Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙ ΣΕ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΤΑ ΡΩΣΙΑΣ

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαρτίου 17, 2014
20140317-210550.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Αν όχι μειοδοτικό, θα είναι το λιγότερο παράλογο να συνταχτεί η χώρα μας με τις όποιες κυρώσεις που θα εξαγγείλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, εναντίον της Ρωσίας, για την επικείμενη επικύρωση από την ρωσική βουλή του δημοψηφίσματος της Κριμαίας που ο λαός της με συντριπτική πλειοψηφία αποφάσισε την επανένωση της περιοχής με την Μητέρα Πατρίδα, την Ρωσία.

Την περασμένη χρονιά οι Ρώσοι τουρίστες ήταν μια από τις μεγαλύτερες «ανάσες» στην παραπαίουσα ελληνική οικονομία την οποία έχουν λεηλατήσει με τον πιο αιμοβόρο τρόπο οι ευρωπαίοι «σύμμαχοι» μας
συσσωρεύοντας χιλιάδες ανθρώπινα θύματα ανάμεσα στους απελπισμένους νεοέλληνες. Η Ελλάδα εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό φυσικό αέριο και η πρόσφατη έκπτωση της τιμής του από την ρώσικη Gazprom, ήταν πραγματικά μια μεγάλη χειρονομία καλής θέλησης προς την χώρα μας, παρά του ότι ακολουθεί δουλικά μια εχθρική πολιτική προς την Ρωσία. Η Ρωσία είναι η μόνη χώρα που ενδιαφέρθηκε άμεσα να κάνει μεγάλες επενδύσεις στην χώρα μας, κάτι που δυστυχώς αντιμετωπίστηκε με μεγάλη αδιαφορία μήπως και ενοχλήσουμε τους ευρωπαίους αφέντες μας και καταστροφείς της ελληνικής οικονομίας. Πέραν τούτων η Ρωσία ενδιαφέρεται στρατηγικά για την ανατολική Μεσόγειο και τα ενεργειακά κοιτάσματα ενώ οι «σύμμαχοι» μας Αμερικανοί για άλλη μια φορά είναι έτοιμοι να μας ξεπουλήσουν με τον χειρότερο τρόπο κατασκευάζοντας ενεργειακούς αγωγούς από το Ισραήλ μέσω Τουρκίας παρακάμπτοντας την Ελλάδα. Ακόμα και ο Southstream, που θα έχει ενεργειακή διακλάδωση στην χώρα μας, οι Ευρωπαίοι θέλουν να τον ακυρώσουν πάλι σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων.
Αλλά εκτός από αυτά θα πρέπει να έχουμε υπ’ όψιν μας κάποια δεδομένα που δεν θα μας τα πουν τα ευρωλιγούρικα, κατοχικά, ελληνόφωνα κανάλια. Η Ρωσία είναι ανερχόμενη υπερδύναμη και κανείς δεν μπορεί να ανακόψει την ραγδαία άνοδος της. Προσέξτε : Η Ρωσία κατέχει τεχνολογίες που μπορούν να αλλάξουν την μορφή του πλανήτη. Υπολογίζεται ότι τα τεχνολογικά ινστιτούτα της αναπτύσσουν το 40% των προηγμένων τεχνολογιών παγκοσμίως σε τομείς, όπως η άμυνα, οι τεχνικές εξόρυξης ορυκτών κοιτασμάτων, η νανοτεχνολογία, η μικροηλεκτρονική κλπ. Κατέχει το ήμισυ του παγκόσμιου αποθέματος ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού. Μπορεί να κατασκευάσει χιλιάδες πυρηνικές κεφαλές μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Έχει 695 τόνους ουρανίου υψηλού εμπλουτισμού, (HEU), τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο. Οι ΗΠΑ έχουν το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα του κόσμου στους 604 τόνους. Με 1.163 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια, η Ρωσία έχει το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα φυσικού αερίου στον κόσμο και υπολογίζεται ότι αυτά είναι μόλις το 30% των αποθεμάτων φυσικού αερίου που έχουν ανακαλυφθεί στο έδαφός της. Έχει επίσης 87 δισεκατομμύρια βαρέλια αποδεδειγμένων αποθεμάτων πετρελαίου, αρκετά για να διαρκέσουν άλλα 75 χρόνια. Υπολογίζεται ότι άλλα τόσα θα εντοπιστούν τα επόμενα δέκα χρόνια στην βόρεια Σιβηρία και την Αρκτική. Τέλος η ρωσική λίμνη Βαϊκάλη κατέχει το ένα πέμπτο του φυσικών υδάτινων αποθεμάτων στον κόσμο. Σε έναν πλανήτη που οι πόλεμοι του μέλλοντος θα γίνουν για τα υδάτινα αποθέματα, η ύπαρξη της Βαϊκάλης αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον παγκόσμιο ρόλο της Ρωσίας.
Επιβάλλεται να δώσουμε τέλος στον δουλική υπέρ «συμμάχων» εθνοκτόνο πολιτική που ακολουθήσαμε επί πολλές δεκαετίες για να φτάσουμε στην σημερινή πρωτοφανή καταστροφή της χώρας μας. Η Ρωσία ανέκαθεν ήταν στην γραμμή των δικών μας συμφερόντων, όχι για συναισθηματικούς λόγους, παρά του ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι μας θεωρούν σαν τους πνευματικούς τους ταγούς, αλλά λόγω των δικών τους εθνικών συμφερόντων. Η Ρωσία ήταν πάντα στο πλευρό μας στην από δεκαετιών διαμάχη μας με την τουρκική προκλητικότητα και ήταν ένα ανάχωμα στις επεκτατικές βλέψεις της Άγκυρας γιατί απλούστατα οι Ρώσοι δεν θέλουν τους Τούρκους στα πόδια τους, στα Στενά και στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν εμπιστεύονται τους Τούρκους και τους θεωρούν ανταγωνιστές τους στους ενεργειακούς αγωγούς και στην διοχέτευση φυσικού αερίου και πετρελαίου προς την Δύση. Τους θεωρούν σαν κύριους υπεύθυνους για την ισλαμική τρομοκρατία στην Ρωσία, ότι στήριξαν και στηρίζουν τους Τσετσένους, ότι βρίσκονται πίσω από την ισλαμική τρομοκρατία στο Νταγκεστάν, ότι προσπάθησαν να ξεσηκώσουν τους τουρκόφωνους πληθυσμούς της Κεντρικής Ασίας εναντίον της Μόσχας, παρά του ότι ελάχιστα κατάφεραν και τέλος, ότι υποδαυλίζουν τους μουσουλμάνους της Ρωσίας σε ανταρσία. Για όλα τα παραπάνω η Ρωσία είναι μια πραγματικά σωστή επιλογή για μια επιτέλους σωστή στρατηγική κατεύθυνση σύμφωνα με τα εθνικά μας συμφέροντα.
Όσον αφορά τις όποιες οικονομικές συμφωνίες μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν, εκτός του ότι έχουν τεθεί σε αμφισβήτηση και λόγω της μεγάλης ρευστότητας στην ίδια την Τουρκία, μεγάλο μέρος της ευθύνης για αυτές έχει η πλήρης δική μας απουσία και η εχθρική μας στάση απέναντι στους Ρώσους. Να μην ξεχνάμε τι έπαθε ένα πρώην πρωθυπουργός μας που τόλμησε να προσεγγίσει τον Πούτιν, αλλά στην συνέχεια το… έβαλε κυριολεκτικά στα πόδια ένεκα των «συμμάχων» μας.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου