Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Έκανε ακτινοθεραπεία ενώ ήταν έγκυος σε δίδυμα


Μπορεί να μην τους φαίνεται, αλλά αυτά τα δίδυμα είναι ένα πραγματικό ζευγάρι μαχητών – έχοντας επιβιώσει μήνες χημειοθεραπείας, ενώ...
βρίσκονταν ακόμα στη μήτρα της μητέρας τους.

Η μητέρα τους Sarah Pierce ήταν 16 εβδομάδων έγκυος,

όταν οι γιατροί της ανακοίνωσαν ​​ότι είχε καρκίνο του μαστού Η μόνη ευκαιρία για να επιβιώσει ήταν να κάνει επιθετική χημειοθεραπεία, αλλά είχε τρομοκρατηθεί με την ιδέα ότι τα αγέννητα δίδυμα δεν θα επιβιώσουν.

Παρά τις αντιξοότητες όμως, τα κατάφεραν και γεννήθηκαν υγιή. Οι γιατροί δήλωσαν πως δεν έχουν γνωρίσει ποτέ μητέρα που έκανε χημειοθεραπεία, ενώ ήταν έγκυος σε δίδυμα. Όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε επίσης ακτινοθεραπεία και μια μαστεκτομή. Η Sarah, 40 ετών, με τον σύντροφό της Adam Sparkey ήθελαν απεγνωσμένα ν’ αποκτήσουν οικογένεια και γι’ αυτό το ζευγάρι είχε αποταμιεύσει £ 4.200 για τη θεραπεία εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Δύο εβδομάδες μετά τη θεραπεία, ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος και ένα δεκαπενθήμερο αργότερα ανακάλυψαν την ύπαρξη δύο καρδιακών παλμών. Όμως τη 16 εβδομάδα της εγκυμοσύνης της η Sarah ανακάλυψε ένα εξόγκωμα στο στήθος της και μια εβδομάδα αργότερα οι γιατροί της είπαν ​​ότι ήταν καρκίνος του μαστού.

«Δεν μπορούσα να σταματήσω να κλαίω», αναφέρει η Sarah. «Ήμουν τόσο ανήσυχη για τα μωρά. Οι γιατροί μου είπαν ότι έπρεπε να κάνω μαστεκτομή, χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία – όλα αυτά ενώ ήμουν ακόμα έγκυος!» «Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν πώς τα μωρά μου δε θα μπορούσαν να επιβιώσουν μετά από όλα αυτά».

Η Sarah έκανε μαστεκτομή την επόμενη εβδομάδα, όταν ήταν 18 εβδομάδων έγκυος. Δύο εβδομάδες αργότερα ξεκίνησε χημειοθεραπεία, έχασε τα μαλλιά της και υπέφερε από εξάντληση. «Ευτυχώς οι εξετάσεις έδειξαν πως ο καρκίνος δεν είχε εξαπλωθεί στους λεμφαδένες, το οποίο ήταν μεγάλη ανακούφιση», λέει η ίδια.

«Ανησυχούσα ότι η χημειοθεραπεία θα βλάψει τα μωρά, αλλά οι υπέρηχοι κάθε εβδομάδα έδειχναν ότι αναπτύσσονται κανονικά. Ήταν μια ανακούφιση να τα βλέπω ακόμα ζωντανά». Η Sarah για ένα μήνα έκανε ακτινοθεραπεία, την οποία τελείωσε όταν ήταν στην 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης της. Πέντε εβδομάδες αργότερα γεννήθηκαν τα μωρά της με καισαρική τομή. Η Lily και ο Jack.

«Ήταν η ωραιότερη στιγμή όταν τελικά τα κράτησα στην αγκαλιά μου μετά απ’ όσα είχαν συμβεί. Είναι δύο μικροί μαχητές!» Μετά τη γέννησή των μωρών της, η Sarah έκανε άλλο ένα τρίμηνο κύκλο χημειοθεραπειών. Ήταν αποφασισμένη να δει τα μωρά της να μεγαλώνουν. Θα χρειαστεί να παίρνει φαρμακευτική αγωγή για τα επόμενα χρόνια ώστε να μην υπάρξει επανεμφάνιση του καρκίνου.

«Σήμερα τα μωρά μου είναι σχεδόν 2 χρονών και γεμάτα ζωή. Νοιώθω ότι είμαι η πιο τυχερή μαμά στον κόσμο».


mytwins.gr

ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ

1 σχόλιο:

  1. Κι όμως, δεν αναφέρει πουθενά ότι σκέφτηκε να κάνει έκτρωση... ὅταν γὰρ ἔθνη τὰ μὴ νόμον ἔχοντα φύσει τὰ τοῦ νόμου ποιῇ (Ρωμ. β',14), ενώ εμείς, οι Ορθόδοξοι Έλληνες, έχουμε καταφέρει να είμαστε από τους πρώτους λαούς στις εκτρώσεις αναλογικά με τον πληθυσμό μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή