Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η VAMPIRE THERAPY

Posted: May 5, 2014 at 5:08 pm, Last Updated: May 5, 2014 at 6:13 pm

ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΟΥ ΓΗΡΑΤΟΣ

Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΝΑΒΑΠΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΒΑΜΠΥΡΙΣΜΟ;

1346514817_vampire-diaries-saison-03-french
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά

Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι μεταγγίσεις αίματος από νεαρά άτομα δύνανται να αναστρέψουν τη γήρανση. Η διαπίστωση έγινε μετά από πειράματα σε ποντικούς και βέβαια το επόμενο βήμα θα είναι να χρησιμοποιηθούν εθελοντές ηλικιωμένοι (Independent).
Αν ισχύει αυτό που ισχυρίζονται οι επιστήμονες, δηλαδή ότι το νεανικό αίμα περιέχει φυσικές χημικές ουσίες που αναστρέφουν τη γήρανση, τότε υπάρχει κίνδυνος να ζήσουμε την εκδοχή μιας βαμπιρίστικης ζωής και νοοτροπίας.
Αυτή η “vampire therapy” θεωρείται ότι όχι μόνο σβήνει τα σημάδια της γήρανσης αλλά και ότι βελτιώνει τη μνήμη και τις διανοητικές ικανότητες των μεσήλικων ή υπέρήλικων ατόμων μέσω διαρθρωτικών, μοριακών και λειτουργικών αλλαγών στον εγκέφαλο.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine, από την επιστημονική ομάδα Dr Tony Wyss-Coray του Πανεπιστημίου του Stanford στις ΗΠΑ ο οποίος και δήλωσε ότι οι μελλοντικές μελέτες θα αφορούν ηλικιωμένους ανθρώπους που δυνητικά θα θεραπεύονται από τις νευρολογικές διαταραχές που σχετίζονται με την ηλικία.
Θεωρείται ότι για αυτές τις ευεργετικές αλλαγές υπεύθυνη είναι η πρωτείνη Creb στην περιοχή του υποθαλάμου η οποία βοηθάει στη ρύθμιση ορισμένων γονιδίων. “Εισαγάγοντας στο σώμα κάποια παράγωγα νεότητας όπως το αίμα νεαρών ατόμων θα μπορούμε να εμποδίσουμε τους όποιους εκφυλισμούς του εγκεφάλου που οφείλονται στο γήρας. Πρόκειται για μια πετυχημένη στρατηγική για την καταπολέμηση των αποτελεσμάτων του γήρατος”, δήλωσαν οι επιστήμονες.
vampire therapyblood_2371928b
Αυτό σημαίνει ότι ήδη από την ηλικία των 40 ή 50 ετών θα μπορεί κάποιος να αναζητήσει νεαρό δότη ,ώστε προληπτικά να αποφύγει κάθε εκφυλισμό του εγκεφάλου οφειλόμενου στο γήρας (Telegraph). Εισηγούμενος στο Συνέδριο της Εταιρείας των Νευροεπιστημών στη Νέα Ορλεάνη των ΗΠΑ ο Dr Villeda ανακοίνωσε ότι το γηρασμένο αίμα δεν καταστρέφει μόνο το μυαλό αλλά και τους μυς και τα ζωτικά όργανα διότι περιέχει μεγάλο αριθμό από φλεγμονώδεις πρωτείνες στο πλάσμα του.
Μετά την υπερπαραγωγή Twilight , τα τηλεοπτικά Vampire Diaries, τα Vampire face lifting των μοντέλων και των ηθοποιών , τις βαμπιριστικές νουβέλες, η Vampire Therapy υπόσχεται την αιωνιότητα και την μακροζωία μέσα από την μετάγγιση. Το ρούφηγμα αίματος των βαμπιριστών που υπάρχουν σύμφωνα με κοινωνιολογικές έρευνες και στοιχεία σε όλον τον κόσμο αποκτά εκσυγχρονίζεται….
219256ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου