Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Νέα βόμβα Στρος Καν! Ο Παπανδρέου μου είχε ζητήσει προσφυγή στο ΔΝΤ από τον Ιούνιο του 2009!

Posted: May 17, 2014 at 11:00 am, Last Updated: May 17, 2014 at 2:28 am
νέα-βόμβα-στρος-κανΘυμηθείτε πότε είχαν έρθει στην Ελλάδα οι οικονομικοί δολοφόνοι! 
Μετά το απόσπασμα που είχε αποκαλύψει στην εκπομπή του ο Λάκης Λαζόπουλος, στο οποίο ο Στρος Καν «κάρφωνε» τον Παπανδρέου ότι είχαν υπόγειες επαφές πολλούς μήνες πριν την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ, έρχεται νέα συνέντευξη του τέως επικεφαλής του Ταμείου!

Σε εκπομπή-ντιμπέιτ που μετέδωσε χθες το βράδυ η γαλλική δημόσια τηλεόραση, ενόψει των ευρωεκλογών. Το «Μυθιστόρημα της Κρίσης» όπως ήταν η ονομασία της εκπομπής, φιλοξενούσε τον Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος τόνισε ότι «προπατορικό αμάρτημα» για την Ευρώπη, που επιτάχυνε την κρίση και είχε ως συνέπεια «την επιβολή μιας ανυπόφορης» πολιτικής στην Ελλάδα», διεπράχθη στην Ντοβίλ στις 18 Οκτωβρίου του 2010, όταν Μέρκελ και Σαρκοζί έλαβαν αποφάσεις για την Ευρώπη.
Σύμφωνα με το «μυθιστόρημα», η κρίση ξεκίνησε όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μετά την εκλογή του «ανακάλυψε» το τεράστιο μέγεθος του ελλείμματος που έφθανε το 12,5% του ΑΕΠ.
Μάλιστα, αναφέρθηκε σε μια τηλεφωνική επαφή που είχε με τον Γ. Παπανδρέου, στην οποία διεξήχθη ο εξής διάλογος:
ΓΑΠ: “Ντομινίκ, με αυτά που βλέπω θα έχουμε ανάγκη από ένα σχέδιο βοήθειας από το ΔΝΤ”.
DSK: “Σίγουρα, υπάρχει όμως και ένα άλλο επιπλέον πρόσωπο, η Ευρωπαϊκή Ένωση. Θα πρέπει επομένως να μιλήσεις με του Ευρωπαίους συναδέλφους σου ώστε να είσαι σίγουρος ότι συμφωνούν να ασχοληθεί το ΔΝΤ με την Ελλάδα”.
ΓΑΠ: “Ναι; νομίζεις;”.
DSK: “Ναι νομίζω!”


olympia.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου