Αφήσαν την Ελλάδα μας «γυμνή» στην μπόρα που έρχεται;
Last updated onΜνημόνια και Μνηστήρες μέσα και έξω προσπαθούν τα τελευταία χρόνια να μας φέρουν στο ¨καλό δρόμο¨ της δημοσιονομικής προσαρμογής και στην ισιάδα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων, μήπως δούμε ¨ Ευρώπης πρόσωπο¨!!
Το τι πέτυχαν το ξέρουμε πολύ καλά…
Παρ όλα αυτά παραμένουμε ανεπίδεκτοι μαθήσεως.
Με μια σειρά από θέματα να βρίσκονται σε εκκρεμότητα, η κυβέρνηση «τρέχει» να τα προλάβει πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας.
τα ανοιχτά θέματα έχουν να κάνουν με:
-Μαζικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα
-Μείωση εργοδοτικών εισφορών
-Λίστα ΟΟΣΑ
-Κεφαλαιακό κενό τραπεζών μετά την έκθεση της Blackrock
-Απολύσεις στο δημόσιο
-Β’ κύμα κινητικότητας στο δημόσιο economikos στο Μαρτίου 4, 2014
Τι τρέχουν να προλάβουν άραγε όταν η Παγκόσμια οικονομία σε λίγο¨ θα τρέχει και δεν θα φτάνει¨;
Σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία τείνει να καταστεί η κλιμάκωση της ρωσο-ουκρανικής κρίσης, προειδοποιεί η Citigroup, σε νέα 8σέλιδη έκθεσή της υπό τον τίτλο “Global Political Insights – Escalation of Ukraine-Russia Crisis Increases Global Risk”, την οποία παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως προσθέτει η Citigroup, το γεωπολιτικό ρίσκο έχει αυξηθεί κατακόρυφα, ωθώντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο. Όπως προειδοποιεί, οι ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται μπορούν να οδηγήσουν σε μια σειρά από αρνητικά και σοβαρά αποτελέσματα, προκαλώντας νέους ισχυρούς κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές.
Η περίπτωση της Ουκρανίας αναδεικνύει έναν κίνδυνο που οι αγορές τείνουν να υποβαθμίζουν. Οι αγορές δεν αντιλαμβάνονται πόσο εύκολα οι γεωπολιτικές εξελίξεις μπορούν να ξεπεράσουν τις “κόκκινες γραμμές” για τις οποίες συνήθως θριαμβολογούν οικονομία και εμπόριο.
Όταν διασαλεύεται το παγκόσμιο οικονομικό status αυτές τις ώρες αναλογιζόμαστε αν ¨τα παχιά λόγια¨ και οι δυσβάστακτοι φόροι μπορούν να γίνουν ομπρέλες στην καταιγίδα που πάει να ξεσπάσει.
Ποιο είναι το status;
Η G7 ανακοίνωσε ότι ακυρώνεται μέχρι νεοτέρας η διοργάνωση της G8 που θα γινόταν στο Σότσι τον ερχόμενο Ιούνιο και στην οποία θα συμμετείχε και η Ρωσία. Η ομάδα των G7 καταδίκασε την επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία. “Οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ιαπωνίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ενώνονται και καταδικάζουν τη σαφή παραβίαση από τη Ρωσική Ομοσπονδία της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας” αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της ομάδας των G7. http://www.novasports.gr/news.
Οι εδώ οι φωστήρες δεν καταλαβαίνουν ότι η περίπτωση της Ουκρανίας είναι ένα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ που σε λίγο θα μεταδίδει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Υφηλίου πρωτόγνωρες καταστάσεις;
Στη μετα-σοβιετική εποχή η οικονομία της Ουκρανίας αποδυναμώθηκε και πλέον χρειάζεται διάσωση. Το αν ο διασώστης θα είναι η Ρωσία ή οι δυτικές οικονομίες (συμπεριλαμβανομένης της Ευρωπαϊκής Ένωσης) είναι ένα κρίσιμο ερώτημα, σύμφωνα και με το CNN Money.
Ιδού λοιπόν πέντε λόγοι για τους οποίους οι μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
Η Ουκρανία είναι ένας σημαντικός σύνδεσμος μεταξύ της Ρωσίας και της υπόλοιπης Ευρώπης
Κυρώσεις στη Ρωσία
Το ευρωπαϊκό και παγκόσμιο εμπόριο μπορεί να επηρεαστεί
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας αντιμετωπίζει μεγάλο χρέος και χρειάζεται βοήθεια
Η Ουκρανία δεν είναι η μόνη εύθραυστη αναδυόμενη αγορά. Των Mark Thompson και Gregory Wallace http://www.fortunegreece.com/
Ενώ όλες οι χώρες είναι έτοιμες να διαχειρισθούν την νέα οικονομική πραγματικότητα και να σώσουν μόνο το δικό τους το τομάρι.
Η Ελλαδίτσα στέκεται στο μετέωρο βήμα του πελαργού μέσα στην βροχή, απογυμνωμένη και δίχως ομπρέλα να παρακαλάει για τις δόσεις της.
Λες και το κάνανε επίτηδες τα πολυεθνικά λαμόγια των τοκογλυφικών οίκων γιατί πλέον ολοκάθαρα φαίνεται τώρα το παιχνίδι που παίχθηκε στην πλάτη ενός Ιστορικού Λαού που κάποιοι δεν τον θέλουν πλέον μέσα στη Ιστορία.
Θέλουμε δεν θέλουμε την βροχή θα την φάμε και θα γίνουμε λούτσα αλλά θα ξεπλυθούμε από τις αμαρτίες του παρελθόντος καιρού.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
ΠΗΓΗ: ΚΛΙΚ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου