Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Το παρασκήνιο της Ρωσο-ουκρανικής σύγκρουσης: H Προσπάθεια Στρατηγικής Περικύκλωσης της Ρωσίας από Η.Π.Α – ΝΑΤΟ

Last updated on NATO-RUSSIA 

Τα Αμερικανικά κυρίαρχα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατηγορούν ευθέως τον Putinγια την «επιθετική του στάση» αναφορικά με το ζήτημα της Ουκρανικής κρίσης.
Ο Putin ασφαλώς και δεν είναι Άγιος. Όντας πρώην πράκτορας της KGB, η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται περίπου στα 40 δισεκατομμύρια δολάρια .
Αυτό όμως που κανένας δεν μπορεί να του ανφισβητήσει είναι η μεγάλη αγάπη που έχει στη χώρα του καθώς και την μεγάλη πίστη που έχει στην Ορθοδοξία. Το μόνο σίγουρο είναι ότι όλες οι πλευρές είναι υπεύθυνες και υπόλογες  για τη Ρωσο-Ουκρανική κρίση.
Θα πρέπει όμως να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να δούμε προσεκτικά τo παρασκήνιο που δικαιολογεί τα γεγονότα των πρόσφατων εντάσεων.
Ο έμπειρος ανταποκριτής των New York Times, Steven Kinze rτονίζει σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στη Boston Globe:
Από τη στιγμή που κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση το 1991, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν με κάθε στρατηγικό μέσο να περικυκλώσουν τη Ρωσία, όπως ακριβώς συνέβη με έτερους εχθρούς όπως η Κίνα και το Ιράν. Οδήγησαν 12 χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, όλες εξ αυτών όντας προγενέστερα σύμμαχοι με τη Μόσχα, στην συμμαχία του ΝΑΤΟ. Η στρατιωτική δύναμη των Η.Π.Α βρίσκεται πλέον (σ.σ. pentapostagma.gr – άμεσα) στα σύνορα της Ρωσίας.
 “Θεωρώ ότι έχουμε να κάνουμε με την απαρχή ενός νέου Ψυχρού Πολέμου”, προειδοποίησε ο George Kennan, περιβόητος διπλωμάτης, καθώς το ΝΑΤΟ ξεκίνησε να επεκτείνεται εξ’ ανατολάς. «Θεωρώ ότι οι Ρώσοι θα αντιδράσουν σταδιακά αρκετά αντίθετα από ότι υπολογίζεται, και αυτό θα επηρεάσει την πολιτική που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν».
Ο Stephen Cohen – Επίτιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και του Πανεπιστημίου του Princeton με πολυετείς μελέτες για τη Ρωσία – εξήγησε τα αίτια της ουκρανικής κρίσης στο δίκτυο CNN το περασμένο Σαββατοκύριακο:
Γινόμαστε μάρτυρες της χειρότερης πρόσφατης κρίσης της ανθρωπότητας. Παρακολουθούμε την «επέλαση» ενός νέου Ψυχρού Πολέμου μεταξύ Δύσης και Ανατολής, μόνο που αυτή τη φορά, δεν «βρίσκεται» στο μακρινό Βερολίνο, αλλά ακριβώς στα Σύνορα της Ρωσίας διαμέσου της Ουκρανίας. Είναι μία κρίση ιστορικής σημασίας. Αν με ρωτάτε πώς βρεθήκαμε σε αυτό το σημείο, πώς ξέσπασε η κρίση, και κατά αυτόν τον τρόπο πώς θα ξεφύγουμε από αυτήν, ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να αναρωτιόμαστε γιατί ο Putin προέβη στις κινήσεις του, αλλά να διερωτηθούμε αναφορικά με την Αμερικανική πολιτική και την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδήγησαν στα πρόσφατα γεγονότα.

pentapostagma.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου