Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει… 19 κιλά!

Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει... 19 κιλά! (1)
Ο μικρός Santiago Mendoza είναι μόλις οκτώ μηνών αλλά έχει το βάρος ενός παιδιού έξι ετών: ζυγίζει 19 κιλά! Το αγοράκι απομακρύνθηκε από τη μητέρα του και η φροντίδα του ανατέθηκε σε μία οργάνωση που θα αναλάβει να το «σώσει» και να του προσφέρει την απαραίτητη θεραπεία που θα του σώσει τη ζωή.


Η μητέρα του Eunice Fandiño παραδέχεται πως η «άγνοιά» της μετέτρεψε τον γιο της σε ένα παχύσαρκο μωρό, καθώς τον τάιζε στερεά τροφή ή γάλα κάθε φορά που έκλαιγε, για να τον ηρεμήσει.
«Κάθε φορά που έκλαιγε απλά τον τάιζα», λέει, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Mirror, συμπληρώνοντας πως έγινε φυλακισμένη μέσα στο ίδιο της το σπίτι καθώς το μωρό ήταν πολύ βαρύ για να μπορεί να το βγάλει έξω.
Ο Santiago – που είναι και επισήμως το πιο παχύ μωρό στην Κολομβία- ταξίδεψε την Κυριακή από την γενέτειρά του, την πόλη Valledupar, στην πρωτεύουσα Μπογκοτά.
Η οργάνωση «Chubby Hearts» ανέλαβε τη φροντίδα του μωρού έπειτα από αίτημα της ίδιας της μητέρας του, που ζήτησε βοήθεια καθώς το αγοράκι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας λόγω του βάρους του και χρειάστηκε πολλές φορές να νοσηλευτεί.
Το αγόρι θα εξεταστεί από ειδικούς και θα γίνει προσπάθεια να χάσει βάρος ώστε να μπορέσει να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις.
«Θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία, εκπαίδευση, υγιεινή διατροφή και αργότερα και άσκηση», τόνισε ο χειρουργός Cesar Ernesto Guevar. «Αλλιώς στο μέλλον μπορεί να εμφανίσει διαβήτη, υπέρταση και πολλά προβλήματα στις αρθρώσεις του».
Δείτε τις φωτογραφίες
Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει... 19 κιλά! (2)
Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει... 19 κιλά! (3)
Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει... 19 κιλά! (4)
Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει... 19 κιλά! (5)
Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει... 19 κιλά! (6)
Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει... 19 κιλά! (7)
Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει... 19 κιλά! (8)
Μωρό οκτώ μηνών ζυγίζει... 19 κιλά! (9)
Πηγή: Newsbeast.gr

ΠΗΓΗ:   ΚΛΙΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου