Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Πανηγυρίζουν στη Ρωσία


Η πολιτική της Μόσχας στην Κριμαία αυξάνει τη δημοφιλία του Βλ. Πούτιν

Πανηγυρικοί τίτλοι στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης την επομένη του δημοψηφίσματος στην Κριμαία. Χαιρετίζουν, όπως ήταν αναμενόμενο, σχεδόν όλα την επιλογή των κατοίκων να αποσχιστούν από την Ουκρανία. «Δόξα στην Κριμαία» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της «Κομερσάντ»



«Η Κριμαία επιστρέφει στη Ρωσία!» γράφει στην πρώτη σελίδα της η λαϊκή εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα».


Η «Ιζβέστια» αναφέρει: «Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει σε ορισμένους, είμαστε ευτυχείς», κάνοντας λόγο για «ένωση καρδιών».


Στο διαζύγιο της Κριμαίας από την Ουκρανία αναφέρεται η «Μοσκόφσκι Κομσομόλετς», ενώ η «Ροσιίσκαγια Γκαζέτα» εκτιμά πως το δημοψήφισμα έδωσε «αδιαμφισβήτητες απαντήσεις».


Η εφημερίδα «Νόβιε Ιζβέστια» προειδοποιεί πάντως ότι «ο ενθουσιασμός στην Κριμαία μπορεί να μεταμορφωθεί σε δυνατό χανγκόβερ».


«Δεν είχαμε δει κάτι τέτοιο από την εποχή της ΕΣΣΔ» υπογραμμίζει στην πρώτη σελίδα της η οικονομική εφημερίδα «Βεντομόστι».


Η Κριμαία είναι ώριμο αχλάδι που έπεσε μόνο του στα χέρια μας, είναι ο τίτλος του ενημερωτικού ιστότοπου gazeta.ru.


Σε μία από τις σπάνιες «παραφωνίες», η εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Νόβαγια Γκαζέτα» δημοσίευσε στην πρώτη σελίδα της φωτογραφία από τη διαδήλωση του Σαββάτου στη Μόσχα, όπου περίπου 50.000 άνθρωποι έκαναν πορεία κατά της προσάρτησης της ουκρανικής χερσονήσου και εναντίον της πολιτικής του Πούτιν.
ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου