Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

Last updated on 4000548084927

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr

Σε  συνέντευξη του Πούτιν σε ρώσους και ξένους ανταποκριτές η οποία μεταδόθηκε τηλεοπτικά σήμερα από  RT , o Ρώσος Πρόεδρος επανέλαβε την πάγια θέση της Ρωσίας ότι δεν θα αναγνωρίσει τα αποτελέσματα των εκλογών του τρόμου που έχει δρομολογήσει η μεταβατική κυβέρνηση.
Αν αυτή είναι μια επανάσταση όπως διατείνονται οι δυτικοί τότε ένα νέο κράτος αναδύεται με το οποίο εμείς δεν έχουμε δεσμευθεί με καμιά συμφωνία.”Οπότε η Συνθήκη της Βουδαπέστης δεν τον περιορίζει.”Η προσφυγή στα όπλα θα είναι η τελευταία μας επιλογή”, δήλωσε.Διαβεβαίωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανάγκη για αποστολή ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία.”Αλλά αυτή η πιθανότητα είναι πάντα υπαρκτή”
Η Δύση έχει μετατρέψει την πολιτική ζωή της Ουκρανίας σε φάρσα.. Σε όλο αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει κάτι το εξαιρετικό αλλά ποιός ο λόγος να ωθήσουν μια χώρα στην αναρχία, ποιός ο λόγος να φτάσουν μέχρι το αντισυγματικό πραξικόπημα και να πάρουν την εξουσία με τα όπλα βυθίζοντας τη χώρα στο χάος; Δεν είναι η πρώτη φορά που οι δυτικοί εταίροι μας τo κάνουν στην Ουκρανία. Η πολιτική ζωή της Ουκρανίας κατάντησε μια φάρσα. Πολλές φορές έχω την εντύπωση ότι η χώρα αυτή είναι ένα εργαστήριο του οποίου το προσωπικό προβαίνει σε κάθε είδους πείραμα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις συνέποιες”.
“Έχω τη γνώμη ότι εύχονται να αναπαραγάγουν το σενάριο Κιέβου στην Κριμαία και νομίζουν ότι μπορούν να οργανώσουν εκεί τρομοκρατικές επιθέσεις. Αυτό ανησύχησε και τους κατοίκους της Κριμαίας οι οποίοι δημιούργησαν τις δικές τους δυνάμεις αυτοάμυνας και πήραν την διοίκηση των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής τους. Πολλές δεκάδες αντιπυραυλικών συστημάτα S400 και άλλα όπλα καθώς και 22000 στρατιωτικοί πέρασαν υπό τις διαταγές των αρχών της Κριμαίας. Δόξα τω Θεώ όλο αυτό έγινε χωρίς να χτυπηθούν και είναι ο λαός της Κριμαίας που ελέγχει την κατάσταση”. 
1888535_660988877294528_161192758_n
Εκεί που ο Πρόεδρος Πούτιν φάνηκε να το απολαμβάνει και ανέβασε τους τόνους κουνώντας νευρικά το ένα του πόδι, ήταν όταν αναφέρθηκε στις ΗΠΑ οι οποίες τον κατηγορούν για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου:“Δυστυχώς είμαι υποχρεωμένος να υπενθυμίσω στις ΗΠΑ τις επεμβάσεις τους σε Ιράκ, Αφγανιστάν, Λιβύη …”
Για τις στρατιωτικές ασκήσεις κατά μήκος των συνόρων τόνισε ότι αυτές είχαν προγραμματιστεί από καιρό και δεν σχετίζονται.«Η απόφαση για αποστολή ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα είναι νόμιμη γιατί ο ουκρανικός λαός μας κάλεσε προς βοήθεια.΄Eχουμε σχετικό αίτημα από τον νόμιμο Πρόεδρο της χώρας”.Ο πρωθυπουργός της Κριμαίας είναι νόμιμος γιατί επιλέχθηκε από το το Κοινοβούλιο της Κριμαίας, διευκρίνησε.
Από τη σημερινή συνέντευξη του Ρώσου Προέδρου
Από τη σημερινή συνέντευξη του Ρώσου Προέδρου
Σύμφωνα με την Ιταλίδα Υπ. Εξ.La Federica Mogherini,η Ρωσία αποδέχθηκε να συναντήσει εκπροσώπους του ΝΑΤΟ την Τετάρτη σε μια σύσκεψη για την ουκρανική κρίση. 
Επίσης παρατηρητές του  OSCE θα επισκεφθούν την Κριμαία.”Μια αποστολή του OSCE έφθασε στο Κιέβο και θα μεταβούν στην Κριμαία για να επιθεωρήσουν την κατάσταση”,δήλωσε ο υπεύθυνος εθνικής Ασφάλειας Andriy Paroubi.Η κατάσταση στην Κριμαία είναι  ”πολύπλοκη αλλά σταθερή

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου