Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Μητροπολίτης Ιωσήφ κατά Βαλλιανάτου: Το σινάφι των τοιούτων ζητάει τη ψήφο μας!

 

«Από το σινάφι των τοιούτων γυρεύουν και ψήφο για Δήμαρχοι Αθηνών, εκεί φθάσαμε!». Με αυτή τη φράση που αγγίζει και κατ’ άλλους ξεπερνά τα όρια του ρατσισμού, ο μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ κάλεσε τους πιστούς κατά τη διάρκεια κηρύγματος να… δαμάσουν τους πειρασμούς.

Φωτογραφίζοντας ουσιαστικά την υποψηφιότητα του κ. Γρηγόρη Βαλιανάτου για τον δήμο της Αθήνας ο μητροπολίτης τάχθηκε κατά των ομοφυλοφίλων σχολιάζοντας τα όσα έχει πει κατά καιρούς σε συνεντεύξεις του ο γνωστός εκπρόσωπος του ομοφυλοφιλικού κινήματος στην Ελλάδα.
«Ο κόσμος έχει ξετσιπωθεί εντελώς. Κάθε άνθρωπος ο οποίος έχει ακόμη λίγη τσίπα επάνω του, λίγη αισχύνη, ντροπή θεωρείται εξωγήινος » είπε ο μητροπολίτης που παρατήρησε πως «Βγήκε η πομπή στο δρόμο πλέον και θεωρείται ότι είναι το φυσικό αυτό».
«Ο άλλος βγήκε και ζητάει την ψήφο να βγει Δήμαρχος Αθηναίων προβάλλοντας μόνο το ακατονόμαστο πάθος του. Ψηφίστε με γι αυτό λέει, πήγα με τόσους άνδρες. Ημουνα συνοδός ανδρών, έχω AIDS, ψηφίστε με γι αυτό. Καταλάβατε; Η ξετσιπωσιά βγήκε στο δρόμο» τόνισε σε υψηλούς τόνους ο κ. Ιωσήφ που διαπίστωσε πως « Υπάρχει κι απέξω ευθύνη αλλά στο τέλος τέλος είναι στο δικός μας το χέρι να προσέξουμε τις αισθήσεις μας».
Το κήρυγμα του μητροπολίτη πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι κατά τη διάρκεια του Γ΄ Κατανυκτικού Εσπερινού της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.
Το θέμα της ομιλίας του, ήταν τα 8 σημεία των πειρασμών που έχει να αντιμετωπίσει ο άνθρωπος κατά τον μακαριστό Γέροντα Κλεόπα, μια οσιακή μορφή από τη Ρουμανία.
Νωρίτερα ο κ. Ιωσήφ είχε πει ότι «Ο άνθρωπος κυκλώνεται πανταχόθεν από πειρασμούς. Αλλά δεν είναι σωστό, πάντοτε να τα ρίχνουμε στο Διάβολο για τους πειρασμούς, καθώς και ο άνθρωπος βάζει το χέρι του. Ο Διάβολος κάνει τη δουλειά του και ο Χριστιανός κάνει την δική του. Χρειάζεται να κάνουμε πολύ αγώνα, προσευχή, μεγάλη προσοχή και να έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό ότι δεν θα μας εγκαταλείψει».
Και συνέχισε, μαινόμενος: «Ο άλλος ζητάει να τον ψηφίσει ο κόσμος, προβάλλοντας το ακατονόμαστο πάθος του. Το σινάφι των τοιούτων βγήκε και ζητάει την ψήφο μας. Ψηφίστε μας, γιατί έχουμε πάει με τόσους άνδρες ή είμαστε συνοδοί ή είμαστε φορείς του AIDS. Πλήρης ξετσιπωσιά».

«Γι’ αυτό χρειάζεται και ο έλεγχος των αισθήσεών μας, για να δαμάσουμε τους εξωτερικούς πειρασμούς» σχολίασε συμπληρωματικά, κατά το κήρυγμά του στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι κατά τη διάρκεια του Γ’ Κατανυκτικού Εσπερινού της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Πηγή: dogma.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου