Σάββατο 10 Μαΐου 2014



ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ

ΤΟΥ  ΝΙΚΟΛ.  ΒΟΪΝΕΣΚΟΥ

Ένα μεγάλο θαύμα της Ορθοδόξου πίστεώς μας είναι το φως της Αναστάσεως που ο Κύριος και Θεός μας χαρίζει κάθε χρόνο κατά το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Αυτό συμβαίνει πολλούς αιώνες στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας στα Ιεροσόλυμα.
Ως γνωστόν το Πάσχα είναι κινητή γιορτή. Φέτος ήταν στις 20 Απριλίου, πέρυσι ήταν στις 5 Μαΐου, του χρόνου θα είναι στις 12 Απριλίου. Έτσι δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι το Μεγάλο Σάββατο  κάτι συμβαίνει και βγαίνει το φως της Αναστάσεως. Ακόμη, το φως της Αναστάσεως δεν παρουσιάζεται πάντα την ίδια ώρα. Άλλοτε παρουσιάζεται σύντομα και άλλοτε μετά από ώρες, αφού μπει ο Πατριάρχης στον Πανάγιο Τάφο. Επομένως πρόκειται για ένα θαυμαστό και υπερφυσικό γεγονός.
Μία πατρινιά κυρία, που ο γιός της ήταν 3 χρόνια καθηγητής στο σχολείο του Πατριαρχείου, πήγε πριν λίγα χρόνια στα Ιεροσόλυμα για να γιορτάσει το Πάσχα. Όταν γύρισε από τα Ιεροσόλυμα, δεν έβρισκε λόγια για να μου περιγράψει τι συνέβη το Μεγάλο Σάββατο με το φως της Αναστάσεως. Μου είπε πως βρισκόταν σε ένα μπαλκόνι απέναντι από τον Πανάγιο Τάφο και κάποια στιγμή βγήκαν από τον Πανάγιο Τάφο γαλάζιες φλόγες σαν κορδέλες, οι οποίες άναψαν μερικές λαμπάδες χριστιανών και μερικά καντήλια που ήσαν εκεί κοντά. Έπειτα βγήκε  ο Πατριάρχης λάμποντας ολόκληρος κρατώντας αναμμένα τα τριάντα τρία κεριά. Από αυτόν πήραν το φως της Αναστάσεως οι πιστοί αλαλάζοντας  με χαρά και αγαλλίαση. Για λίγα λεπτά μπορούσαν οι πιστοί να σταυρώσουν το μέτωπό τους και το σώμα τους με το φως της Αναστάσεως χωρίς να καίγονται. Ύστερα το φως αυτό, έγινε φωτιά.
Όπως καταλαβαίνετε αυτό το μεγάλο θαύμα αποτελεί μία περίτρανη απόδειξη ότι η Ορθόδοξη πίστη μας είναι ζωντανή και αληθινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου