Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΟΝΑΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΑΛΟΥΛΑ update επιτέλους!

Last updated on Cgdgapture
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Oι 13 μοναχές που είχαν απαχθεί από τη μονή της Αγίας Θέκλας απελευθερώθηκαν μεταδίδει το al manar.Tην είδηση αναμεταδίδει και η The Daily Star του Λιβάνου η οποία ανακοινώνει ότι η είδηση επιβεβαιώνεται και από δήλωση του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών του Λιβάνου Αμπάς Ιμπραήμ.  
To L Orient le Jour σήμερα επίσης αναδημοσιεύει την είδηση προσθέτονας ότι είχαν απηχθεί από τους Τζιχαντιστές της Αλ Νόσρα. Η διαδικασία της παράδοσης βρίσκεται σε εξέλιξη. To ίδιο νέο μεταδίδει και το διεθνές ειδησεογραφικό Fr 24. Νωρίτερα υπήρχαν αραβικά δημοσιεύματα που προανήγγειλαν την σημερινή απελευθέρωση.
Η ισλαμιστική οργάνωση που κρατούσε ομήρους τις μοναχές η διαβόητη για τη δράση της στη Συρία η Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα (Μέτωπο της Νίκης)  παρακλάδι της Αλ Κάιντα είχε νωρίτερα γνωστοποιήσει ότι απαιτεί την απελευθέρωση 500 κρατουμένων σε φυλακές Συρίας και Λιβάνου σύμφωνα με το δορυφορικό κανάλι  Al- Mayadeen .
To OTV αναφέρει ότι  τελικά η ανταλλαγή προυποθέτει την απελευθέρωση 153 κρατουμένων.
Μεταφέρθηκαν στην πόλη Arsal του Δυτ.Λιβάνου μέσα στη βδομάδα (REUTERS) και σήμερα επαναπατρίζονται και είναι καθ΄οδόν προς Δαμασκό όπου θα γίνει πανηγυρική υποδοχή στη Δαμασκό.Στις ομήρους συμπεριλαμβάνονται και τρεις κοπέλες που εργάζονταν στο ορφανοτροφείο της Μονής.Από τα συριολιβανέζικα σύνορα ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος Δαμασκού δήλωσε ” Οι επιχειρήσεις που διενήργησε ο συριακός στρατός στο  Yabroud διευκόλυναν τη διαδικασία “AP,RT,cbs.news
Από δηλώσεις του ελληνορθόδοξου επισκόπου Δαμασκού, Λούκα από τα συρολιβανέζικα σύνορα περιμένοντας τις καλόγριες Συριακή τηλεόραση
Από δηλώσεις του ελληνορθόδοξου επισκόπου Δαμασκού, Λούκα από τα συρολιβανέζικα σύνορα περιμένοντας τις καλόγριες
Συριακή τηλεόραση
update 20 35 : ΑΓΩΝΙΑ ΚΟΡΥΦΩΝΕΤΑΙ :Παρά την αντιπροσωπεία που αναμένει μοναχές στα σύνορα, υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, τοπικοί παράγοντες εκφράζουν φόβους για ενδεχόμενη εμπλοκή  της υπόθεσης παρά τις καθησυχαστικές δηλώσεις του Ιμπραήμ.
update 22 :56 : Η καθυστέρηση μετατρέπεται σε ΕΜΠΛΟΚΗ. Η ροή των πληροφοριών είναι συνεχόμενη , αλληαναιρούμενη και αντιφατική. Τα ίδια τα συριακά και λιβανέζικα μέσα αλλάζουν ανά λεπτό σχεδόν τα δεδομένα. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχουν παραδοθεί οι καλόγριες και ο ελληνορθόδοξος επίσκοπος αποχώρησε από το σημείο αναμονής. Από την άλλη ο Λιβανέζος επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών Αμπάς Ιμπραήμ διαβεβαιώνει ότι τα τελευταία προβλήματα που προέκυψαν δεν θα αναστείλουν την ευτυχή έκβαση (naharnet/elnashra). Το Dampress  και άλλες πηγές  θεωρούν ότι το όλο ζήτημα καταλήγει σε μια  υπόθεση ρουτίνας των τρομοκρατικών δικτύων όπου κυριαρχεί το ψέμα και η έλλειψη κάθε συνείδησης.
update 23:33: ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ !!!! Σύμφωνα με τη δήλωση του Αμπας Ιμπραήμ στο LBCI, παρέλαβε τις μοναχές και τις έχει στην αυτοκινητοπομπή του (naharnet/al khabar)

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες από την απελευθέρωση 

ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου