Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ (βίντεο)

Last updated on H ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ DONETSK ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΛΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ

Λεπτομέρεια από το βίντεο της συνεδρίασης στην Κριμαία υπό την απειλή της βαριοπούλας
Λεπτομέρεια από το βίντεο της συνεδρίασης στην Κριμαία υπό την απειλή της βαριοπούλας
Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

O πρόσφατα δημοκρατικά εκλεγμένος κυβερνήτης του Donetsk, μια μέρα πριν την απαγωγή του στις 06/03/14, που καταγράφεται ως η πρώτη παράνομη σύλληψη πολιτικού της Κριμαίας ,   είχε παραχωρήσει   συνέντευξη στο LifeNews και στο uraru .  
Ο Pavel Gubarev δήλωσε:
”  Δεν φοβάμαι για τον εαυτό μου .Το κίνημα της αντίστασης της Κριμαίας δεν πρέπει να κατασταλεί .Οι δυνάμεις της ουκρανικής αστυνομίας και του στρατού από το Κίεβο, χθες το βράδυ εισέβαλαν στο περιφερειακό κτίριο διοίκησης και έκαναν έκτροπα. Δημιούργησαν ακόμα μεγαλύτερο πανικό στον κόσμο  όταν  έκοψαν το ρεύμα από τον πίνακα ηλετροδότησης. Ωστόσο υπήρχαν άνθρωποι που δεν έφευγαν και παρέμεναν στο σκοτάδι.Τότε άρχισαν να συλλαμβάνουν  δεκάδες άτομα που δεν αντέδρασαν για να μην γίνουν αιματηρά επεισόδια. Κατέλαβαν και  το Υπουργείο Οικονομικών και συνέλαβαν  15 ανθρώπους, εκ των  οποίων ορισμένοι είναι συνάδελφοί μου .Τέτοιες ενέργειες από τις αρχές του Κιέβου συμβάλουν μόνο στην επιδείνωση της κατάστασης” .
Τα δολοφονικά ευρήματα στην Κριμαία
Τα δολοφονικά ευρήματα στην Κριμαία
“Νιώθω την απόλυτη υποστήριξη της  πλειοψηφίας του πληθυσμού της περιοχής Ντόνετσκ. Οι αρχές αποφάσισαν να δράσουν με παράνομες  μεθόδους καταστολής . Σήμερα αυτός δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος . Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει αυτήν την πορεία  καταστολής εναντίον του λαού  , η αντίδραση θα αυξηθεί . Είμαι ένας εκλεγμένος κυβερνήτης . Όσον αφορά τις φήμες περί της επικείμενης σύλληψής μου θα είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο συμβαίνει σε πολιτικό νόμιμο εκπρόσωπο της Κριμαίας. Κοντά στο σπίτι μου υπάρχει αυθόρμητη περιφρούρηση από κατοίκους , κοντά μου βρίσκονται αρκετοί άνθρωποι και δημοσιογράφοι . Η σύλληψη , αν συμβεί , θα υπάρχει τουλάχιστον φωτογραφικό και βιντεοσκοπημένο υλικό. Ξέρω ότι με παρακολουθούν και σε όλες τις συσκέψεις με το λαό έρχονται και βγάζουν τα πιστόλια και τα αυτόματα ενώ άλλοι κρατάνε βαριοπούλες και χατζάρια . Μου έχουν προτείνει και χρήματα για να με εξαγοράσουν δια μέσω ενός άλλου πολιτικού που ήμασταν  στο ίδιο κόμμα των επαρχιών. Είμαι διπλωματούχος ιστορικός και  γνωρίζω   πολύ καλά το στάτους της Κριμαίας. Μόλις το 1954 δόθηκε στην Ουκρανία που τότε ήταν ενσωματωμένη στο ενιαίο κράτος της ΕΣΣΔ”.
1798606_715394378482591_2026322888_n
ο κυβερνήτης του Donetsk μια μέρα πριν τη σύλληψή του
Δεν φοβάμαι για τον εαυτό μου , για το μέλλον μου . Δεν φοβάμαι . Ανησυχώ για το γεγονός ότι οι άνθρωποι δεν μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις τους . Χτυπήθηκα ήδη 8 φορές και 10 φορές με απείλησαν με εικονικές εκτελέσεις.”
Η  επερχόμενη πολιτική σύλληψη του 30χρονου μικροεπιχειρηματία Pavel Gubarev ήταν σχεδόν αναμενόμενη καθώς στις 05/03/14, 15 000 κάτοικοι της πόλης που συγκεντώθηκαν στο τοπικό κυβερνητικό κτίριο είχαν ψηφίσει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος περί της προσάρτησης της πόλης στη Ρωσία. Οι 15 000 συμμετέχοντες είχαν διαλυθεί βιαίως από παραστρατιωτικούς μασκοφόρους που εισέβαλαν στο κτίριο.
Ο κόσμος διαλύθηκε ενώ  γύρω στα 70 άτομα συνελήφθησαν από τους παραστρατιωτικούς οι οποίοι σύμφωνα με πρόσφατο προεδρικό διάταγμα του Κιέβου έχουν προαχθεί σε ειδικές στρατιωτικές δυνάμεις επιθεώρησης.
Το αποκλεισμένο κυβερνείο του Gonetsk
Το αποκλεισμένο κυβερνείο του Gonetsk
Την είσοδο του Κυβερνείου της πόλης έχουν αποκλείσει φορτηγά από το Κίεβο καθώς και ουκρανικές δυνάμεις καταστολής της νέας “κυβέρνησης” που αποφάνθηκαν ότι τέτοια δημοψηφίσματα είναι παράνομα και δεν θα τα επιτρέψουν.
Σε άνευ προηγουμένου κλίμα τρομοκρατίας της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΣ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑΣ του Κιέβου, συνεδρίασε το ανώτατο συμβούλιο της Κριμαίας στη Σεβαστούπολη. Ενώ προήδρευε της δημόσιας  διαβούλευσης για το μέλλον της χερσονήσου μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στη χώρα, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός της Κριμαίας Αksenyof, εισέβαλαν μασκοφόροι με παραστρατιωτικές στολές κραδαίνοντας βαριοπούλες , τσεκούρια και λοστούς, παρατάχθηκαν μπροστά στο προεδρείο. Με τέτοιες απειλητικές για τη ζωή τους ενέργειες πως μπορούν οι κάτοικοι της Αυτόνομης Δημοκρατίας της Κριμαίας να αποφασίσουν δημοκρατικά για το μέλλον τους;
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο από τη συνεδρίαση:  ΕΔΩ


ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου