Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Αποσύρονται οι Ουκρανικές δυνάμεις από την Κριμαία – Η Ρωσία προσφέρει υψηλές αμοιβές για όσους ουκρανούς στρατιώτες «αποστατήσουν»

Posted: March 20, 2014 at 9:18 pm
πούτιν-ο-πόλεμος-του-μέλλοντος-δεν-θα-έχει-νικητέςΗ Ουκρανική κυβέρνηση εγκαταλείπει, οριστικά πλέον, κάθε πιθανή απόπειρα επανάκτησης της Κριμαίας. Την ολική απόσυρση των ουκρανικών στρατευμάτων από τη Χερσόνησο αποφάσισε η κυβέρνηση της χώρας παρά την συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας που επέτρεψε στις Ουκρανικές δυνάμεις να παραμείνουν στην Κριμαία έως και την Παρασκευή.

Έως τις πρωινές ώρες τις 19ης Μαρτίου, Ουκρανοί αξιωματούχοι άφηναν υπαινιγμούς ότι τα στρατεύματα θα παρέμεναν για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από αυτό που όριζε η συμφωνία μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας, υπαινιγμοί που όπως αποδεικνύεται επιχειρούσαν απλώς να «δημιουργήσουν κλίμα» παρά είχαν ρεαλιστικές βάσεις.
Μία λεπτομέρεια της αντιμετώπισης της κατάστασης από την Ρωσική πλευρά παρουσιάζει ενδιαφέρον: αναφορές κάνουν λόγο για την μετάβαση Ρώσων στρατηγών στην Χερσόνησο της Κριμαίας με στόχο να «δελεάσουν» τα εναπομείναντα ουκρανικά στρατεύματα στις βάσεις της περιοχής, προσφέροντας μάλιστα δελεαστικές αμοιβές για όσους αποστατήσουν και «μεταπηδήσουν» στο ρωσικό στρατόπεδο .
“Η αμοιβή είναι πέντε φορές υψηλότερη από αυτή που παρέχεται στην Ουκρανία”, τόνισε υψηλόβαθμο στέλεχος των ουκρανικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι το ύψος των συντάξεων είναι επίσης πέντε φορές υψηλότερο και το συνταξιοδοτικό δικαίωμα θεμελιώνεται 20 χρόνια νωρίτερα από την συνταξιοδότηση που λαμβάνεται για την υπηρεσία στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.
Η αποστασία είναι η σίγουρη κατάληξη για όσους στρατιωτικούς κατάγονταν από την Κριμαία. Πολλοί εξ’αυτών αποτελούν στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού. Πολλοί Ουκρανοί αξιωματούχοι προέβλεψαν ότι είναι πολύ πιθανόν η αποδοχή της ρωσικής «προσφοράς» να γίνει μαζικά αποδεκτή.
pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου