Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Αν και κρατούμενοι είναι οι πρώτοι ‘τσιπαρισμένοι’ Έλληνες πολίτες!

Posted: May 17, 2014 at 12:00 pm, Last Updated: May 17, 2014 at 2:11 pm
αν-και-κρατούμενοι-είναι-οι-πρώτοι-τσιπαρισμένοι-Έλληνες-πολίτεςΕγκρίθηκε 1 εκατ. ευρώ για τα «βραχιολάκια» κρατουμένων
Κατόπιν αιτήματος του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίθηκε ποσό άνω του 1 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του πιλοτικού προγράμματος σχετικά με την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (υποδίκων και καταδίκων).
Αυτή η διάταξη με την ημιελεύθερη διαβίωση, που θα εφαρμοστεί πιλοτικά για τους επόμενους 18 μήνες, θα εφαρμοστεί αρχικά σε 250 κρατούμενους.
Το «βραχιολάκι» εμπεριέχει μικροτσίπ και ο κρατούμενος είναι συνδεδεμένος σε 24ωρη βάση με ειδική συσκευή του συστήματος γεω-εντοπισμού, ενώ θα τοποθετείται στο πόδι του, εκτός αν για λόγους υγείας αυτό δεν είναι εφικτό, όποτε θα τοποθετείται στο χέρι. Ο επιτηρούμενος θα υπογράφει δήλωση στην οποία, μεταξύ των άλλων, θα αναφέρεται ότι αποδέχεται να εισέρχονται στον τόπο κατοικίας που έχει δηλώσει μέλη του αρμόδιας ομάδας επιτήρησης και ότι υποχρεούται να μην καταστρέψει ή αφαιρέσει το «βραχιολάκι».
Το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για «τη λειτουργία του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων, οι οποίοι βρίσκονται σε άδεια και την πιλοτική εφαρμογή του» έχει ήδη κατατεθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης στο Ε΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.
 
 
 
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου