Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

ΜΑΧΗΤΕΣ ΟΙ "ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ" ;;; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ... !!!

Ιράκ: “Εκατοντάδες” στρατιώτες σκοτώθηκαν άγρια από τους τζιχαντιστές

Posted: June 24, 2014 at 8:00 am, Last Updated:
ιράκ-εκατοντάδες-στρατιώτες-σκοτώθηκαν-άγρια-από-τους-τζιχαντιστές
 Επίσημος ιρακινός εκπρόσωπος δήλωσε σήμερα ότι “εκατοντάδες στρατιώτες” έχουν σκοτωθεί με άγριο τρόπο από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ΙΚΙΛ) που διεξάγουν από τις 9 Ιουνίου επίθεση εναντίον των ιρακινών επαρχιών και οι οποίοι, όπως έγινε σήμερα γνωστό από τοπικό αξιωματούχο και αυτόπτες μάρτυρες, κατέλαβαν την Ταλ-Άφαρ και το αεροδρόμιό της, μια στρατηγικής σημασίας ιρακινή πόλη ανάμεσα στη Μοσούλη και τα συριακά σύνορα.
“Εκατοντάδες στρατιώτες αποκεφαλίσθηκαν, απαγχονίστηκαν (…) στη Σαλαχεντίν, τη Νινευή, την Ντιγιάλα, το Κιρκούκ και τις ζωές όπου βρίσκονται οι τρομοκράτες (…) του ΙΚΙΛ“, της ισχυρής τζιχαντιστικής οργάνωσης που μάχεται στη Συρία και το Ιράκ, δήλωσε ο Κάσεμ Άτα, εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Νούρι αλ Μάλικι για θέματα ασφαλείας.

Πολλές εκατοντάδες άμαχοι σκοτώθηκαν επίσης σε αυτές τις “σφαγές”, πρόσθεσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στο μεταξύ, τοπικοί αξιωματούχοι και αυτόπτες μάρτυρες έκαναν γνωστό πως οι αντάρτες πήραν τον πλήρη έλεγχο της Ταλ-Άφαρ (380 χλμ. βορείως της Βαγδάτης) και του αεροδρομίου της μετά την αποχώρηση των κυβερνητικών δυνάμεων και ενώ μεγάλο μέρος των κατοίκων έχει εγκαταλείψει την περιοχή.

Πάντως ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μάλικι, ο Κάσεμ Άτα, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση πως οι μάχες συνεχίζονται στην περιοχή.

Αυτή η πόλη όπου ζουν κυρίως σιίτες, είναι η σημαντικότερη της επαρχίας Νινευή που δεν είχε πέσει πλήρως στα χέρια των ανταρτών, των οποίων ηγούνται οι τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ.

Η Ταλ-Άφαρ βρίσκεται σε μια στρατηγική θέση, σε απόσταση περίπου 100 χλμ. από τα συριακά σύνορα. Ο ΙΚΙΛ φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα ισλαμικό κράτος στη Συρία και το Ιράκ και έχει ήδη καταλάβει πολλές περιοχές στη Συρία.

Οι μαχητές του ΙΚΙΛ, οι οποίοι υποστηρίζονται από τους οπαδούς του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, έχουν πάρει από τις 9 Ιουνίου τον έλεγχο της δεύτερης πόλης του Ιράκ, της Μοσούλης, ενός μεγάλου τμήματος της επαρχίας Νινευή, στην οποία ανήκει η Μοσούλη, του Τικρίτ και άλλων τομέων των επαρχιών Σαλαχεντίν (βόρεια), Ντιγιάλα (ανατολικά) και Κιρκούκ (βόρεια).


onalert.gr

ΠΗΓΗ:    ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου