηση της “Δημοκρατίας του Σουδάν” .
Δημόσιος αποκεφαλισμός τον Απρίλιο του 2009, Σουδάν
Δημόσιος αποκεφαλισμός τον Απρίλιο του 2009, Σουδάν

Την Κυριακή ούτε ο σύζυγός της αλλά ούτε και ο εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Εξωτερικών της χώρας, Abubakar Al-Sidik, είχαν μια πληροφόρηση σχετική με επικείμενη απελευθέρωση.
Η νεαρή χριστιανή μητέρα 2 παιδιών εκ των οποίων το ένα νεογέννητο καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών στις 15 Μαίου για αποστασία με το σκεπτικό ότι απαρνήθηκε την μουσουλμανική θρησκεία.Την κατηγορία αυτή αντικρούει η ίδια αφού την ανέθρεψε αποκλειστικά η εξ Αιθιοπίας ορθόδοξη χριστιανή μητέρα της. Ο μουσουλμάνος πατέρας τις είχε εγκαταλείψει.
 Η Meriam κατηγορήθηκε και για μοιχεία  σε 100 μαστιγώματα. Σύμφωνα τη “δικαιοσύνη” της Σαρίας θεωρείται  μοιχεία η επιλογή της να παντρευτεί μη μουσουλμάνο και στη συγκεκριμένη περίπτωση χριστιανό.  Φυλακίστηκε με τον 20μηνο γιο της και μέσα στη φυλακή γέννησε σε άσχημες συνθήκες στις 27 Μαίου  μια υγιέστατη κόρη.
 
(afrik.com, africa 1 , le soir 02/06/2014)
 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου