Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Ένας παπαγάλος εξιχνίασε έγκλημα στην Ινδία

Last updated on Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΩΣ ΑΥΤΟΠΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ
Ο μικρός αλλά εφυιέστατος παπαγάος μαρτύρησε το δολοφόνο
Ο μικρός αλλά εφυέστατος παπαγάλος μαρτύρησε το δολοφόνο

Δ.Πορφύρης/Π.Σταφυλά, Βρυξέλλες για το pentapostagma.gr
Ένας μικρός αλλά πανέξυπνος παπαγάλος,   οδήγησε τις αστυνομικές έρευνες στην εξιχνίαση της δολοφονίας του αφεντικού του. Όπως μεταδίδουν τα ινδικά ειδησεογραφικά (India Today, Indipendent,Amar Ujala, Channel newAsia, Times Of India), ένας κατοικίδιος παπαγάλος βοήθησε τις αστυνομικές αρχές της Agra να διελευκάνουν μια υπόθεση ανθρωπoκτονίας.

Η 55χρονη Neelam Sharma βρέθηκε μαχαιρωμένη στο σπίτι της στις 20/02/14 και είχε κλέψει όλα τα κοσμήματά της.
Αμέσως μετά το θάνατό της, ο παπαγάλος σταμάτησε να τρώει. Ο άνδρας του θύματος παρατήρησε ότι, κάθε φορά που τον επισκεπτόταν ο ανιψιός της γυναίκας του Andhu, ο παπαγάλος εκδήλωνε μια αλλόκοτη συμπεριφορά, έδειχνε σα να φοβάται και άλλες φορές χτυπιόταν μέσα στο κλουβί του. Ο σύζυγος διαπίστωσε ότι αυτό συνέβαινε κάθε φορά που ο Andhu ερχόταν στο σπίτι και το γεγονός αυτό άρχισε να του κινεί υποψίες. 
Έκανε λοιπόν το εξής πείραμα: πρόφερε το όνομα του Andhu ενώ ο άνδρας δεν βρισκόταν εκεί και πάλι διαπίστωνε ότι ο παπαγάλος γινόταν εριστικός και ταραζόταν. Για να σιγουρευθεί για τα αποτελέσματα του πειράματός του, ανέφερε τα ονόματα και άλλων γνωστών της οικογένειας και ο παπαγάλος παρέμενε απαθής.Η Ajay Sharma, κουνιάδα του θύματος δήλωσε ότι ήταν και αυτή μάρτυρας του φοβερού εκνευρισμού του παπαγάλου κάθε φορά που ακουγόταν το όνομα του ανιψιού του θύματος.
Σε κάποια από τις φορές που ανέφερε το όνομα του ανιψιού , ο μικρός αλλά πανέξυπνος παπαγάλος φώναξε: “Usen mara, usen mara” που σημαίνει “την σκότωσε, την σκότωσε”.
Σίγουρος πιά ο σύζυγος, πήγε στην αστυνομία και εξέθεσε τα αποτελέσματα της δικής του έρευνας. Οι αστυνομικοί κάλεσαν τον Anshu για κατάθεση απλού μάρτυρα, αλλά ο δολοφόνος έπεσε σε αντιφάσεις και τελικά ομολόγησε το έγκλημά του. Αργότερα σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην κατοικία του , ανακαλύφθηκαν και τα κλοπιμαία ενώ στο σώμα του έφερε και  σημάδια από δάγκωμα σκύλου.
Ο φονιάς είχε σκοτώσει και τον κατοικίδιο σκύλο της φιλόζωης θείας του που κατά πάσα πιθανότητα είχε προσπαθήσει να προστατεύσει το αφεντικό του. Δεν είχε προβλέψει ότι ο πιστός παπαγάλος θα τον μαρτυρούσε…
Ο Shalabh Mathur, υπεύθυνος της αστυνομίας της  Agra παραδέχτηκε ότι η συμβολή του παπαγάλου ήταν αποφασιστική για τη διελεύκανση του εγκλήματος.

ΠΗΓΗ:  ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου